PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1092}

Czas Apokalipsy

Apocalypse Now
1979
8,2 192 tys. ocen
8,2 10 1 192026
9,1 65 krytyków
Czas Apokalipsy
powrót do forum filmu Czas Apokalipsy

Wielu moze sie ze mna nie zgodzic, ale uwazam, ze ten film przewyzsza wszystkie inne filmy zarowno wojenne, jak i innego gatunku. Niesamowity klimat ze swietna muzyka Doors'ow w tle. Genialna gra aktorska zarowno Marlona Brando (drzalem jak go widzialem) jak i Martina Sheeen'a. Wg. mnie na uwage zasluguje rowniez mala rola Harrisona Ford'a, ktory byl jeszcze wschodzaca gwiazda. 10/10 bez dwoch zdan fenomwnalny i najlepszy ;] filmik. :)

ocenił(a) film na 10
krokodyleq

Ja się zgadzam i podpisuję pod wszystkim, co napisałeś; oprócz ostatniego słowa ;P To nie filmik - to czysta filmowa doskonałość ;) Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
krokodyleq

W moim osobistym rankingu tylko "Urodzeni mordercy" wycinają "Czas Apokalipsy".

ocenił(a) film na 10
Maskaradore_

Natural born killers niestety nie oglądałem. Ale żeby po ich obejrzeniu na szczycie mojego rankingu coś się zmieniło, to bardzo, bardzo wątpię ;)))

ocenił(a) film na 10
Shalafi

No to przyjacielu czym prędzej nadrób zaległości... powiem tylke że to najlepiej zmontowany film świata.

ocenił(a) film na 10
Maskaradore_

Wczoraj (w sumie to dzisiaj, ale przed snem ;)) widziałem inny film ze scenariuszem Tarantina - Prawdziwy Romans. Rewelacja; do arcydzieła naprawdę niewiele mu brakuje. "Mordercy" nie powinni być gorsi; zwłaszcza, że gra tam Juliette Lewis ;* ;)

ocenił(a) film na 10
Shalafi

Jest w Wyborczej - może jeszcze zdąże kupić. BTW, scenariusz razem z Tarantino pisał Roger Avary - ten gość zrobił jeden z moich ulubionych filmów: Żyć szybko, umierać młodo - gorąco polecam.