Mimo,że jestem wielką fanką Brada Pitta, to muszę przyznać, że film jest mało inteligentny, nudnawy i zrobiony na siłę.
Efekty specjalne super. teksty nie zaskakują.
widac w zyciu realnym malo sukcesow to trzeba ich szukac np w internecie...
smutne...
Oleś ty głupia dziewczyno zamiast odpowiadać na pytania owijasz w bawełnę wszystko.
Nie znasz mojej filozofii oceniania. A poza tym tu mówimy o innym filmie człowieczku.
Momoria jestem Twoim wielkim fanem! Tak trzymaj i nie poddawaj sie =) Z plebsem trzeba walczyc!
z jakim plebsem???
nie mozna oceniac kogos kogo sie nie zna na podstawie wlasnego widzi mi sie i obrazac kogos w ten sposob, ze nalezy do plebstwa...
wywodzicie sie z arystokracji jakiejs?!?!, ze tak okreslacie ludzi, ktorzy maja po prostu inne zdanie na jakis temat...
oooooo nie wierze... momoria powróciła po kilku dniach niebytu...pewnie
rodzice zdjęli szlaban na internet ;)
Wiesz, to co odnosi się do ciebie, nie musi odnosić się do innych. To smutne, że dajesz sobie w kaszę pluć rodzicom. Domniemywam, że twoja wypowiedź została oparta na przeżyciach osobistych.
oj biedna ty teraz tak pozno spac juz powinnas bo jutro do szkoly nie
wstaniesz i pani bedzie musiala uwage do dzienniczka wpisac ze
gimnazjalistka spi na lekcji muzyki np. :)
Chyba mnie z kimś mylisz. Napewno ze sobą. Głodnemu chleb na myśli. Więc jak już zapałki nie pomagają na zamykające się oczka, to pora do łózia. Już po dobranocce.
hehe sugerujesz u mnie klopoty z osobowoscia? Jak moge pomylic swoją
osobę z rozhukaną gimnazjalistką wypisującą głupoty po forach
internetowych. Ahh te dzieci neo...niczego nie potrafią się nauczyć.
Sorki, ale nie mogę być gimnazjalistką. Po moich wypowiedziach można mniej więcej oszacować mój. Ty sobie kiepsko z tym radzisz więc pewnie chodzisz do liceum i udajesz, że zjadłeś wszystkie rozumy świata.
Oj duży margines błędu. Nie dałabym ci moich akcji do zarządzania nimi jakbyś był maklerem. A twój wiek szacuję na 23.
To było taka sam próba ubliżenia tobie, podobna do twojej. Tak naprawdę myślę, że jesteś Dorosłym dzieckiem.
zaloze sie, ze jesli bylaby mozliwosc przesledzenia twojego drzewa geneaologicznego to wyszlo by na to, ze rowniez wywodizsz sie z plebsu tak jak cala reszta, ktora okreslasz tym mianem:)
:) Wg ciebie, to prawo krwi o tym decyduje? Ja mma o tym inne zdanie. Jak zwykle.
no na pewno ty nie mozesz decydowac kto nalezy do plebsu a kto nie:)
i na tym zakoncze...nie bede wiecej udzielal sie w tym temacie i mam nadzieje, ze wyciagniesz z tej dyskusji jakies wnioski...
mimo wszystko dziekuje za wymiane zdan, dzieki tobie byc moze w przyszlosci nie bede sie wdawal w dyskusje tego typu z osobami przesadnie przekonanymi o swej wyolbrzymionej i wygorowanej wartosci czy tez inteligencji...
pozdrawiam
Ty także nie możesz o tym decydować skoro ja nie mogę. Twoja decyzja z kim bedziesz dyskutował, a z kim nie. Nic mi do tego.
Momoria, od dziś jesteś moją ulubioną użytkowniczką tego portalu...
...bo od dawna nikt tutaj tak mi nie poprawił humoru.
:)
Dawaj, ciśnij ludziom dalej Memoria, co się będziesz patyczkowała z dzieciakami? Kto tutaj ma w końcu wysoki iloraz inteligencji? Pokaż kto tu rządzi! Nie poddawaj się, trzymam kciuki!!!
Meeeemoooria!! Meeeemoooria!! Meeeemoooria!! Meeeemoooria!!
Obejrzałem film, co by o nim nie mówić, dość oryginalny, co jest niełatwe do zrobienia. Użytkowniczka Momoria została zaatakowana przez tyle osób na raz, niepotrzebnie ludzie. Pokłóćcie się z koleżanką/kolegą z podwórka. Przez chwile nawet podejrzewałem, że to jakiś moderator z forum, specjalnie daje takie "kontrowersyjne" komentarze, żeby napędzać posty - 6 stron odnośnie dość nowego filmu.Niech każdy po prostu wpisze swoją opinię i tyle, to że komuś film się podoba lub nie, nie musi wcale świadczyć o jego inteligencji - bardzo lubię ali g indahaouse, niektóre filmy z lesliem nielsenem itp. nie znaczy od razu,że jestem "plebsem" czy "idiotą". Jak ktoś oczekuje o CP Benjamina B., żeby go śmieszył, to jego/jej sprawa, widziałem typka, który się śmiał na Pasji Gibsona, więc nic mnie już nie zdziwi. Pozdrawiam.
Lubię denerwować g.łupich ludzi i tyle. Małe hobby. Zawsze staram się im dopiekać i już. Bo nie lubię jak mi się panoszą pod nosem na codzień.
Slawolo co to za sarkastyczne podejscie do szanujacego sie uzytkownika? Ja tez lubie filmy z piesiem lesiem i jestem ok :S
Ja osobiście nie jestem fanką Pitta - wg mnie zawsze gra tak samo i pod publiczke, do tego jest komercyjny. Film jest ciekawy, oryginalny, kontrowersyjny, poniekąd. Coś ciekawego. Bardzo dobra charakteryzacja. Efekty specjane? podpowiedzcie mi, bo za bardzo niezauważalne. + dla Cate Blanchett. warto film obejrzeć. I + za muzykę.
Masz sporo odpowiedzi, nie będę marnował cennego czasu, ale to co napisałaś muszę jakoś skomentować, wybacz mimowolnie. Nie jestem dzieciakiem, dlatego nie próbuj popisywać się swoją "inteligencją" i kwitować tego co powiem w jakiś niezwykle mądry sposób.
Heh, nie wiem od czego zacząć. Ciśnie mi się na palce sformułowanie, że jesteś po prostu bardzo g. osobą... Twoje komentarze powodują nawet, że zwyczajnie Cię nie szanuję. Muszę jednak przestrzegać regulaminów, bo nie chcę, żeby ktoś usunął mojego posta - bardzo chciałbym, żebyś go przeczytała.
No i meritum sprawy: Po pierwsze... jest takie powiedzenie, które jest bardzo inteligentne (nie wydaje Ci się, nawiązuję do Twojego komentarza) - "głupiec nigdy nie powie, że jest głupcem". Wydaje mi się, że w 100% można odnieść to do życia i tego, co napisałaś o swoim ilorazie inteligencji. Po drugie chciałbym, żebyś powiedziała, jaki film Twoim zdaniem nie jest zrobiony na siłę, chciałbym poznać Twój gust, Twoją inteligentną głębię. Ciekawy przypadek Benjamina Buttona uważam za najlepszy, najbardziej interesujący i najbardziej godny obejrzenia film, jaki kiedykolwiek stworzono. Osoby, które oglądają filmy dla zabicia czasu, z pewnością nie przyznają mi racji, ale z tego co się zdążyłem zorientować, to nie są to zbyt inteligentni ludzie. Ich ambicje życiowe i poczucie ważnych wartości zaspokajają takie produkcje jak American Pie, szybcy i wściekli czy szybcy się wściekli, tudzież inne filmy w których (tak jak Ty) docenia się efekty specjalne. Owszem, każdy film niesie jakąś treść, to czy jest ważna, oceniamy sami, ale niektóre są po prostu płytkie. Benjamin Button - wręcz odwrotnie. Każde słowo jakie wypowiada Brad Pitt w tym filmie jest nieludzko inteligentne i ważne. Każde słowo ma jakąś wartość. Treści są na niesamowicie wysokim poziomie, mimo iż nie kryją się za jakimiś głębokimi metaforami, to każdy może je odczytać, bo nawet są podane jak na talerzu. Główny bohater przez to wydał mi się nieludzki a jednak idealnie ludzki. To jak mówi i się zachowuje jest mi tak bliskie, ale to w jaki sposób to robi - to już arcymistrzostwo twórców. Jest dzieckiem, staruszkiem, jest młody i dojrzały, jest mężczyzną i gentlemanem, a przede wszystkim jest dobrym człowiekiem. Wybacz mi bardzo, ale to Ty mi się wydajesz mało inteligentna. Mogłaś postawić 5 bo to chyba zbyt wysoko jak za sam wygląd aktora? Dla osób inteligentnych nie liczy się skorupa, tylko wnętrze, a Ty zachowujesz się zupełnie inaczej... Dobrze, uważaj sobie, że jesteś najlepszą anglistką, wyjedź do stanów czy na wyspy i zapomnij jak się mówi po Polsku, potem wróć i pokaż wszystkim, że świetnie znasz angielski. Błyśnij gdzieśtam inteligencją, kulturą i obyciem, tylko proszę, nie ujmuj honoru czemuś, czemu on się jak najbardziej należy.
Aha... odnoście tego "humoru na siłę". Jako osoba inteligentna powinnaś się zorientować, że te zabiegi twórców typu: "7 razy trafił mnie piorun" nie były po to, by wywoływać masowy śmiech, tylko po to, żeby coś pokazać. Mam nadzieję, że kiedyś sobie uświadomisz co.
Nie czuj się obrażona ani wściekła, nie ripostuj, tylko po prostu się nad tym zastanów... obejrzyj film i się zastanów. Post jest nie tylko do Ciebie, ale do wszystkich, którzy mają takie samo zdanie, jak Ty.
Pozdrawiam, moov.
popieram w wiekszosci to co napisales...
jednak jesli myslisz, ze Momoria odpowie na wiekszosc twoich pytan w sensowny i poparty argumentami sposob to mozesz sie przeliczyc, choc mam nadzieje, ze sie myle...
poswiecilem na ta dyskusje sporo czasu i uwazam, ze w pewien sposob byl to czas stracony...
poza wyzwiskami, ublizeniami i ciaglym podkreslaniem wysokiej inteligencji autorki postu oraz proba uswiadomienia przez nia calej reszty, ze jest zidiocialym plebsem nie uzyskalem zadnych konkretnych odpowiedzi oprocz owijania w bawelne i odwracania kota ogonem...
moze tym razem bedzie inaczej ale watpie w to na calej lini...
pozdrawiam
Ciebie miało już tu nie być. Wg mnie wypowiadam się konkretnie i sensownie. Nie moja wina, że dla mojego odbiorcy sprawa ma się inaczej.
Moje posty nie składają się z samych wyzwisk i podkreślania inteligencji- jak zwykle wybierasz z postów to, co ci pasuje i wykrzywiasz rzeczywistość. Może to schizofrenia?
To nie ja pierwsza zaczełam mówić o plebsie. Znów kłamstwo z twojej strony.
Zadaj konkretne pytanie, to uzyskasz konkretną odpowiedź. Ciekawe jak mam odpowiedzieć konkretnie na argument dotyczący subiektywnego wartościowania filmu? Starałam Ci się wytłumaczyć błędy twojego rozumowania, ale do ciebie nic nie dociera.
a przeszkadza Ci, ze jestem?
tak, jestem schizofrenikiem:)
twoja dedukcja + wysoka inteligencja = konkretna odpowiedz na wszystko:)
Znów czepiasz się konkretów? Przecież dwa (chyba) posty powyżej nie postawiłeś mi żadnego pytania. Łykaj leki, może będzie poprawa!
konkretnych pytan zadalem juz wiele, nie moja wina, ze nie zauwazylas:)
ale ok, wytlumacz mi jesli mozesz dlaczego Next, Piła III, Wanted uwazasz za arcydziela kina, juz cos tam o tym pisalas ale jak dla mnie bylo to malo przekonywujace, chce konkretnych argumentow, byc moze dzieki swojej inteligencji zauwazylas w tych filmach cos czego ja nie widzialem, wtedy przyznam Ci racje:)
No to udzieliłam konkretnej odpowiedzi. To juz nie moja sprawa, że nie widzisz w mojej odpowiedzi konkretów. W Pile zauważyłam ciekawą scenografię, pomysłowe pułapki, dobry makijaż, oświetlenie, ciekawe balansowanie na granicy obrzydzenia, zaskakujące zwroty akcji, ciekawe wykonanie, chory, choć zaskakujący pomysł tortur fizycznych w celu skierowania kogoś na dobrą drogę. Mam dystans do takich filmów; wiem, żę żadnemu aktorowi podczas kręcenia tego filmu nie stała się krzywda. Więc dlaczego mam się nie rozrywać oglądając coś, co każdy czowiek posiada- krew, flaki, mózg itp.
Jestem wyrobionym widzem- oglądnełam dużo materiałów na peta.org http://www.petatv.com/ (ostrzegam, że nie dla dzieci!!!!!), sekscje zwłok na you tube. Poza tym miałam przyjemność studiowania biologi przez jeden rok i wiem z czego składa się człowiek. Ponadto sama robiłam sekcję zwok robakowi w celu wydobycia z jego flaków pierwotniaków, kurczakowi w liceum ( to było nielegalne wiem, ale pani biolog wpadła na taki pomysł, a że jednen z uczniów miał fermę kurzą, to przyniósł po jednym kurczaku dla każdego i tak to było) i zabijałam bezkręgowce ( jak ktoś nie wie- owady itp.) w celu zaliczenia ćwiczeń czego niezmiernie żałuję. Przeniosłam się na inny kierunek.
To na takiej pile mogę się bawić i śmiać. O dziwo teraz nie zabijam pająków w mnieszkaniu tylko usówam na zewnątrz. Ludzie się zmieniają. Mogę o sobie powiedzieć, żę ja się zmieniam na lepsze.
W nextcie z kolei super zakończenie, efektywne eksplozje i inne efekty specjalne oraz niezły pomysł na film, niezłe wykonanie, super akcja. Aktorzy ok.
Mogłam coś pominąć, bo nie oglądałam tych filmów wczoraj.
Ogólnie filmy trzymają w napieciu i są mega rozrywkowe. I tak się reklamują czy reklamowały. Więc dlatego 10. Czy teraz to cię satysfakcjonuje? Nie moja wina, że nie widzisz, tego co ja.