też się nad tym zastanawiam, bo produkcja nie jest jakaś niszowa, i dość znani aktorzy występują. No i przede wszystkim film jest tego wart.
Durny Zmierzch wyświetlają, to mogliby puścić Perks'a dla tej bardziej normalnej grupy widzów...
W innym poście była już mowa o tym, paru użytkowników napisało do dystrybutorów, podobno odpisali, że jest planowana projekcja w Polsce, ale nie wiadomo dokładnie kiedy, najwcześniej chyba w zimie przyszłego roku... Swoją drogą to trochę dziwne, bo książkę u nas wydano kiedy trwały prace nad filmem, a z tyłu okładki jest obszerna informacja o tym, że powstaje ekranizacja, że zagra tam Emma Watson itp., więc to dziwne, że o polskiej premierze nic nie słychać O.o
dokładnie :D Film był dopiero kręcony, a na książce napisane było, że już powstał, kto się wcielił w role itp.
Moim zdaniem tym bardziej powinni puścić go w kinach.
Ehhh, "Poland" *gest rękami*.
szczegóły...tak czy owak, jeszcze było sporo czasu do premiery i o to mi chodziło, for god's sake..
Książka chyba nie zrobiła dużej kariery w Polsce (chyba że o czymś nie wiem). Film w Stanach ma niezłe jak na niezależną produkcję wynik finansowy ale liczby bezwzględne raczej nie zachęcą dystrybutora do szybkiej decyzji która będzie skutkowała pojawieniem się Perks w kinach. Jeżeli premiera zostanie wyznaczona na przyszłą zimę to to na mnie niech nie liczą.
Mi wydawało się, że w Polsce "Charlie" był bardzo popularny, widziałam parę programów gdzie polecali książkę w TV, a kiedy kupowałam ją w Empiku była w dziale "top książki" czy jakoś tak (te najpopularniejsze, najlepiej sprzedające się w ostatnim czasie). Ale może mi się wydaje, bo sama śledziłam powstawanie filmu od długiego czasu, więc pewnie jestem nieobiektywna co do jego popularności ;)
tak czy inaczej boję się, że Perks dołączy do dłuuuuugiej listy dobrych filmów które nigdy nie trafiły na ekrany kin w Polsce. W Stanach do kin idą głównie czytelnicy książki. Domyślam się, że w reszta świata (tak Perks jest lub będzie wyświetlany nawet w Afryce...) pójdzie na film głównie dla aktorów.