PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=372601}

Choć goni nas czas

The Bucket List
2007
7,6 258 tys. ocen
7,6 10 1 257669
6,7 42 krytyków
Choć goni nas czas
powrót do forum filmu Choć goni nas czas

Dla wszystkich co cenią dobre kino to ten film zasługuje na obejrzeie w 100 %.
Samo to że spotkali się tacy aktorzy jak JN i MF sprawia że nie mozna przejść obojętnym. Super fabuła, film z przesłaniem - więcej takich produkcji proszę.
Moja ocena 9/10

ocenił(a) film na 7
Dzondzo

Bardzo dobry film. Wzruszajacy i oczywiście popłakałam się na koniec. polecam wszystkim chociaż osobiście nie znoszę takich tematów !! Są za przykre jak na mój temperament.

ocenił(a) film na 10
Halistra

piekny wzruszający film o przyjaźni, zaufaniu, wartości jaką jest życie...o przemijaniu i najważniejsze- o tym że na spełnienie marzeń nigdy nie jest za późno
też płakałam na końcu.
2 x oglądałam

ocenił(a) film na 9
Dzondzo

Potwierdzam. Mimo, że film prosty, to pozostawia po sobie ślad. Jeden z filmów, z których emanuje "magia kina".

Dzondzo

od pierwszych minut filmu wiedziałem że film będzie nieprzeciętny. to się od razu słyszy. dobry scenariusz to dla mnie 75 % filmu a w the bucket list scenariusz jest genielny. 25 % jest dla reżysera i chwała mu za to że nie zmarnował tak dobrze napisanej historii. ale te tłumaczenie polskie, ileż razy to juz było, debilizm.

KRISPO_DE_PALMA

a ja uważam, że tutaj Jack Nicholson i Morgan Freeman zasługują na chociażby po 10% udziału w genialności tego filmu... zwłaszcza Jack... każda scena jest tak realistyczna w jego mimice... Zbudował wspaniały portret psychologiczny postaci....

Piękna historia o pięknej choc krótkiej przyjaźni...

I tak jak w filmie "Wszystko Za Życie".... "czymże jest szczęście gdy nie można go z kimś dzielic..."

Dzięki takim filmom uczymy się że nigdy nie jest za późno na spełnienie marzeń i nie warto tracic czasu żeby dostrzec co w życiu się naprawdę liczy....

użytkownik usunięty
Dzondzo

Rzeczywiście, film naprawdę warto obejrzeć... może i trochę smutny, ale opowiada o umieraniu w pozytywny sposób, o tym, że śmierć nie jest taka straszna jak o niej mówią. Szczególnie polecam go osobom, które przeżyły śmierć bliskiej osoby...:)

ocenił(a) film na 8
Dzondzo

rowniez jestem za:) niebanalny temat i swietne aktorstwo. pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Mala_Mi_23

I ta narracja Morgana.... Jego głos budzi same pozytywne emocje ^^