PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36}
7,1 194 tys. ocen
7,1 10 1 194236
7,0 32 krytyków
Desperado
powrót do forum filmu Desperado

5,5/10

ocenił(a) film na 6

5,5 / 10 ... Gdy oglądałem ten film kilka lat temu, wydawało mi się że jest to świetny film z wartką akcją... Minęło trochę czasu, człowiek się zestarzał i zmądrzał... Teraz moje odczucia na temat "Desperado" są mieszane. I dalej wydaje mi się że jest tu wartka akcja ...ale ...Banderas stał się jakoś taki bardziej plastikowy, dialogi sztuczne , a żarty miejscami żenujące... Jedyne co w tym filmie się nie zmieniło to Quentin Tarantino (i jego dowcip o barmanie). Generalnie dobre są w tym filmie drugie plany: Buscemi i Trejo też dają radę. Długo myślałem jak "Desperado" ocenić, bo w sumie Rodriguez zrobił film akcji po "swojemu" i on w założeniu wcale nie miał być ambitny. Jest tu ten specyficzny klimat ...Obskurne bary, handlarze narkotyków, samotny wędrowiec szukający zemsty... Ale tak właściwie to jakoś mnie już nie cieszy (jak na przykład Kill Bill -Tarantino) ... Szkoda że ten film obejrzałem, bo moje wyobrażenie o nim było zupełnie inne... a teraz muszę dać 5,5 i tak wydaje mi się ze trochę na wyrost.

Bohun_2

Zgadzam się w 100%. Ja również wyobrażałem sobie, że to nie wiadomo jakie cudo. Rzeczywistość okazała się prozaiczna...