PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375448
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Nie rozumiem zachwytu nad tym filmem daje 4 za scenę seksu Natalie i Mili bo inaczej by było 2 albo 3 tyle z mojej strony

nowystylnowydill

Wiesz, każdy ma inne doświadczenia życiowe. Na przkład, osoba po 30, będzie się nim zachwycać, bo doświadczyła w życiu konkurencji w pracy. Myślę, że film miał trafić właśnie do tej grupy osób. Jest też symboliczny, a nie każdy to lubi. Mnie się podobał:)

ocenił(a) film na 4
pete1750

Ja jestem po 30 i nie widze powodów do zachwytu nad tym filmem...Tym samym obalam Twoja teorie ;)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
nowystylnowydill

Do mnie również nie trafił, może dlatego, że spodziewałem się więcej.

użytkownik usunięty
JKM_89

Mam zaszczyt mieć odczucia podobne do Pańskich. Do końca filmu czekałem na jakikolwiek punkt zwrotny, nadający filmowi jakiś sens, ale poza bezsensowną, nadmuchaną dramaturgią, nie otrzymałem nic więcej. Słaby film, nakręcony przez słabego i wtórnego reżysera. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 4
nowystylnowydill

mam jeszcze takie wrażenie że ludzie dają wysokie oceny za to że film ma oscara i inne nagrody ale jeśli mi się film nie podoba może mieć ze 4 oscary a dostanie niską ocenę i dziękuje pa !

ocenił(a) film na 8
nowystylnowydill

"mam jeszcze takie wrażenie że ludzie dają wysokie oceny za to że film ma oscara i inne nagrody "-no ty niepowinieneś tego pisać skoro dałeś 10/10 filmowi który otrzymał jedenascie statuetek;)

ocenił(a) film na 4
Berith7777

nie chodzi mi oczywiście o wszystkie filmy ;))

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 8
nowystylnowydill

oczywiscie Titanic 10/10 całkowicie sie zgadzam.;)

ocenił(a) film na 1
nowystylnowydill

4 oscary ha ha ha ha ,nie no zacznijmy już śnić ja jawie.

nowystylnowydill

Mi film tez sie nie do konca podobal...troche byl przewidywalny jak na moj gust i szybko skojarzylam sobie jej zachowanie z tym, czym okazalo sie byc naprawde (nie chce tutaj reklamowac)...Tyle juz bylo filmow o tej tematyce ze poprostu jest to dla mnie malo ciekawe...

ocenił(a) film na 8
nowystylnowydill

Nie no, jak dla mnie film dobry. Trochę pokręcony, lekko dziwny (męczarnia na własne życzenie w balecie), ale jest dobry, z podtekstem, przesłaniem.
Opowiada o tym ile człowiek jest w stanie w sobie zmienić, aby osiągnąć cel. Bohaterka Nina stworzona była do grania pozytywnej roli Białego Łabędzia, ale do Czarnego brakowało jej zadziornego charakteru, drapieżności. Marzyła jednak o tej roli i zrobiła wszystko aby dopiąć swego.
Dałem 7/10 mimo, że nie przepadam za Natalie Portman.

ocenił(a) film na 1
dariusgromnicki

drapieżności?mogła na to konto w miarę poświęcenia i dla dobra baletu popuścić przyczepy mięśni i ścięgna,a tańczyła by lepiej niż nie jeden głodny pies ,kiedy kości widzi.Epicentrum ?manekin który przegrzał nie stawy,ale komputer od efektów specjalnych.

użytkownik usunięty
Blackbb4

Przecież on pisze o bohaterce, a nie aktorce. Bosz... co za tępaki.

ocenił(a) film na 1

mówię i o jednym i o drugim ,i o jej homo nie wiadomo w życiu prywatnym , ta amerykańskiej żydówki,która przeniosła to na ekran ,by się wielce popisać w tej oto zjawiskowej postaci.

użytkownik usunięty
Blackbb4

P.S. Nie jest homoniewiadomo, ale scena z Lily była konieczna dla całości przekazu.. Jak Hopkins zagrał Hanibala Lectera, nie oznacza że jada ludzką wątrobę - pomyśl trochę zamiast wyrzucać z siebie te ledwo artykuowane pomysły!! (...)

ocenił(a) film na 1

P.s jak twój pies?!

użytkownik usunięty
Blackbb4

Zaskomlał i uciekł x-D

ocenił(a) film na 1

byle do budy,nie do świńskiego kojca<><>

ocenił(a) film na 1

ledwo ledwo ciągnie...numerv 146 a będzie gorzej!

ocenił(a) film na 1

Lily orała pole na Ukrainie,to był przekaz!%^^

użytkownik usunięty
Blackbb4

Tak, ale siała tam głównie lawendę (lila) - możemy już przestać, bo mam już łzy ze śmiechu

ocenił(a) film na 1

lawendę tą do klopa,bo to żyła złota ,oj cieniutko

ocenił(a) film na 1

jeśli zaś tępak woła na ciebie codziennie mama z rana,to posłuchaj psa do śniadania.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Blackbb4

Kurde, ale debil^ x-D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Blackbb4

Przyhamuj maluchu, bo ci kółeczko odpadnie.

ocenił(a) film na 1

Wychamujemy ją tak,że będzie czuć jej swąd cała galaktyka!!

użytkownik usunięty
Blackbb4

Ale w galaktyce nie ma innych wąchających, więc się nie liczy..

ocenił(a) film na 1

jak to nie ,lobotomości sado maso już trą kolano o kolano,homo niowiadomo w batetniczym geście,wyr...cie mnie plastikiem wreszcie.

ocenił(a) film na 1

Na malucha siądziesz i w dzień i w nocy ,tak że spadnie du rex!

ocenił(a) film na 1

nie ma bosza SORRY są tylko szmaty,znaczy ścierki Białą czystą czy Czarną brudną?

użytkownik usunięty
Blackbb4

Niebardzo wiem o czym mówisz - boję się, że przeze mnie dostaniesz wylewu, więc znikam. Baw się dobrze - byle nie moim kosztem ;-)

ocenił(a) film na 1

wylewu łez czy krwi do mózgu ,jeśli s kondona się wzięła,to po co się tnie.

ocenił(a) film na 1

Bosz ...bosz...kupimy ci bosza do zamiatania pizzerii dla pedo gejozy!!!

użytkownik usunięty
Blackbb4

A macie jakieś pieniądze? x-D

ocenił(a) film na 1

146 miejsce ,to i tak aż za dobrze w klasyfikacji †† utylizacji nawozów cuchnących
na tym zarobić można ☻↓ boxx tęczowy zjazd!

ocenił(a) film na 1

Twoje kom enty są jak zdezolowany samochód przed pójściem pod prasę i bardziej upośledzone już być nie mogą,ale w Domu Wariatów i znajdzie się miejsce.albo wyślemy Robin"a w kapturze.

użytkownik usunięty
Blackbb4

Kapturki są niedobre - lepsza czystość przedmałżeńska x-D

ocenił(a) film na 1

Hersląg na pewno o tym wiedziała,siadając na rower ,ale na pedała.

użytkownik usunięty
Blackbb4

Dobre^ Ale złośliwe jak cholera x-D

ocenił(a) film na 1

Dobre nie oznacza jeszcze lepsze,ale jak czaX2 pogłaszczemy psa::

ocenił(a) film na 1

jak trzeba a z8 atto$ <><>zatkało ałało

użytkownik usunięty
nowystylnowydill

Bo od razu widać czego szukasz w kinie ;-)
Ja się dziwię jedynie cierpliwości Niny - Leroy złapał ją w kroku, a ona nie odpowiedziała sierpowym..

nowystylnowydill

A mi się bardzo podobał, choć początkowo nie byłam nim zbytnio zainteresowana...Wydawało mi się, że będzie bardzo nudny, ale kiedy juz go zaczęłam oglądać zmieniłam zdanie. Główny plus filmu jest taki, że cała historia jest trochę schizowa i można się zamotać, a w efekcie zakończenie jest bardzo szokujące.

ocenił(a) film na 8
marlena_lug

Ze wszystkim się zgadzam w stu procentach tylko nie z szokującym zakończeniem.
Przez cały film można było się "zamotać" (swoją drogą strasznie lubię filmy które do tego prowadzą), lecz samego zakończenia można się było spodziewać

użytkownik usunięty
Szaman_filmweb

Tyle, że to nie było samobójstwo, a "nietrafione" zabójstwo w obronie własnej. Moim zdaniem bardzo ciekawy zwrot akcji.

nowystylnowydill

przynajmniej muzyka była dobra;p