PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=361622}
4,9 78 tys. ocen
4,9 10 1 78402
3,0 17 krytyków
Dlaczego nie!
powrót do forum filmu Dlaczego nie!

Dlaczego tak???

ocenił(a) film na 1

Musze się przyznać że byłem na tym badziewiu w kinie, ale tylko dlatego że "zmusiła" mnie do tego moja dziewczyna. W kinie duzo ludzi... Nawet jakas rodzinka przyszła... Byli dziadkowie, dorosli, młodzież i maluchy... W przekonaniu że zobaczą w miarę sympatyczny film. jak podejrzewałem ludzie dorośli filmem wyszli w kinie zachwyceni... Ale tak sobie pomyślałem: pokolenie M jak miłość, Plebanii itp. po prostu takie filmy ogląda z dużą przyjemnością. Zadowolone były oczywiście dziewczyny, widząc polskiego Brada Pitta na ekranie (oj biedny Brad, Maciek Zacmentarny umiejętnościami aktorskimi mu nie dorównuje bez wątpienia), a chłopacy niestety nie mieli okazji podziwiać żadnej piękności przed duże P (moim zdaniem p. Przybylska tylko jest ładna). Wszyscy zgodnie krytykują te "dzieło". Oki ... Ale obecnie kto mógłby pokusić się o zrobienie w Polsce lepszej komedii romantycznej? JEst taki reżyser? bo ja chyba nic o nim nie wiem. Z chęcią poszedłbym na dobrą polską komedię romantyczną, ale większość naszych reżyserów niestety (a może stety) zajmuje sie tworzeniem innych filmów, ktore mimo wszystko czasem wcale nie odbiegaja poziomem od "Dlaczego nie"...

użytkownik usunięty
timo_3

Jaka według Ciebie ma być ta "dobra komedia romantyczna"?

ocenił(a) film na 1

Może taka, która posiada nieco bardziej ciekawą fabułę? :)

ocenił(a) film na 1
Gin

Właśnie o taką mi chodzi ;) Nie musiałem wcale iść do kina żeby wiedzieć że bohaterka (Gosia?) będzie z Zakościelnym, przy czym będą musieli pokonać jedną trudna przeszkodę (panią Kużuchowską dokładniej). To już widzieliśmy w naszych rodzimych komediach. Niestety nie bedzie pewnie jak w piosence "ale to juz było i nie wróci więcej". Proponuję konkurs na tytuł kolejnego hitu p. Zatorskiego . ;) Wybaczcie ale nie jestem pomysłowy: "DLACZEGO nigdy w życiu NIE nakręciłem dobrej komedii".Film oparty na faktach :D To taki żarcik a'la Maciek Zacmentarny jakimi mnie dobijał w filmie..

użytkownik usunięty
timo_3

"Nie musiałem wcale iść do kina żeby wiedzieć że bohaterka (Gosia?) będzie z Zakościelnym, przy czym będą musieli pokonać jedną trudna przeszkodę (panią Kużuchowską dokładniej)."
A moze powiesz mi, która komedia romantyczna nie kończy się 'happy endem'? I w jakiej główni bohaterowie nie są razem?

"To już widzieliśmy w naszych rodzimych komediach."
A nie wydaje Ci się, że w każdej Hollywoodzkiej komedii jest dokładnie tak samo?

Jeśli nie jesteś fanem komedii romantycznych, albo chociażby Maćka Zakościelnego to po prostu to powiedz, a nie wymyślasz jakieś denne stwierdzenia...

ocenił(a) film na 1

Może same zakończenie to nie była niespodzianka, ale sama fabuła mogła być (albo powinnna) bardziej rozbudowana. Coś takiego że p. Cieślak przyłapuje boskiego Maćka z p. Kożuchowską razem, wyjeżdza wtedy spowrotem na wieś wielce zawiedziona tym " bezdusznym światem", pomysłowy maciek spada tam p. Cieslak z nieba (z tą paralotnią , czy jak sie to nazywa)i zaprasza na randkę w górach świętokrzyskich( gdzie podwozi ich Hołowczyc, bo paralotnią było niebezpiecznie). tam jedzą prawdziwą romantyczną kolacje (bo jak jedli u Maćka w domu to sie szybko atmosfera skończyła). Następnie MAciek mówi p. Cieslak że ją kocha i że z p. Kożuchowską to był przypadek. P. Cieślak wybacza mu (oczywiście po namyśle).Następuje romantyczna scena pocałunku (ale nie w wodzie bo to mnie jakoś nie przekonało). następnie kumpel p. Cieślak (co grał Hot doga na mieście)zostaje sfatany z p. Jabłczyńską, która też jest bardzo szczęśliwa. Później na końcu filmu są 2 śluby a nowożeńcom błogoslawi sama MAgda M. Pomysłowe? ;) Może kiedyś ktos weźmie mój scenariusz (np. do kontynuacji "Dlaczego Nie -powrót króla Maciusia" - to taki suchy Joke ;)). Może nie lubie p. Zakościelnego , ale tutaj przemawia zazdrość, bo moja dziewczyna za bardzo jest w niego zapatrzona moim zdaniem... pomóżcie co mam z tym fantem zrobić ;).aha: komedie romantyczne lubie... Boskie "Masz wiadomość" i "Ja Cię kocham a Ty śpisz" - to sie nazywają fajne filmy!!! Pozdr

ocenił(a) film na 1
timo_3

popieram:) masz niezłe poczucie humoru;p