PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375476
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Cena bedzie pewnie coś kolo 3 dych, jak to z premierami, może kogoś to zainteresuje :))

użytkownik usunięty

*Black Swan miało być naturalnie :))

ocenił(a) film na 10

Dzieki za info - biorę =)

ocenił(a) film na 6

Ja życzę sobie wydanie i z lektorem i z napisami, bo ja wolę czytać a rodzina lektora więc...

litwosxd

litwosxd, mam ten sam problem : d

Informowałem już o tym kilka dni temu ;)

Jak chcecie być na bieżąco z filmami trafiającymi do prasy to zachęcam do odwiedzania strony http://dodatkidogazet.pl/

ocenił(a) film na 10
Mieloneq

@up
dzięki mistrzu, jesteś wielki =))

ocenił(a) film na 10

Wszystko super, ale zwykle te wydanie są wręcz fatalne. 0 dodatków i brak dts! Ja zamówiłem sobie w Anglii Bluray + DVD za £16.93. Biorąc po uwagę, że wersja (DVD + Digital Copy) kosztuje tylko £9.97, kupowanie jakiś gazetowych badziewi mija się z celem :P

użytkownik usunięty
NEOSPAM

@litwosxd - wersja będzie i z lektorem i z napisami, więc do wyboru jak kto woli
@Mieloneq - sorry, nie wiedziałam, że temat się powtarza :D
@NESPAM - akurat tutaj będzie DVD dwupłytowe ze wszystkimi dodatkami. Parę tygodni temu był Social Network i też był dwupłytowy, ładnie wydany, ze wszystkimi bonusami, wywiadami, co kto chce etc, więc badziewie to raczej nie będzie :D

ocenił(a) film na 10

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w gazecie będzie full wydanie, ale poczekamy zobaczymy ;)

ocenił(a) film na 10

Viva co ile wychodzi?
Bo przegapilem Social Network, a chcialem miec w swojej kolekcji.
To bylo w ladnym pudelku?
Swoja droga to jednak chyba kupie sobie Black Swan na bluraya =)

użytkownik usunięty
Parnassus

Viva! jest dwutygodnikiem, ale jak popytasz w Empiku, czy w jakiś większych kioskach z prasą, to a nuż się gdzieś uchował :)) Tak, pudełko było ładne, plastikowe, plus tekturka na zewnątrz, takie jak można nabyć w sklepie xD
Wiem, że TSN w Vivie! był do wyboru albo DVD, albo BluRay (nie wiem jak to się pisze...), więc może Black Swan, też będzie. Mogę zaświadczyć, że TSN był ładnie wydany, dwupłytowo, bo wlaśnie na niego patrzę ;p, więc Łabędź też będzie, bo to z tego co wiem taka seria nowości puszczanych na rynek teraz wychodzi wraz z gazetą.

ocenił(a) film na 6

Łał. aŻ wierzyć się nie chce że z gazetą taki luksus

ocenił(a) film na 10

bylem dzis u nas w najwiekszym sklepie z praca, i byla viva z jakims filmem, nie zwrocilem dokladnie uwagi co to za film i zgadza sie duze ladne pudeleczko =).
Mam nadzieje, ze Black Swan bedzie na BluRay =)), ale dvd tez nie pogardze =).

ocenił(a) film na 6
Parnassus

Czy do BluRay potrzebny jest jakiś specjalny odtwarzacz?

ocenił(a) film na 10
litwosxd

tak odtwarzacz BluRay jak sama nazwa wskazuje :P

ocenił(a) film na 10
Parnassus

Odtwarza filmy w FULL HD 1080p =)

użytkownik usunięty
Parnassus

Co wy tu piszecie, że Czarny Łabędź będzie w Vivie! na BluRay??? Eeeeeeeeeeeee, na DVD będzie a Social Network też nie był do wyboru, tylko DVD.

ocenił(a) film na 9

Oczywiście, że tak, bo obecnie bluray jest ciągle za drogi i zbyt mało popularny by to było opłacalne.

"Czarny łabędź" nie będzie na 2DVD, ale za to będzie w wydaniu z książeczką o filmie w twardej oprawie, tak samo jak w wypadku "Jedz, módl się, kochaj". Nie mogę się doczekać :)

Po szczegóły wydania odsyłam na podaną już wyżej stronę - http://dodatkidogazet.pl/film/rid,20526,dd,czarny-labedz.html

użytkownik usunięty
Mieloneq

To dziwne, ponieważ, Social Network, który też był w Vivie! i jest tak samo jak Black Swan filmem tegorocznym i oscarowym był wydany na 2 nośnikach DVD, a na stronie którą podałeś jest napisane o materiałach dodatkowych, które zwykle są wydawane na drugiej płytce. Chyba, że na tej stronie, jest gdzieś podane, że to będzie na jednym nośniku, a je ze swoim genialnym wzrokiem nie zauważyłam, co jest prawdopodobne :D

Wśród dodatków wymieniony jest tylko materiał o realizacji filmu, spokojnie zmieści się na jednym DVD wraz z samym filmem.

Na stronie którą podałem w stopce jako nośnik podane jest DVD9. Na 100% będzie to wydanie jednopłytowe, ale za to z książką.

użytkownik usunięty
Mieloneq

Aaaa to takie buty... a ja się nastawiłam podobnie jak kama i chyba cała reszta na coś w stylu Social Network, które jest cudownie wydane... no trudno, cóż.

Na wydanie kolekcjonerskie jak już to trochę poczekamy sobie.. o i w ogóle wyjdzie :\

Czyli w polsce wydanie DVD będzie tylko w formie książeczki w twardej oprawie??! Na stronie Imperialu jest podana informacja DVD+książeczka czyli nie ma co liczyć na wydanie 'normalne' że tak powiem czyli w plastikowym pudełku? Trochę się wkurzyłam, bo Social Network miał świetne 2 płytowe wydanie a tu lipa z tego co widzę. Po prostu nienawidzę takich wydań - strasznie tandetne, pomijając okrojenie z dodatków - chodzi mi przede wszystkim o tą twardą oprawę. Wiem że to co mówię może wydać się dziwne, że tak zwracam uwagę na opakowanie (chociaż właściwie chodzi o film;)) ale w porównaniu z wydaniami w innych krajach, te polskie są jednym słowem straszne (nie wszystkie oczywiście, ale spora część).

A i jeszcze mam pytanie, czy słyszał ktoś o wydaniu kolekcjonerskim, czy jakimś innym (nie BluRay)?

kama1312

Nie ma sensu narzekać, biorąc pod uwagę bardzo niską cenę filmu. Mi osobiście wydania książkowe się podobają, całkiem oryginalne i ekskluzywne.

Mieloneq

Chodzi mi też o to, że na kilku sklepach internetowych było podane że będzie w wersji z książeczką (rozumiem że tylko w Vivie by tak dali, wiadomo koszty itp), ale empiku, merlinie - nigdzie nie było innej wersji. Serio nie rozumiem dystrybutorów.Teraz tak to poważnie zastanawiam się czy teraz kupię, jeżeli miałabym kupić ten film - chciałabym go mieś w normalnym plastikowym opakowaniu ;) ot takie przyzwyczajenie ;)

kama1312

Na empik.com jest wspomniane o tym, że to wydanie z książką ("Nośnik: dołączona książka"). Może w trochę bezsensownym miejscu, no ale jest ;) Tak czy inaczej - dla mnie ważniejszy jest fakt, że film ten będę mógł kupić w świetnej cenie, niemal dwa razy niższej w stosunku do większości filmów wydawanych przez Imperial-Cinepix. Gdyby "Czarnego łabędzia" wydano za 50-60 zł to odpuściłbym sobie zakup i poczekał na jakieś przeceny.

Co do obniżania kosztów - nie jestem pewny czy taniej wydrukować książkę w twardej oprawie niż wyprodukować pudełko z plastiku. W każdym razie dołączenie książeczki obniża VAT z 23% do 5%, to jest główny powód takiego wydania :)

ocenił(a) film na 10
Mieloneq

ja bym wolal jednak doplacic 20zl i miec juz wydanie kolekcjonerskie, jezeli mialbym juz kupowac ten film.
Raczej nie kupie wogole skoro tak zrobili :P

Parnassus

wydanie jest ekskluzywne, z kolorową książeczką, materiały dodatkowe są również na płycie; to wydanie z Vivy zdecydowanie ładniej się prezentuje niż jakieś plastikowe pudełko...

Parnassus

Temu wydaniu nic nie brakuje więc po co komu kolekcjonerskie. Obraz i dźwięk jak najbardziej w porządku, co prawda nie jest to HD ale od tego są już filmy na Blu-Ray. Dodatki też spoko, właściwie jeden dodatek na temat realizacji, ale za to bardzo długi, składający się z 3 rozdziałów. Liczyłem co prawda na sceny wycięte, ale takich rzeczy trzeba już teraz szukać raczej na wydaniach Blu-Ray. Z resztą niedługo pewnie znajdą się na YT. Książka też solidnie wykonana i ciekawie opracowana. Jestem zdecydowanie zadowolony z kupna tego filmu z Vivą i jeśli jeszcze ktoś się nie zdecydował to zapewniam, że warto.

ocenił(a) film na 9
Mieloneq

Pudełeczko tańsze zdecydowanie i lepiej na półce wygląda ale niestety... książka wciąż wychodzi taniej przez vat. Wydanie filmu mogłoby być nieopłacalne dla wydawcy gazety, książka przy tych wszystkich upustach wyjdzie taniej... Niestety.

kama1312

Proszę bardzo, francuski amazon: http://www.amazon.fr/gp/product/B004T1FX76?tag=bluraycom05-21

- Blu-ray
- DVD
- Digital Copy
- Exclusive Bonus DVD :
Interview of Vincent Cassel (12 mins) : An in-depth interview with Vincent Cassel on acting and the role of Leroy
Black Swan : behind the scenes (21 mins) : Discussions on the production of Black Swan and thrillers in general with the director and his production team
Black Swan : Complete interview (12 mins) : From director Darren Aronofsky to cinematographer Matty Libatique through Therese Deprez, production designer and the entire movie crew: a candid look at the film's production
- OST CD
- 6 exclusive art cards
- Press Kit (54 pages)
- Big double-sided poster
- Double CD of Tchaïkovski's "Swan Lake", 150 minutes (Performed by the London Symphony Orchestra conducted by André Prévin)

ocenił(a) film na 10
Mierzwiak

Chętnie bym kupił, ale przesyłka zdeczka droga :(

Articles : EUR 56,54
Livraison : EUR 18,33 !!!!
Montant total : EUR 74,87

Trudno, mam już zamówioną wersję Blu-ray + DVD + Digital Copy z Amazon.co.uk za £16.93 :)

ocenił(a) film na 6

I mam! Eleganckie wydanie.

litwosxd

Jaka cena? Ciekawe jak będzie wyglądało w takim razie wydanie nie w gazecie, czy będzie się czymkolwiek różniło.

pumba_14

Niczym, wydanie z Vivy jest tym samym które leży w empiku.

użytkownik usunięty
Mierzwiak

A jaka cena?

"Z Vivą" - 29,87 zł.
"Leżące w empiku" - 29,99 zł.
Jest różnica;-) Wydanie z Vivy ma ładniejszy grzbiet. Plakat z Niną jest u góry, potem przerwa, duży napis Czarny Łabędź i na dole znaczek DVD. Estetyczny grzbiecik. A to z półki ma jeszcze jeden znaczek i zdjęcie Niny jest u dołu. Takie niby nic, ale na półce lepiej się prezentuje wydanie z Vivy. Poza tym w Vivie jest reklama Moiss Dior z zajebistym zdjęciem Portmanowej;-)
W sumie jeden ch.., ale polecam wydanie z Vivą, jeśli ktoś ma wybór.

ocenił(a) film na 10
kendo777

KUPILEM !!!

ocenił(a) film na 10
kendo777

...zapomnialem dodac, ze naprawde ladne wydanie tak jak poprzednicy mowia i nawet sie nie wahalem nad kupnem jak je zobaczylem.
Polecam!

litwosxd

Również nabyłem, wydanie fajne, a cena jeszcze lepsza. Polecam, zdecydowanie warto.

Mieloneq

Jeśli interesuje Was jak wygląda książeczka to tutaj w galerii znajdziecie wizualizacje wszystkich stron: http://dodatkidogazet.pl/film/rid,20526,dd,czarny-labedz.html

Zapowiedziano już kolejny film, który ukaże się premierowo za 30 zł, tym razem będzie to "Burleska": http://dodatkidogazet.pl/film/rid,20771,dd,burleska.html

ocenił(a) film na 10
Mieloneq

a Burlesqua mi sie wogole nie podobala :D

Parnassus

A ja jej jeszcze nie widziałem więc przy tej cenie wydania DVD chętnie to nadrobię :)