Wiążę z tym filmem wielkie nadzieje - Freeman & Nicholson, hm, oby było zaje*iste...
No, już po obejrzeniu...
7/10.
Niczym specjalnym mnie nie urzekł, właściwie gdyby nie !niektóre! cytaty i dwójka aktorów w głównych rolach, ocena byłaby zapewne niższa. Nie wiem, jakoś nie trafiło do mnie to przesłanie, sposób jego podania mnie... nie zadowolił? Tak to ujmę. Pozdrawiam :)
Właśnie jestem po seansie i się nie zawiodłem 7/10 myślę, że to sprawiedliwa ocena. Jeśli miał bym go komuś polecić nie wahałbym się ani chwili.
obejrzałem ten film już dłuższy czas temu, podobał mi się niesamowicie, zapamiętałem wszystko doskonale, zaczął się na tvnie i myśl 'ee tam, już widziałem' ale po raz kolejny mnie porwał, kiedy trzeba zabawny, bardzo wzruszający, po prostu rewelacyjny!
jakoś przypadkiem go obejrzałem i się tak zastanawiam dlaczego dopiero teraz ?? film naprawde dobry podobał mi się niemal pod każdym względem do tego Nicholson i Freeman którzy jakby nie zagrali to i tak wychodzi co najmniej dobrze,polecić można każdemu .
Świetny :-))) Jak ja uwielbiam Freemana i Nicholsona. A je w duecie to już w ogole. Oni z każdego filmu zrobią arcydzieło . Gdyby nie ich świetna gra , nie wiem czy byłabym taka zachwycona filmem.
Ja tez wlasnie skonczylam ogladac, az dziwne, ze wczesniej o tym filmie nie slyszalam. PIEKNY. Jeden z najlepszych, zmienia podejscie do zycia. Zaczynam robic swoja Bucket list :) ...
Tak jak bohaterowie filmu skreślali dokonane już "rzeczy do zrobienia", tak ja skreślam ten film z mojej listy "filmów do obejrzenia :) Natomiast bez wahania mogę film ten wpisać na listę moich ulubionych. Daję 10/10 bo nie mam większych wymagań co do filmów tego gatunku.
Dużo lepszy w oryginalnym tłumaczeniu i bez lektora. Freeman i Nicholson mają świetne głosy- do słuchania+ muzyka, której nie było za dobrze słychać. Gdybym obejrzał pierwszy raz ten film w tej wersji ocena byłaby niższa. Polecam BEZ LEKTORA, który odbiera to coś.
10/10
Ja wystawiam 6+/10 - ot taki lekki, przyjemny i łatwy w odbiorze ładny obrazek przygodowy, cudne krajobrazy, dopracowana strona techniczna przedsięwzięcia, fajna parka bohaterów w rolach głównych, sam przekaz jednak nieco banalny i jak z naiwnej bajki. Wyświechtane hasełka (poza paroma wyjątkami) i morały to tu standard. Film absolutnie niczym niestety nie zaskakuje (powielone z setek innych filmów schematy), niczym specjalnie też nie razi stąd ta ocena.
Nawet jeśli mądrość jest banałem, to ani trochę nie zmienia to faktu, że jest banałem. A tak ładne przedstawienie tego banału zawsze warte jest obejrzenia. Chyba to właśnie te banały są najważniejsze.
Film bardzo fajny, choć nie do końca w moim ulubionym stylu. Martwi mnie już taki dojrzały wiek u Nicholsona i Freemana.
Też jestem bo oglądaniu tego filmu.. 10/10 Mistrzostwo fajni aktorzy! Wiadomo że mowa o tych głównych dwóch bohaterach! Czyli o Nicholsona i Freemana. Film piękny , wzruszający i bardzo motywuje do myślenia.. (Trudno się przyznać ale płakałem ;) .. )
Super film.. Polecam go wszystkim..
Mam pytanie. Może ktoś zna odpowiedź ... Chodzi o muzykę (nie chciałam zakładać osobnego tematu) Gdzieś w drugiej połowie filmu usłyszeć można fragment bardzo znanego "kawałka", hit (z lat 70-tych?) jakiegoś bardzo znanego zespołu. Na płycie z muzyką z filmu go nie ma bo tam są tylko kompozycje Marca Shaimana. Nie mogę znaleźć w internecie pełnej listy utworów muzycznych, które można usłyszeć w tym filmie.