PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=868513}
7,0 80 tys. ocen
7,0 10 1 80495
5,8 50 krytyków
Deadpool & Wolverine
powrót do forum filmu Deadpool & Wolverine

Mam wrażenie, że ostatnie filmy Marvela można przyrównać do klasowego prymusa - tego co ma najlepsze oceny, jeździ na wszystkie konkursy i jest pupilkiem nauczycieli. Jechanie na tej pozytywnej opinii sprawia, że nauczyciele przymykają oko na jego odpały w czasie przerw między lekcjami. Bo przecież to chluba szkoły. Od ciśnięcia i karcenia są ci uczniowie z trójkami i dwójkami. A prymus może w tym czasie dalej przygotowywać się do matematycznej olimpiady.

I tak jest obecnie z Marvelem. Poziom ich filmów już od dłuższego czasu spadł na łeb, na szyję - a mimo to ludzie cały czas się zachwycają, mając najwyraźniej w pamięci liczne wcześniejsze udane produkcje Marvela. Studio korzysta z tej dobrej opinii, wydając ostatnio praktycznie sam chłam, a ludzie cmokają z zachwytu jaka to kolejna niesamowita produkcja, przecież to, o jesus, Marvel.

Niestety krytycyzm gdzieś się schował, ustępując miejsca fanbojstwu. I żeby nie było - lubię, a raczej lubiłem Marvela. Ale nie zamierzam przymykać oka na fakt, że od jakiegoś czasu serwują nam potrawę co najmniej ciężkostrawną. W sumie nie można do nich mieć pretensji. Patrząc po opiniach, reakcjach w sali kinowej - ludziom to odpowiada. Po co więc zmieniać ustawienia Maszynki do robienia hajsu, skoro ta cały czas bardzo dobrze sobie radzi.

Chudyfilmowo

Ostatnie filmy są bardzo krytykowane, również przez widzów, niektóre nawet nie zarobiły na siebie, jest część widzów która przyjmie każdy chłam ale tego fanbojstwa nie ma tak dużo wcale.