PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=372601}

Choć goni nas czas

The Bucket List
2007
7,6 258 tys. ocen
7,6 10 1 257663
6,7 42 krytyków
Choć goni nas czas
powrót do forum filmu Choć goni nas czas

Bardzo dobry

ocenił(a) film na 8

Piękny film o przemijaniu i ludzkich potrzebach.A także o tym, że nawet w ostatniej chwili można się zmienić.
Film sprawia ,że momentami możemy się pośmiać aby po chwili być wzruszonym.
Ta niecodzienna mieszanka uczuć sprawia iż film wyszedł naprawdę bardzo dobrze
Życiowy i pouczający.
Jednak nurtuje mnie jedno pytanie .
Jak by wyglądało zakończenie gdyby jednak nie było tych pieniędzy na te wszystkie rarytasy?:).
Mimo wszystko film zasługuje w mojej ocenie jak najbardziej na 8/10.

ocenił(a) film na 9
Fireghost

Dołączam się :)
przyznam szczerze, że nie lubię dramatów, jednak Ktoś przekonał mnie, żeby go obejrzeć i bardzo się z tego cieszę. Film zasługuje co najmniej na 8/10, ponieważ wzruszył mnie do łez, można się pośmiać i warto go obejrzeć. Można nauczyć się wiele: jeśli nie wiesz, po co żyjesz, nie widzisz sensu swojego istnienia, to zauważ, że może żyjesz dla innych, którzy Cię potrzebują... Jak wiele może zrobić jedna osoba. Wystarczy nie raz kilka słów, list, żeby odmienić życie innego człowieka, uczynić go szczęśliwym. Ile znaczy jeden człowiek? Jaki ma wpływ na innych? Jeśli pozostało Ci niewiele czasu, to jak go wykorzystać, żeby uczynić siebie szczęśliwym, stać się lepszym człowiekiem choćby pod koniec życia i jak odejść pozostawiając ślad w czyimś sercu....

Odp. na pytanie od Fireghost: jeśli nie mieliby pieniędzy, to może skromniej przeżyliby wspólne chwile, czyli np. odwiedziliby bar, poszli na striptiz, ukradli motocykl albo samochód, nocowali w parku, kąpali w fontannie, albo jeziorze, weszli zamiast na piramidę, to na dach wieżowca :) chyba mniej pokazowo, ale myślę, że i tak robiliby wszystko, żeby był to ich czas i tylko ich...

ocenił(a) film na 8
hellishgirl

Dokładnie zgadzam się , film mądry,życiowy z wielkim przesłaniem.
Co do odpowiedzi ,myślę że masz rację.
Na pewno wyglądałoby to skromniej, i może tylko dla nas widzów nie wyglądałoby to tak efektownie,lecz myślę ,że oni nadal bawiliby się równie dobrze :)