PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1092}

Czas Apokalipsy

Apocalypse Now
1979
8,2 192 tys. ocen
8,2 10 1 192026
9,1 65 krytyków
Czas Apokalipsy
powrót do forum filmu Czas Apokalipsy

Zawsze jak oglądam ten film,wgniatają mnie w fotel sceny gdy Kapitan Benjamin L. Willard czyta akta Kurtza,te sceny mają coś tak mrocznego w sobie,taką aurę tajemniczości.Nie spotkałem chyba jeszcze drugiego tak doskonałego filmu,dość specyficzny,ciężki w odbiorze.

ocenił(a) film na 10
Patologia546

Dokładnie :) z resztą cały film ma taką aurę tajemniczości. W ogóle ma się wrażenie, że to naprawdę inny świat. Jakaś inna planeta, coś magicznego i tajemniczego. Inne miejsce na ziemi. W żadnym filmie czegoś takiego nie widziałem. Byłem na wersji reżyserskiej w kinie w 2003 lub 2004 roku nie pamiętam dokładnie i cały czas płynąłem na tym stateczku po tej dżungli. Poza tym scena w tym opuszczonym forcie wgniata też nieziemskim klimatem. Totalny chaos, jak jakieś mroczne post-apo niemal hehee :)

Cobra_Choke

Polecam również dzieło Jądro w Ciemności :) to chyba jedna z najlepszych książek,jakie kiedykolwiek czytałem.

ocenił(a) film na 10
Patologia546

jeden z najlepszych filmów w ogóle i bezdyskusyjnie najlepszy wojenny

ocenił(a) film na 9
Patologia546

,,Dr Strangelove, czyli jak przestałem się martwić i pokochałem bombę'' jest najlepszym filmem wojennym a zaraz po nim Lista Schindlera, Most na rzece Kwai a dopiero Czas apokalipsy.