PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=372601}

Choć goni nas czas

The Bucket List
2007
7,6 258 tys. ocen
7,6 10 1 257669
6,7 42 krytyków
Choć goni nas czas
powrót do forum filmu Choć goni nas czas

... i nie wiem jakich slow uzyc aby wyrazic swoje uczucia....
Nieczesto zdarza mi sie wzruszac na filmach. Jednak w tym przypadku bylo inaczej. wielkie dzieki dla tworcow filmu ktorzy pieknie (choc momentami troche bajkowo) pokazali tak zyciowe sprawy...
Jako ze nadal nie potrafie ubrac w slowa swoich emocji napisze tak:
SERDECZNIE POLECAM KAZDEMU TEN FILMIK. NAPRAWDE WARTO.

ocenił(a) film na 9
Mala_29

dla mnie to bajka ale kto z nas by nie chciał przeżyć takiej bajki, czytałem poprzednie wpisy ze film zawiódł ich mimo świetnych aktorów, a dla mnie to film który oprócz niezłej fabuły i prawdziwej historii ma jeszcze to coś bez czego film nie będzie dobry, klimat. Klimat to niuans który dobry film od przeciętnego, wkleja widza w fotel i powoduje ze zaczyna się zastanawiać jak Freeman i Nicholson na szczycie piramidy czy odnalazłeś radość życia? czy twoje życie uszczęśliwiło innych, ale także przeżywamy z nimi ostatnie chwile życia nie w rozpaczy i smutku czekając na nadchodzącą śmierć ale z optymizmem przeżyć te ostatnie chwile w gronie rodziny i przyjaciela którego poznali kilka miesięcy temu ale jak by się znali latam. A na koniec każdemu kto nie widział serdecznie polecam

piotrek00761

pieknie to ujales. Mysle dokladnie tak samo.Dla mnie wartoscia filmu sa ,...../kurcze, znowu brak mi odpowiedniego slowa ;)/ ..wrazenia i emocje ktore film wywoluje i ktore pozostaja w nas.

ocenił(a) film na 8
Mala_29

Zgadzam sie z Waszymi opiniami. Film przekazuje m.in. prosta madrosc ale jakze nieobecna w naszych czasach. "Czy znalazlas w zyciu szczescie? - "Jak twoje zycie przyczynilo sie do sczescia innych?" - na prawde, gdyby wszyscy wzieli sobie to do serca, zycie byloby o wiele lepsze. Troche sie wzruszylem, choc nie jestem z grupy ludzi lubiacych sie wzruszac na filmach, ale tak jakos wyszlo:) 8\10 ode mnie.

ocenił(a) film na 9
Stone_Cold

Mnie również film wcisnął w krzesło ;)
Polecam wszystkim.

ocenił(a) film na 7
bzibziuch

Świetna gra aktorska (ale inaczej być nie mogło), sporo dobrego humoru.
Muzyka wpada w ucho, tak samo jak narracja - moim zdaniem świetny pomysł.
Ogólnie film jest bardzo dobry:) Polecam!
8/10

ocenił(a) film na 9
Mala_29

Zgadzam się w 100%. Obejrzałem ten film na jednym tchu. Momentami czułem się trochę jak na wyciskaczu łez, a momentami jak na dobrej komedii. Świetnie mi sie go oglądało. Film skonfrontował dwie, myślę, główne drogi, jakimi kroczy człowiek. Ukazał człowieka czerpiącego radość z życia i doceniającego jego piękno, a naprzeciwko niego stał człowiek dosłownie czerpiący z dobrodziejstw tego świata. I jak pokazał film, ludzie są po to, żeby świat stał się jeszcze piękniejszy, a człowiek żyje po to, żeby to piękno w swoim życiu odnalazł i dzielił sie nim z innymi. Nie ma sensu komentować gry Freemana i Nicholsona, bo to klasa sama w sobie:) JEŻELI JESZCZE NIE WIDZIAŁEŚ TEGO FILMU, TO ZRÓB TO JUŻ TERAZ! (przepraszam za Caps'a)

ocenił(a) film na 8
Mala_29

Najlepsze w tym filmie jest to, że film nie nudzi, bardzo przyjemnie się go ogląda, jakoś tak lekko i myśle, że w dużej mierze jest to zasługa tych dwóch aktorów. Bardzo mądry i refleksyjny film przedstawiony w prosty i przystępny dla każdego widza sposób.