Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518191
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Mimo,że jestem wielką fanką Brada Pitta, to muszę przyznać, że film jest mało inteligentny, nudnawy i zrobiony na siłę.
Efekty specjalne super. teksty nie zaskakują.

ocenił(a) film na 10

To ja się podpisuję wśród osób, które chciałyby wysłać ten wierszyk memorii sms'em.

ocenił(a) film na 8
moov

Dzięki, ale zauważ, że ten wierszyk jest raczej o tobie. Więc nie rozumiem?

ocenił(a) film na 10
Momoria

Daj numer, to ci wyślę tego sms'a, może chłopak ci wytłumaczy.

ocenił(a) film na 8
moov

Co mam mi wytłumaczyć. ja rozumiem wszystko. Sczekającey moove udaje inteligentnego. A najbardziej lubi wchodzić na forum gdy pije w swoim towarzystwie. I wypisuje bzdury.

ocenił(a) film na 8

Temat cię przeżyje :) Dobijemy do miliona!

ocenił(a) film na 7
wredna_maupa

powyzsze slowa doskonale oddaja to co ja i inni w tym temacie probowali przekazac Momorii...
swietne...
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Bradddock

Jakoś nie zuważyłam abyście próbowali mi przekazać iż jestem tym mędrcem. Raczej na odwrót.

ocenił(a) film na 10
Momoria

Cudownie władasz "jeżykiem szybkich ripost i sarkazmu"... a raczej chciałabyś. Nie wiem czy to jest tak ciężko zauważyć, ale jesteś w ogromnej mniejszości osób, które nadal uważają, że jesteś inteligentna.

Raczej na odwórt, masz rację - no i założę się, że w taki właśnie sposób wszyscy Cię postrzegają.

ocenił(a) film na 8
moov

Nie obchodzi mnie opinia głupsych ode mnie. Kochanie, jeszcze ci sporo brakuje w słowniku słów i umiejętności- ja bym napisała "masz rację. inaczej." Ani się śmiać, ani płakać jak się czyta, to co piszesz. Można tylko ręce załamać!

wredna_maupa

:-P Świetne!!!

ocenił(a) film na 8
kochatka87

Tak świetnie to m. in. mówi o tobie :)

ocenił(a) film na 7
Momoria

nie Momoria, ten wierszyk dotyczy Twojej osoby i doskonale o tym wiesz, wiec po co te glupie komentarze???

ocenił(a) film na 8
Bradddock

To, że ktoś sobie wstawił tu jakiś wierszyk o niczym nie świadczy. Nie mam głupich komentarzy. Przeinaczanie faktów to nieuczciwe zagranie. Wg mnie to ty się kfalifikujesz do krzykacza. Twoje wypowiedzi są bez sensu i jesteś tu z niezroumiałego dla mnie powodu.

Momoria

"Jakiś wierszyk..." Zlituj się, kobieto! To nie jest "jakiś wierszyk", ale bajka Ignacego Krasickiego pt. "Mądry i głupi". Jak tego nie rozpoznałaś i nie zrozumiałaś przesłania tego utworu, to świadczy tylko o Tobie i Twoim tzw. poziomie.

ocenił(a) film na 8
wredna_maupa

Moim poziomie czego? Wykształcenia polonistycznego? Jakoś nie mam ochoty mieć wysokiego poziomu obeznania z wierszykami Krasickiego. Nie wiem co chciałeś zasugerować twoją wypowiedzią. Ku.py się ona nie trzyma. Niby mam mieć żal o to, że nie rozpoznałam "wielkiej" bajki Krasickiego. oj dziecko z podstawówki. Powinno im się zabronić wstępu na fara dla normalnych, dorosłych ludzi. Najpierw powinni się nauczyć rozumienia tekstu, jajiejś ogłady itp. , aby potem się nie ośmieszać jak np. skills 2005.
A co do zrozumienia tej prostej bajki, to wątpię by ktoś o IQ powyżej 70 jej nie zrozumiał.

ocenił(a) film na 10
Momoria

Może chodzi o to, że ktoś na poziomie rozpoznaje bajki, wiersze, albo przynajmniej wie, do czego służą bajki. Patrz: do zwracania uwagi takich c'weli jak ty na ich zachowanie między innymi, tak, żeby każdy bachor pojął, że coś robi nie tak, a ty dalej nie możesz... sory, ale już po tym poście nie wytrzymałem...

Nie dzieciom, do tego trzeba wydać dużo naszych (podatników) pieniędzy, wystarczy tobie sieć odciąć i wydać zakaz kupowania komputerów. Taniej, szybciej, prościej.

Ty się w końcu naucz czytać tego co INNI (DUŻO LUDZI, DUŻO, nie TYLKO TY) piszą i nie deklasuj tych, którzy CIę krytykują na głu.pich a tych, którzy są za (bo nie chciało im się czytać wszystkich twoich przeinteligentnych postów) na mądrych - bardzo sztuczny i subiektywny podział.

OGŁADY ? <strasznie_szyderczy_śmiech> Haha... no masakryczny tekst napisałaś. Wiesz co to ogłada ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
wredna_maupa

Wierszyk wstawić umiesz poprzez kopiuj i wklej. Gorzej, jak masz sama coś napisać. Faktycznie jesteś maupa, ale nie wredna tylko gupia.

Momoria

Skoro zrozumiałaś tą prostą bajkę, to powinnaś wiedzieć, że to nie Ty jesteś tym przysłowiowym mędrcem :-) Dotarło, dzwoneczku? A wkleiłam ją dlatego, że idealnie do Ciebie pasuje.

ocenił(a) film na 8
wredna_maupa

Wkleiłaś ją bo twojej główce coś trudno się myśłi samej i pewnie przerabiasz to teraz w podstawówce.
Zrozumiałam ją dobrze. Fajnie, że siebie opisłaś :*

ocenił(a) film na 10
Momoria

Boże, ale ty jesteś gł.upi.AAAAAaaa dzie.wu.cho

Zauważ, znieważasz kolejną osobą, nie wiem którą już z kolei...

ocenił(a) film na 8
moov

A ty wogóle mnie nie znieważasz krzywy ryju .

ocenił(a) film na 8
moov

Co za słownictwo. Wow Znieważam. A słoma z butów ci wystaje i tak.

wredna_maupa

Ileż w tym prawdy! Świetne ;)

ocenił(a) film na 8
Bells93

Tak, wreszcie przejżał na oczy. Gratuluję! Idź i nie dzwoń już więcej.

ocenił(a) film na 8
wredna_maupa

Chyba ci się coś pomyliło. Ja krzyczę? Totalny brak zrozumienia wątku.

ocenił(a) film na 7
Momoria

witaj, widze, ze po dlugiej nieobecnosci wrocilas i.....?.....?
i nic niestety.... znow kilka obelg i nic, po prostu nic...
nie odpowiedzialas na wiele postow, m.in. moov'a, moich i kilku innych, wiec po znow sie tu udzielasz?

zalosne...

ocenił(a) film na 8
Bradddock

Spójrz raczej na swoje posty. Bazujesz cały czas na jednej technice odpowiadania. Jest to już nudne. Ani mnie nie wzrusza, ani nie złości.

"Ty z kolei pewnie odpowiedziałeś na wiele moich postów". A ty pewnie odpowiedziałeś niech zgadnę na wszystko. Mam satysfakcję z tego, że traciłeś tylko swój czas na takie pierdoły. Na twoje posty nie odpowiem z premedytacją, ponieważ jak już wcześniej wspomniałam uważam cię za niegodnego siebie przeciwnika. Jak sobie wyobrażę jak długo siedziałeś z zaciśniętymi zębami i bazgroliłeś te swoje bzdury, to tylko mi śmieszno. Znajdź sobie lepiej dziewczynę. Żal, żę tacy mężczyźni jak ty istnieją. Wróżę stan kawalerski i prawiczkowy przynajmniej do czterdziestki.

A jak patrzę na wypociny moova, to tylko idzie ręce załamać. Powinniście się zakolegować.

Skoro nic nie piszę, to po co odpowiadasz na posty w których nic nie ma? Trochę sobie przeczysz w tym rozumowaniu.

ocenił(a) film na 7
Momoria

"Jak sobie wyobrażę jak długo siedziałeś z zaciśniętymi zębami i bazgroliłeś te swoje bzdury, to tylko mi śmieszno." - a to dobre, hehe, naparwde bardzo smeiszne... mialem zacisniete zeby? a moze wiesz w co bylem ubrany? hehe...
zal Ci takich mezczyzn jak ja? to juz jestem dla ciebie mezczyzna? niedawno bylem masturbujacym sie chlopcem, oj gubisz sie juz chyba w swoim wyimaginowanym swiecie...

"A jak patrzę na wypociny moova, to tylko idzie ręce załamać. Powinniście się zakolegować. " - moim zdaniem moov napisal to co myslal, i ty na to jak zwykle nie potrafisz odpiwiedziec:)
popieram go ale w przeciwienstwie do ciebie nie szukam przyjaciol w internecie wiec daruj sobie...

ocenił(a) film na 8
Bradddock

Potrafię odpowiedzieć na wypociny moova, ale mi się nie chce, bo reprezentuje on chyba najniższy poziom na tym forum.
Do twojej wiadomości- nie mam obowiązku odpowiadać na każdy głupi post.

Cienki jesteś skills, zero zaskoczenia- wiedzialam, że odpiszesz w podobnym tonie. Szczeniackim.

ocenił(a) film na 7
Momoria

prawda w oczy kole:) nie wiesz co odpisac by bylo chocby raz z sensem i poparte argumentami...
twoja rzekoma inteligencja wedlug mnie nie zosatala w zadnym poscie poparta, bardziej za to uwidocznila sie twoja glupota i fanatyzm (karma), mozna tez sie doszukac gniewu, frustracji, problemow z wlasna osoba, otoczeniem... no coz naparwde mi ciebie szkoda, ale mam nadzieje, ze kiedys zrozumiesz swoje bledy i glupoty, ktore tu wypisywalas i sprowadzi cie to na ziemie pozwalajac zyc w jakis normalny sposob, tylko, zeby nie stalo sie to za pozno...

nie chce mi sie juz marnowac czasu na walke z wiatrakami, z glupota nie wygram...

tyle...

ocenił(a) film na 8
Bradddock

Jakbyś nie zauważył to ty piszesz bezsensowne posty. Masz wąskie horyzonty myślowe. Fanatyzm to karma- totalna głupota z twojej strony. Kolejna zresztą :)

Wg ciebie moja inteligencja nie została w żaden sposób poparta. Dobrze, że to dodałeś. Kogo to obchodzi. PS. pownieneś dodać przymiotnik wysoka do inteligencji, bo bez tego trochę bez sensu jest zdanie.

A ja zawsze wygram z głupotą. I tyle.

Wiem, co odpisać moovovi, ale to nie jest godny mnie przciwnik. Jego posty są żenujące.

Momoria

Dyskusja jest bezsensowna, Autorka częściowo odpisuje sama sobie na posty, brak szacunku dla ludzi z jej strony widoczny jest na każdym kroku, popadła w samouwielbienie, stała się ofiarą własnej prowokacji. Najlepiej byłoby ignorować. Dziękuję.

ocenił(a) film na 7
madzio_r

do madzio_r:
masz racje... duzo w tym prawdy, ze autorka odpisuje sama sobie na posty i dlatego nic z tej dyskusji nie wynika...
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Momoria

"Fanatyzm to karma- totalna głupota z twojej strony. " - slowo karma umieszczone bylo w nawiasie co sugerowalo fanatyzm z nia zwiazany, jestes fanatyczka karmy, znow nie zrozumialas...

nie rozumiesz co sie do ciebie pisze wiec ja juz naparwde nie widze sensu by dalej to ciagnac...

Bradddock

Konkretny pustak dziewczyno ogarnij się jeżeli w realnej rzeczywistości zachowujesz się w tak prostacki i ograniczony sposób jak na forum, to współczuje osobą przebywającym w twoim towarzystwie, trochę pokory i samokrytyki by ci się przydało.

ocenił(a) film na 7
radek1661

czy inteligencja w zyciu jest najwazniejsza?

ocenił(a) film na 10
Flav

- Momoria
""Daję 8, bo od strony technicznej jest perfekcyjny; montaż, efekty specjalnie, zdjęcia na 10.
Film mało inteligentny, bo mam wysoki iloraz inteligencji i mnie nie rozśmieszył. Zresztą nie tylko mnie nie rozśmieszył. W sali kinowej próżno było nadstawiać ucha- cisza i tylko trzeszczenie foteli płynące z częstych zmian pozycji siedzących oraz przeciągłe głębokie oddechy wyrażające rozczarowanie.""

Po pierwsze primo, wysoki iloraz inteligencji widza nic nie mówi o tym, czy dany film rozśmiesza człowieka czy nie. Bo wydaje mi się, że człowiek inteligentny, a pogodny potrafi z mniej "inteligentnych" rzeczy się śmiać. Co też nie mówi o inteligencji samego filmu. (Polecam do obejrzenia "Ko to tamo peva" z roku 1980, to jest film na ludzi o wysokim IQ)

Po drugie primo, w "Ciekawym..." dla mnie też nie było nic śmiesznego, bo to nie komedia była, tylko historia o przemijającym życiu.

Po trzecie primo, było cicho na sali kinowej, bo każdy skupiał się na akcji filmu, nie na sąsiadach.

Mnie film zachwycił tą prostotą, dzięki której czuło się, że film opowiada o życiu zwykłego człowieka.

ocenił(a) film na 8
kooky

Aha czyli wg ciebie ludzie z wysokim IQ lubią głupie filmy. No proszę, mam ine zdanie na ten temat.

Historia o przemijającym życiu, ale były sceny mające wzbudzić śmiech, jeżeli ich nie zauważyłaś, to moje kondolecje składam twojej osobie.

Było cicho tam gdzie powinien być śmiech, bo ludzie nie uważali tego za śieszne.

ocenił(a) film na 7
Momoria

haha zajebista jestes, poprawilas mi humor. tzn troche ci sie na bani
po.jebalo, ale wszystko da sie naprawic. na dobry poczatek, wyjmij kabel
zasilajac z komputera i wyjdz na powietrze :) poozdro!

ocenił(a) film na 10
Momoria

Nie będę cię prosił, bo nie jesteś tego godna.

Chyba chciałaś napisać, że zawsze wygrasz głupotą... To by się zgadzało.

No i znowu się czepiasz skilla, no i znowu języka, a sama masz problem.

Moov jest nazwą własną, jak widać nie Polską, wiec powinnaś napisać moov'owi. Więc dam ci radę. Szukałem cytatu, no i znalazłem na kabinie kierowcy w autobusie: "rządasz czystości, zachowaj ją sama".

ocenił(a) film na 8
moov

O ortagrafii już była mowa. Mnie razi bardziej tandeta twojego wypowiadania się.

Wygram z głupotą taką jak reprezentujesz ty.

Ja się nie czepiam odmiany tylko błędów stylistycznych ku.tafonie.

ocenił(a) film na 10
Momoria

Czuję się strasznie doceniony, dziękuję uprzejmie momoria.

Tak, potrafisz odpowiedzieć na mojego posta - dalej tylko docinkami i najeżdżaniem na mnie i z resztą na innych. Nie potrafisz właśnie odpowiedzieć na poziomie, mydlisz oczy bardzo tanim mydłem, nawet dobrego kitu nie potrafisz w okno wepchać. Jakbyś chciała na mojego posta odpowiedzieć, to być musiała napisać dużo słów a wszystkie w stylu: "jesteś smar.kiem, de.bilem nie na poziomie", trochę to mało elokwentne, co z resztą mi sama zarzucałaś.

Jak PiS, tyle, że oni mieli większe poparcie niż ty...

skills bez zaskoczenia? boże, panna spontaniczna się odezwała w końcu. Skills przepowiedział co napiszesz pod moim postem i miał rację, sorry, ale jest lepszą wróżką (w sensie wróżką, a nie g.) od ciebie.

Wiesz, zalatujesz mi taką lekko przymaskowaną tandetą, ale to nic, myśl o sobie i o innych co chcesz. Teraz zerwałem z pisaniem na poziomie, odpowiem ci w twoim stylu, chcesz? Łap:

Jesteś tania i tępa momorio, zupełnie jak maszynki z biedronki. Cudnie, że jesteś nieświadoma swoich wad, uwierz, wartościowi ludzie, warci poznania, którym mignęłaś gdzieś w życiorysie na pewno z tego powodu postarali się, aby kontakt z tobą był tylko mignięciem.

ocenił(a) film na 8
moov

A ty mi może nie docinasz pry.ku?

Działasz mi na nerwy i tyle. Powiedz, byłeś kozłem ofiarnym w podstawówce, no przyznaj się. Wyczuwam takich na kilometr, bo zreguły są wkurzający jak ty.

Potrafię odpowiadać na poziomie, ale ty na to nie zasługujesz. U mnie w oknie jest silikon, a nie kit.

Jakbyś niezauważył odpisuję obszernie na posty na poziomie. Tylko i wyłącznie.

I powtórzę jeszcze 1000 razy. Jesteś zielono-żółtym s.markiem, który dynda i powiewa i trudno się go pozbyć.

Skills przewidział co napiszę, bo sam po przeczytaniu twojego postu wiedział, że na tak głupią wypowiedź tylko mogę w jeden sposób zareagować.

A ty mi zalatujesz pierdami starej baby. I tak myślę o tobie tak, anie inaczej. ty jesteś poniżej mojego poziomu więc z chęcią zapoznam się z twoją wypowiedzią na moim poziomie. Co dalej podpierdujesz jak nikt nie widzi? Umyłbyś się czasem.

A ty jesteś pewnie brzydkim k.utaskiem zresztą jak prawie wszyscy faceci z polibudy. Przebrzydle, że ty nie jesteś świadomy swojej pijackiej osoby. Dziwne, że piszesz tak długie posty, że ci się ręce nie trzęsą. Pewnie codziennie pijesz jak świ.nia. I tak śmierdzisz.

"aby kontakt z tobą był tylko mignięciem" I właśnie takie stylistyczne charki mnie wkurzają. Zgrywa się toto coś na inteligenta, a warsztat ma taki jak bezzębny rolnik z Koziej D.upy.

ocenił(a) film na 8
Momoria

Odpisuję obszernie na posty tylko i wyłacznie jeżeli na to zasługują.

ocenił(a) film na 6
Momoria

Wiesz co Momoria, jednego trzeba Ci pogratulować. :)
Zrobienia w okół swojej osoby "rozróby" na 664 posty na forum filmowym. Czytałam, czytałam, ale po 3 stronach stwierdziłam, że Twoje zasoby się wyczerpały i już nic nowego moje oczy w tym temacie nie ujrzą.
Coś co w wyniku paru odpowiedzi na opinię o filmie miało chyba cel być śmiesznym (zapewne najbardziej dla Ciebie :) ), ciekawym przebiegiem dyskusji arcy inteligentnej persony z maluczkimi półgłówkami stało się "mało inteligentnym, nudnawym i zrobionym na siłę" oraz zawierającym "mało zaskakujące teksty" miejscem spustu życiowych frustracji/możliwości posługiwania się słownictwem/itd itp.

W każdym razie - jeszcze raz gratuluję, bo na te xxx postów może z 40 dotyczy filmu. :)

Pomijając wszystko co powyżej napisane, zastanawiam się gdzie w takich momentach jest moderacja forum (rzadko bywam i nie orientuję się w tutejszych strukturach)? Siedzi grupką z piwem oraz popcornem i sika ze śmiechu? :)

ocenił(a) film na 10
Eeida

Patrz momorio, to też kolejna osoba, która nie jest na poziomie?

Tak, masz rację, należy się ban, zwłaszcza naszej trójce. W sumie, to pierwszy raz w życiu mi się zdarzyło, żebym się tak zaangażował w coś tak tego angażu niewarte. Tyle, że ja staram się pokazać pewne ideały i wartości o których momoria nie ma najwyraźniej pojęcia, podczas gdy ona forsuje jedynie swoją "wyższość i inteligencję".

użytkownik usunięty
moov

nie wiem o co chodzi ale tez sie wpisze,a film to taki sobie,zwyczajnia historia o zyciu troche inaczej,
a co do tych moderatorow na forum to dla nich lepsije jak wiecej ludzi sie wpisuje i sie robi zamieszanie bo wiecej kasy z reklam,a takie klutnie sa najlepsze na to,a w o ogole jestem zdania ze dobrze ze sie ludzi kluca obrazaja na forum bo by bylo nudno,ludza brak dystansu i dlatego sie strasznie produkuja co zawsze zabawnie wychodzi jak kazdy jest przekonany o swojej racji

* ja staram się pokazać pewne ideały i wartości*

ale to to mnie rozwalilo,najwieksza zwala jak sie znajdzie idealista co wszystko na powaznie,pokaz mi idealy chetnie popatrze hahahaha

ocenił(a) film na 10

Sulinar, po pierwsze to po przecinku stosuje się spację. Po drugie - używaj "wielkich liter" na początku zdania - to ułatwia czytanie.

Pomijam już czerpanie korzyści i świetną zabawę związaną z czytaniem konfrontacji na forach - brawo, że coś Cię bawi, tutaj raczej powinno się zastanowić nad zachowaniem niektórych... Nie wiem, ale chyba fora, kasę z reklam, mają bez względu na kłótnie, a jak ktoś wpada na serwis filmowy tylko po to, żeby takowe poczytać, to jest dla mnie śmieszny i niezwykle dziwny.

Po trzecie - skoro ideały powodują, że się zlewasz się, to brawo. Człowieku, nie żyję tylko nimi, ale z ich powodu podjąłem "rozmowę" z momorią. Nie zarzucaj mi, że wszystko na poważnie biorę, bo nawet mnie nie znasz, a poza tym gdyby nie ideały to nie powstałaby książka, a potem film. Widać albo nie wiesz co to jest idea (bo Tobie się tylko kojarzy z czymś poważnym), albo jesteś takim trochę-dziecinnym osobnikiem, który na siłę stara się być dojrzalszy. Chcesz ideał? Proszę: Samo to, że momoria uważa się za pępek świata, w dodatku najinteligentniejszy powoduje, że chcę jej pokazać, że nie ma osób idealnych, że ona nią nie jest, no i że deklasowanie społeczeństwa jest żałosne, płytkie. No i właśnie konfrontuję z jej poglądami swoją ideę, jak tego nie widzisz, to sorry, nie moja wina.

Aha, jeszcze jedno. Skoro zacząłeś słowami: "nie wiem o co chodzi, ale też się wpiszę" to tak na przyszłość: nie wpisuj się, bo przecież nie wiesz o co chodzi. Nie widzisz żadnych idei, bo nie czytałeś wszystkiego co było napisane, albo nie umiesz czytać a potem myśleć o tym co przeczytałeś. Twoim zdaniem idealista na forum jest zły, a moim ktoś kto nie wie, co właściwie skomentuje. Przemyśl to, bo warto.

Nie wiem jakiej płci jesteś, więc przepraszam, wszystko pisałem "jak do chłopa".

użytkownik usunięty
moov

#deklasowanie społeczeństwa jest żałosne, płytkie#

tez mi idea,pokaz jakies lepsze,bo nie rozumie co to znaczy deklasowanie spoleczenstwa,u nas spoleczenstwo bezklasowe jest to juz nie ma czego deklasowac
wiadomo ze sa osobyb idealne ale sie idealnie ukrywaja,'istanienie wiekszosci implikuje istnieniem mniejszosci'

*albo nie umiesz czytać a potem myśleć o tym co przeczytałeś*

ale to sam przyznasz ze smieszne,nie?

lubie sie smiac z tego co ktos napisal,czasami jak nie ma nikogo to sam pisze i sie smieje z tego

"Those are my principles. If you don't like them I have others."