PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=361622}
4,9 78 tys. ocen
4,9 10 1 78405
3,0 17 krytyków
Dlaczego nie!
powrót do forum filmu Dlaczego nie!

4/10

ocenił(a) film na 3

Film w reżyserii Ryszarda Zatorskiego, a więć niezbędne jest tutaj porównianie do jego wcześniejszych filmów o podobnej tematyce: "Nigdy w życiu" i "Tylko mnie kochaj". Wg mnie "Dlaczego nie" plasuje się po środku- dużo gorszy od "Nigdy w życiu" i trochę lepszy od naprawdę irytującego "Tylko mnie kochaj". Zakościelny niestety aktorem jest żadnym, dobrze więc, że partnerowała mu nieżle grająca i wyglądająca Anna Cieślak. Niestety Cieślak dostała rolę dziewczyny ze wsi, która czasem zachowuje się naprawdę naiwnie (scena w gabinecie prezesa!). Poziom trzyma Tomasz Kot, jeden z najlepszych obecnie polskich aktorów. Kożuchowska źle obsadzona w roli Femme Fatale. No i jeszcze scenariusz- przez większą część filmu odnosiłem wrażenie, że jego twórcy brakowało pomysłów. Na plus muzyka i właściwie to wszystko- jednak ogląda się i tak lepiej niż wcześniejszy film Zatorskiego.
Moja ocena:4/10.

Wojzu1

Zgadzam się z tym prównaniem do "Nigdy.." i Tylko..."! A co do Małogarzty Kożuchwoskiej to mi się podobała w tym tańcu :D Pozdrawiam