PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=372601}

Choć goni nas czas

The Bucket List
2007
7,6 258 tys. ocen
7,6 10 1 257663
6,7 42 krytyków
Choć goni nas czas
powrót do forum filmu Choć goni nas czas

Wg mnie te słowa najlepiej określają ten film. Nie powala on na kolana, nie jest zachwycający, ale to bardzo dobra kawał filmu. Chciałam go obejrzeć przede wszystkim ze względu na Nicholsona i Freemana, a tu miła niespodzianka. Bardzo spodobało mi się to, że jak to określił recenzent, zagrali w tym filmie siebie. Rzeczywiście, role zdają się być napisane specjalnie dla nich. Naprawdę, banan mi z gęby nie schodził, jak na ekranie pojawiał się stary dobry drań Nicholson... ;) Poza tym pozytywnie zaskoczyły mnie dialogi - nie spodziewałam się niczego górnolotnego, a okazały się być naprawdę ok.

Myślę, że w swojej dziedzinie film jest celujący. Prosta wzruszająca historia, zrealizowana w zabawny sposób, okraszona fajnymi dialogami, no i ze świetną obsadą. I możecie mówić, że to typowa amerykańska produkcja - trudno, w takim razie wygląda na to, że nie są one takie złe.

ocenił(a) film na 6
Sophia_7

Zgadzam się. Film nie jest jakimś arcydziełem, ale ogląda się miło. Sam pomysł jest wtórny, ale dzięki obsadzie można przymknąć na to oko. Freeman i Nicholson nadają tej produkcji charakterystycznego smaczku - bez nich to nie byłoby to samo :)