jaki kiedykolwiek widziałem. Zdjęcia reżyseria muzyka i gra oczywiście. Może jestem małostkowy, ale nie umiem go porównać z jakimkolwiek innym filmem. Jest jak Panteon, można go oskubać z wszystkiego, a i tak zostanie gmach nieporównywalny z niczym...
a ja napisze w podobnym tonie. staram sie ogladac wartosciowe filmy. te, ktore ogladam sa zwykle takie, jednak w ostatnich latach nic nie bylo na miare niemal idealu, nie bylo w moim osobistym rankingu az takwysoko. do niedawna.byly filmy dobre, ale nie bylo takich, ktore by spowodowaly, ze nagle doznalem olsnienia. z jednej strony ciesze sie cholernie , ze znow trafilem na taki film, ktoremu moge wystawic najwyzsza niemal ocene. z drugiej - az sie nie moge nadziwic, jak moglem byc tak slepy i nie znac go wczesniej. to az nie wypada, z uwagi chocby, ze to film kanonu kina.
Najdoskonalszy??? Przecież w tym filmie jest od groma błędów. Polecam wszystkie informacja zawarte w ciekawostkach tego filmu
Chodzi o treść, kogo obchodzą błędy w ujęciach których i tak nie zauważy nikt nie doszukujący się na siłę?
A co tu masz za treść? "Wojna jest zła" - wielkie mi odkrycie. A co do błędów to są one rażące, sam gołym okiem, bez problemu zauważałem tą kamerę na łodzi
Nie dyskutuj z manypakio, to typowe dziecko filmwebu. Nie ma pojęcia o dobrym kinie i spłyca do bólu tak wielkie arcydzieło jakim jest "Czas Apokalipsy". Zapomniałeś dodać many, że w tym filmie jest ukazane również to, abyśmy funkcjonowali moralnie w niemoralnych warunkach. Ten film jest pewnego rodzaju obrazem człowieczeństwa, które może ulec wypaczeniu w każdej chwili.