PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=868513}
7,0 80 tys. ocen
7,0 10 1 80495
5,8 50 krytyków
Deadpool & Wolverine
powrót do forum filmu Deadpool & Wolverine

Nuda

ocenił(a) film na 3

Nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, ale doszedłem do wniosku, że Marvel ogólnie trzyma poziom. Winny oceny jestem ja, bo dorosłym. Nie mam już 15 lat, gdzie te filmy mnie cieszyły. Marvel robi ciągle ten sam poziom, a ja zacząłem oczekiwać czegoś więcej i chyba niepotrzebnie.
Film zrobiony by pokazać walkę W z DP i tyle.
Pierwszy film w kinie, gdzie przymykały mi się oczy do snu.

ocenił(a) film na 9
Brzezmic

Jak widzisz jesteś wyjątkiem. Dla większości publiki film był bardzo dobry. Ponadto, skoro dla Ciebie te filmy trzymają „poziom” a Ty je wciąż oglądasz, to musisz mieć nudne życie, skoro z całej maści gatunków wciąż tu wracasz. A może jednak stoi za tym co więcej? :)

ocenił(a) film na 3
nillvo

Tak. Stoi coś więcej. Zaproszenie na wypad do kina ;). Inaczej byłoby jak z ostatnim Thorem - pojawil się na jakiejś platformie, odpaliłem i po 10 minutach wyłączyłem.

ocenił(a) film na 9
Brzezmic

No to nauczony doświadczeniem, powinieneś przestać śledzić kino superbohaterskie, to zwyczajnie nie Twoje klimaty. Ja bym się nie katował z własnej woli :)

ocenił(a) film na 3
nillvo

Żyje nadzieja, że powstanie coś bardziej ambitnego, a zaproszenia do kina nie było grzecznie odmówić :)

ocenił(a) film na 9
Brzezmic

Ale To nie są filmy ambitne w Twoim (jak odnoszę wrażenie) pojęciu. Ambitny to jest Whiplash :) ambicja w kinie bohaterskim to historie bardziej złożone niż tylko „dobry kontra zły” czyli konflikty nie czarno-białe (jak Kapitan Ameryka: wojna bohaterów), odniesienia do komiksów, odwzorowania (jak Deadpool 3), nostalgia i hołd dla postaci (jak Logan, czy SpiderMan no way home) , rozwój postaci, wielowymiarowość charakterów (jak IronMan) , czy w końcu perspektywy antagonistyczne, złożone pobudki (jak w Infinity War). To są ambicje w kinie superbohaterskim :)

ocenił(a) film na 3
nillvo

I zdecydowanie starsze produkcję mają wyższy poziom niż D&W. Jednak to zawsze tylko moje zdanie :).

Brzezmic

Mylisz się marvel obniżył poziom oraz wiek docelowych odbiorców , wystarczy obejrzeć pierwsze produkcje to były zwykłe filmy dla ludzi teraz są to bajki

ocenił(a) film na 3
paulokuhan

Z tym mogę się zgodzić :). Choć z drugiej strony dodali więcej brutalności, ale to chyba też przez to, że brutalność stała się bardziej powszechna w produkcjach dla młodszych odbiorców. Choć to też nie do końca brutalność, co krwawosc. Bo to wręcz bajkowe odpadanie kończyn a nie sceny drastyczne - naturalne.