Mimo,że jestem wielką fanką Brada Pitta, to muszę przyznać, że film jest mało inteligentny, nudnawy i zrobiony na siłę.
Efekty specjalne super. teksty nie zaskakują.
Sama Momoria, czy jak jej tam, przypomina mi Króla Juliana z Madagaskaru xD "Naprawde to nic osobistego, poprostu jestesmy od ciebie lepsi" ;]
Jesteś tak inteligentna,że jako jedyna nie usypiasz przy filmach Endiego Warhola.
Dziecko drogie, ty jesteś pod działaniem jakichś środków odurzających, zaburzaczy umysłu i nie wiesz co czynisz, czy świadomie swoimi wypocinami narażasz siebie na ośmieszenie na forum (taki rodzaj masochizmu?). Przyjmijmy, że to co tu tworzysz jest na poważnie (że nie jesteś jakimś tam trollem, goblinem, gnomem, czy ch.. wie kim jeszcze). Pozwól się uświadomić, że to nie ty na podstawie swojego widzimisie (a już na pewno nie na podstawie jakiegoś testu na IQ, nawet, jeśli byłby on stworzony przez ludzi z Mensy) ustalasz poziom swojego rozwoju intelektualnego, a ludzie, którzy obserwują twoje poczynania, zachowania, wypowiedzi. Także jeśli chcesz tworzyć mylny obraz swojej osoby, pisząc jaka to jestem "yntelygentna" oszukując przy tym siebie i innych, to nie wyskakuj z tekstami typu, cytuję: "Film mało inteligentny, bo mam wysoki iloraz inteligencji i mnie nie rozśmieszył". Masz jeszcze dużo czasu, dojrzejesz, wyedukujesz się i pewnie zweryfikujesz swoje poglądy, albo życie zrobi to za ciebie.
Ja też myślę, że coś brała, przynajmniej wszystkie jej wypowiedzi na to wskazują. Oczywiście wykluczam to, że jest głupia, bo już zadeklarowała, że ma wysoki iloraz inteligencji xD
napisalas:
No sorry, ale american pie ogladają masturbujący się chłopcy ://////////// Ja nawet do gimnazjum nie chodziłam bo za moich czasów podstawówkowych nie było gimnazjum.
odp: american pie 1,2,3 (bo kolejne czesci to totalne porazki) podobaly mi sie i to bardzo i nie jestem zadnym masturbujacym sie chlopcem hehe...
napisalas:
Do ksiązek kochany. Może następnym razem się nie zbłaźnisz.
odp: do chyba nie do mnie ale stwierdzenie bardzo glupie, ty czytasz ksiazki z najwyzszej polki, a jakie to niby sa?
napisalas:
A ty jesteś wypie.dkiem mamuta .
odp: ten tekst rozwalil mnie na lopatki, skad to sie wzielo? z twej inteligentnej glowki? tym potwierdzilas tylko moje wczesniejsze opinie niestety...
napisalas:
A ty mi nikogo nie przypominasz, bo jesteś bezbarwny.
odp: nie wiem do kogo sie to odnosi, ale skad mozesz to wiedziec? na podstawie kilku slow? czy po prostu chwytasz sie byle czego, byleby cos napisac, niewazne czy jest to sensowne, konstruktywne, adekwatne itp. do danej sytuacji... to sa juz po prostu smieci...
jesli masz cos naprawde "madrego" do napsiania jeszcze w tym temacie to czekam:)...
tylko prosze nie pisz mi, ze jestem zidiocialym, masturbujacym sie chlopcem nie majacym pojecia o ambitnym kinie... bo nic w tym nie jest prawda...
napisalas:
A ty jesteś pier.olnieta...................... Chodzi mi o ciebie powyzej.
chamskie i sugerujace, ze brak Ci juz argumentow, ktos pojechal Ci po ambicji i nie mozesz tego przezyc...
smutne...
Ktoś mi powiedział, że jestem żałosna, to ja używając tej samej techniki odpowiedziałam, że ona jest pier.olnieta.
Nie wiesz do kogo się to odnosi???? A zauważyłeś po co są akapity przed postami?
Skąd się wziął wy.pierdek? A takie kreatywne wyzwisko w odpowiedzi na wyzwisko pod moim adresem.
No sorry, ale skoro osobę inteligentną coś nie śmieszy, to wniosek nasuwa się jeden- kawał nie był inteligentny.
ahahahahahahahaha, ej, pokaz jakiś papier na tę inteligencje, bo jakoś nie daję wiary :)
A może skoro osobę inteligentną coś nie śmieszy, oznacza to, że PO
PROSTU humor zaserwowany w danym filmie nie jest w jej guście? Czy tak
nie może być? I ostanie pytanie: czy "Ace Ventura" jest
inteligentniejszy od "Happy-Go-Lucky", bo bardziej cię rozśmieszył?;)
Tej zagubionej pani "imo chłopa trza" rozpacz przez nią przemawia brak bliskości, odrzucenie.
Tak, bardziej mnie rozśmieszył jak byłam młodsza. A za to happy go lucky zdołował. Jak możńa być taką kretynką w życiu? Nie zgodzę się z tobą. Już gagi w ace ventura bardziej śmieszą, bo zaskakują; zresztą o wiele jest tam więcej sytuacyjnego humoru. Ace Ventura nie pozuje poza tym na inteligentny film.
A w benjaminie nic nie było śmiesznego. Czułam się jakbym oglądała film familijny na polsacie w niedzielę. :/ Wszystko było przewidywalne aż do bólu.
Z reguły osoby inteligentne mają pewien rodzaj gustu, który jest podobny do gustów innych inteligentnych osób.
"...No sorry, ale skoro osobę inteligentną coś nie śmieszy, to wniosek nasuwa się jeden- kawał nie był inteligentny..."
1)albo po prostu ta osoba nie jest inteligentna :)
2)mozliwosc: sa kawaly celowo proste i tanie nie wymygajace wysilku intelektualnego, ale widac ty tego nie dostrzegasz...
nie chodzisz na takie filmy czy tez nie ogladasz takich filmow...
a ace ventura jest wlasnie takim filmwem, hipokryzja...
Już tłumaczyłam, że w moich ulubionych są filmy także z mojej młodości. Filmy z których już wyrosłam. Poćwicz trochę pamięć. I rozumienie tekstu, bo oblejesz maturę z polskiego :(
mature to ja juz mam dawno za soba...
ale ty zapewne doskonale wiesz ile mam lat i jakim jestem czlowiekiem:)
Matura za tobą? Pewnie ta stara, bo na nowej czasami są niekonkretne teksty. I byś oblał.
Nic dziwnego, że tyle odpowiedzi na te durne komentarze "Memorii", sam nie mogłem się powstrzymać. Dojechałem do drugiej strony i nie mogłem tego więcej czytać. Dajcie sobie spokój już :] A co do filmu, to nie oglądałem, ale zamierzam obejrzeć i mam nadzieję, że nie będzie dla mnie śmieszny.Wtedy uznam, że jestem bardziej... No wiecie(śmiech) pozdro
Też bym chciała być głupsza. O wiele więcej rzeczy by mnie śmieszyło i byłabym szczęśliwsza. Np. takie dziecko z zespołem downa. Nie ma żadnych zmartwień. Czyż to nie cudowne? Czasami mi szkoda, że komedie mnie nie śmieszą. A chciałabym się pośmiać. Wysoka inteligencja, to pewnego rodzaju kalectwo.
twierdzisz, ze dzieci z zespolem downa maja cudowne zycie...
zostawie to bez komentarza...
jesli chcialabys sie czasem posmiac to poczytaj swoje posty i wystarczy, to lepsze niz niejedna komedia:)
Jak zwykle wypaczasz sens mojej wypowiedzi. Za to twoje posty są denerwujące w swojej głupocie.
nic nie wypaczam, po prostu czasem wychwytuje te najciekawsze stwierdzenia:)
co do moich postow to oprocz ciebie jeszcze nikt tu nie napisal, ze sa glupie i denerwujace w przeciwienstwie do twoich:)
A gdzie powiedziałam, że oni mają cudowne życie? Sam to sobie dopowiedziałeś przefiltrowując moją wypowiedź przez swój spaczony mózg. Napisałam tylko, że będąc mniej inteligentnym można się śmiać z o wiele większej ilości rzeczy, sytuacji. A wiadomo, że śmiech to zdrowie i dobre samopoczucie. I właśnie to uważam za cudowne.
Znam inteligentnych ludzi, i żaden się nie wypowiadał w taki sposób jak Ty. Żaden też nie odmawiałby drugiemu inteligencji, bo tamten się śmieje z innych rzeczy...
Poza tym sugerowanie, że dziecko z zespołem Downa jest szczęśliwsze i ma więcej powodów do śmiechu, jest ohydne i obrzydliwe wręcz. Może chciałabyś żeby Twoje dzieci były w ten sposób "szczęśliwe"? Twoje posty mnie przerażają.
Może przeczytaj sobie post powyżej twojego. Źle mnie zroumiałeś jeżeli chodzi o dzieci z zespołem Downa. Dla Ciebie dziecko z Zespołem Downa to tragedia, bo jesteś inteligentniejszy i jesteś w stanie zrozumieć o wiele więcej rzeczy niż ktoś dotknięty tą chorobą. Wyobraź sobie, że dziecko z zesp. Downa nie uważa swojego życia za tragedię. Zawsze jak widzę kogoś z tym zespołem, to jest zawsze uśmiechnięty. Ma swój świat i czasami zazdroszczę im pogody ducha.
Ja też z reguły nie mówię komuś, że jest gł.upi, bo ogląda durne komedie. Z reguły przemilczam sprawę :):):)
Za to "Ja robot", oraz "Piła III" to najwyraźniej wg autorki tematu bardzo inteligentne filmy, gdyż otrzymały u niej ocenę 10/10.
Gratulacje.
Te 10/10 to są tzw. arcydzieła kategorii kicz, trzeba przyznać, że Momoria to ma łeb nie od parady ;).
filmy dzieli sie na te ambitne i te kiczowate, kicz tez moze byc arcydzielem i zaslugiwac na 10... - tak sadzi Momoria, a ja zupelnie tego nie rozumiem...
Button'owi dala 8 bo uwaza go za mlo inteligentne kino, gdyz nie smiala sie w momentach, ktore niby byly smieszne z tego wzgledu, ze ma za wysoki iloraz inteligencji owe "zarty" byly dla niej zbyt tanie...
w sumie chyba naprawde jestem glupi bo ogladajac film tez sie nie smialem dlatego, ze po prostu nie widzialem tam nic smiesznego, owszem byla kilka scen czy sytuacji zabawnych, ze tak to okresle, ale to nie jest komedia!!! przechodzac do sedna: Button na 8 a Pila 3 -10, Next -10 i inne tanie filmy... gdzie tu sens?
mimo wielu moich postow dalej nie uzyskalem od autorki watku odpowiedzi poza kilkoma wyzwiskami...
Tak kochanie, tak sądzę. Dalej widać twoje braki w wykształceniu. Nawet nie wiesz co to jest kicz. Już wytłumaczyłam dlaczego dałam 8. Doczytaj. Tak, żarty były tanie, ale nie tylko. Ogólnie drętwe dialogi.
Jak masz trudności z czytaniem i zapamiętywaniem, to nic dziwnego, że starasz mi się wmawiać, to, co sobie tam myślisz w tym małym móżdżku. Masz swój świat koleś. Tak bywa.
Piła 3 świetna. Polecam! Scena ze świniami zaskakuje. Nie nudny film, dobry dla rozerwania się. O Nextcie też już coś napisałam, ale zapomniałam, że jesteś w stanie zapamiętać najwyżej 2 moje posty.
Cały czas ci odpowiadam jakbyś niezauważył.
swoj swiat to masz bardziej ty niz ja... nie probuje ci nic wmawiac, stwierdzam tylko fakty...
nie zapamietuje twoich postow bo niby po co?
o next pisalas, ze jest swietnym filmem, dalas mu 10 i nic wiecej nie trzeba tu dodawac:)
twoje odpowiedzi mnie nie satysfakcjonuja, zamiast konkretnych argumentow zazwyczaj wciskasz swoje teorie na temat inteligencji i probujesz obrazic mnie i innych swoimi bardzo kreatywnymi wyzwiskami i okresleniami swiadczacymi dosadnie o twej ponad przecietnie inteligentnej glowce...
Niby po co masz zapamiętywać moje posty? Ano po to, żeby nie poruszać jedneg tematu 10 razy, bo się ośmieszasz tylko. O nextcie już się wypowiedziałam. Nie będę już tego drążyć tylko dlatego, że ci wyleciał z głowy ten post. Trudno zadowolić kogoś, kto nie rozumie, co się do niego mówi. Takie są twoje odczucia,że cię obrażam. Ja tylko podkreślam twoją indolencję. I to jest dosyć konkretne moim skromnym zdaniem, więc nie wiem dlaczego się mnie czepiasz.
osmieszam sie? przed kim? przed toba?
jesli juz to osmieszasz sie ty tym ciaglym podkreslaniem swojej wysokiej inteligencji, jesli czlowiek jest naparwde inteligentny to potrafi sie tym wykazac w inny sposob niz tylko ciagle podkreslanie tego na publicnzym forum...dla mnie to jest zalosne...
Przed wszystkimi się ośmieszasz. Moje posty nie znikły. Każdy może je przeczytać i przyznać mi rację. A dla mnie, to ty jesteś żałosny w podkreślaniu swojej głupoty.
nie czepiam sie ciebie, nic do ciebie nie mam bo cie nie znam...
po prostu wdalem sie niepotrzebnie w ta bezsensowna dyskujse, ktora czas najwyzszy zakonczyc, nie pozwole sobie, by mnie publicznie obrazano i to calkowicie bezpodstawnie...
Tu bym się kłóciła z tą bezpodstawnością. To irytujące jak wypaczasz wypowiedzi.