PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=372601}

Choć goni nas czas

The Bucket List
2007
7,6 258 tys. ocen
7,6 10 1 257669
6,7 42 krytyków
Choć goni nas czas
powrót do forum filmu Choć goni nas czas

Genialny film! Scenariusz zyciowy, obsada mistrzowska, zdjecia bardzo udane. Dawno nie widzialem tak dobrej amerykańskiej produkcji stworzonej nie tylko dla ludzi o mentalnosci i IQ dziecka.

ocenił(a) film na 8
Bablo

zgadzam sie z opinią :) film bardzo prawdziwy i trzymający w zaciekawieniu (nie wiem czy moge to tak ująć), jeden z lepszych zyciowych filmow jakie widzialem i koncowka, ktora byla oczekiwana ale i tak łzy same lecialy z oczu.
Bardzo piękny film z genialna obsadą :)

ocenił(a) film na 7
westuaragorn

film może nie jest jakoś szczególnie wybitny, ale podobał mi się.
bardzo pozytywna opowieść przedstawiona w przystępny sposób, niestety chyba trochę zbyt wyidealizowana.
ogląda się miło, ale wiadomo, że to wszystko dzięki wspaniałemu duetowi Nicholson - Freeman. wielki ukłon w ich stronę, za całokształt.

użytkownik usunięty
druantia

Dla mnie też cudowny. Tzn. dałam mu 9/10, bo do arcydzieła jednak trochę mu brakuje. Niewątpliwie jednak miał wszystko to co satysfakcjonujący film mieć powinien:
- humor;
- wzruszające sceny;
- morał;
Idealny jako film oglądany w kinie.

ocenił(a) film na 8
druantia

Hmm lepiej bym tego nie ujęła. Nicholson i Freeman wspaniali:-) A film z czystym sumieniem mogę polecić.

ocenił(a) film na 9
Bablo

Wyśmienity film! Zdecydowanie polecam tym, którzy jeszcze nie widzieli, a zastanawiają się, czy iść obejrzeć ;-).
Tak, jak już ktoś wspomniał - film zarówno zabawny, jak i wzruszający i zdecydowanie jeden z inteligentniejszych ostatnimi czasy...

Dla mnie super! 9/10
Pozdrawiam.

grzegorz_pyka

zgadzam sie, dobry film
zawiodłem się jedynie przy zdjęciach z wycieczek - a raczej ich komputerowym odpowiednikom, smutne jest, że producentowi bardziej opłaca się zrobić makietę i domalować resztę na kompie niż wysłać ekipę na zdjęcia

ocenił(a) film na 9
martmm

Morgan miał ostatnio kilka wtop jeśli chodzi o jego kreacje filmowe, no ale po tym filmie śmiem twierdzić że powrócił na szczyty w moim rankingu aktorskim. Co do Nickolsona to brak słów - po prostu mistrzowska kreacja jak w jego pozostałych filmach. Jedynym minusem filmu są makiety z podróży, które drażnią oko. Twórcy mogli sie bardziej postarać.

Johner

Które to te wtopy co?
Pamiętam raczej wcześniejszy jego popis (choć w Bucket List jest jak zwykle rewelacyjny)- 10 Items or Less, majstersztyk.

ocenił(a) film na 9
ehze

no chociażby Czlowiek pies, kontrakt na zabijanie, Dreamcatcher. No raczej sie tam nie popisał.

ocenił(a) film na 10
Johner

co do Dreamcatchera i Kontrakt na zabijanie się zgodzę, ale co do Człowiek Pies nie. Freeman wniósł do filmu psychologiczne podejście że przestało to być zwykłe mordobicie