Myślę że to będzie.. bardzo dobry film:)Na szczęście jutro go już będę mogła zobaczyć. Kogo według Was Brakuje w Tym filmie?!
Ja myślę, że ten coś nie ma nawet scenariusza... Dla mnie ten film komercja w najbardziej zuchwałym wydaniu: żaden z twórców nawet się nie kryje z tym, że wszystko jest robione pod tą "tępą" część widowni... Cóż przynajmniej raz na kilka lat mają oni "święto dobrego kina?, bo na festiwalu w Gdyni by pozasypiali...
Sądzę.. że nie należy oceniać filmu zanim się go nie obejrzy!:)..Może być i racją, że ma kiepski scenariusz, aczkolwiek może okazać się bardzo dobrym filmem... a co do "tępej" widowni.. to bym się jednak nie zgodziła.! Nie dziwiłabym się.. jak "Dlaczego Nie" był by przez Ciebie zobaczony. :)
Ja zamierzam się wybrać na ten film, dla rozrywki i odprężenia, i nie obchodzi mnie, że ktoś uważa mnie za tępą część widowni czy też/i głupiutką nastolatkę zapatrzoną w Zakościelnego. Uważam, że wasze objeżdżanie filmu, krytykowanie nie tylko samego "dzieła" (w dodatku niewidzianego), ale również potencjalnych widzów jest nieprzyjemne i nietolerancyjne. Rozumiem, że każdy ma swoją opinię, ale obie strony, tzw. "znawcy kina", zwolennicy dojrzałych arcydzieł i grono słodkich dziewczynek, które obchodzi tylko wygląd aktora (przepraszam z góry za generalizowanie, ale to przykład obrazowy) przesadzają z wzajemną krytyką. Więcej szacunku i tolerancji.
Widziałam ! Film cudowny! Doskonała obsada! i nie sądzę że słaby scenariusz;/..Warto obejrzeć.
Chyba Ciebie brakuje !!! Sam tytuł mnie szczerze mówiac jakos nie bardzo przekonuje do tego zebym wybral sie do kina na ten film..i raczej szkoda by mi bylo KASY na takie "cos"... wolałbym do ceny biletu dodac drugie tyle i kupic wypasiony bukiecik mojej Dziewczynie :) a to szkoda słow. Błagam niepisac mi glupot ze nie byłem na tym "filmie" to nie wiem moge sie o nim wypowiadac i ze jest to "cos wartosciowym kinem ...itd itp"bo ja itak swego zdania niezmienie!!!!!!!
Droga Asiuniu czy ty jestes normalna? Ja wrocilem z kina po 22 i stwierdzam ze dawno takiego kwasu nie widzialem. Wszystkie żart byly poprostu niewypalami i kwasami nie bylo nic z czego w tej komedii mozna by sie zasmiac. Fabula oczywiscie banalna, sceny przewidywalne no i to zakonczenie poprostu "zaskakujace". Poszedlem na ten film gdyz jak pamietam bylem pozytywnie zaskoczony po obejzeniu tylko mnie kochaj postepem technicznym jaki sie dokonal w polskich filmach. Jakosc obrazu, dzwieku, ujec i gra aktorska fakt faktem sa extra ale to nei uczynilo z tylko mnie kochaj dobrego filmu ani nie uczyni tez tego samego z najnowszym dzielem zatorskiego.
Data.life - ja bym się lepiej zastanowiła nad komentarzami w stylu "tępa widownia". To, że ktoś lubi lekkie i ładne kino, zamiast brutalnych scen, choćby nie wiem, jak realistycznych, nie znaczy od razu, że jest tępy. Prędzej nazwałabym tępym kogoś, kto nie potrafi się wysłowić, robi setki błędów w swojej wypowiedzi, jest totalnie zapatrzony w siebie i myśli, że jak ktoś lubi coś innego, jak on, to zaraz jest tępy.
Pozdrawiam.
Zgadzam się z Jope. Nie można obrażac innych tylko dlatego, że lubią coś innego niż ty. Komuś mogą się podobac horrory a drugiej osobie komedie romantyczne. Warto czasami się zastanowic nad tym co piszemy, zanim kogoś się obrazi. Ja sama nie byłam jeszcze w kinie na tym filmie, ale na pewno się wybiorę żeby miec chociaż o nim jakieś zdanie, ale zdanie które będzie wynikac z obejrzanej produkcji a nie z kilku reklamówek w telewizji i kilku przeczytanych recenzji.
Nie trzeba isc na ten film by wiedzieć, że jest niewypałem, wystarczy popatrzec na telenowelową obsadę, która do wybitnych nie należy. Bystry obserwator zauważy rownież, że po ogromnym jak na nasze rodzime warunki sukcenia badziewnego "Tylko mnie kochaj", z tym samym amantem w roli głownej, "Dlaczego nie" jest odcinaniem kuponow od tego samego pomysłu, robieniem czegos dla kasy i pod publikę, ten film się zwyczajnie zwroci. Ludzie, ten potworek ma nawet blizniaczo podobny plakat reklamowy do tego z "Tylko mnie kochaj".
Ja rozumiem, że pokwiające nastolatki zawsze będa się kochały w przystojnych aktorach i muzykach, i cieszę się nawet, że to jest polski Zakoscielny, a nie jakis obcokrajowy Zacerkiewny. I rozumiem także, że zgorzkniale kury domowe w roznym przedziale wiekowym muszą raz na jakis czas napatrzec się na bajkowy swiat, plastikowej stolicy, szklanych biurowcow, kabrioletow, blichtru, splendoru, szampana i kawioru :). Tak było, jest i będzie, i wypada z tym się pogodzic!
Problem polega nie na tym, ze takie filmy powstają, problem polega na tym, że głownie TYLKO takie filmy u nas powstają, i TYLKO takie kino się promuje.
Analogicznie, problemem nie jest, że ludzie chodzą na takie filmy, problemem jest to, że ludzie chodzą GŁOWNIE TYLKO na takie filmy!
Jeden Koterski wiosny nie czyni... Kieslowskiego to już chyba u nas się nie pamięta, biedak się w grobie przewraca.
Rynek filmowy w naszym kraju jest strasznie nierowny, alternatywy praktycznie nie ma, Polska plywa w tanich, lukrowanych trendach. A najbardziej boli to, że coraz mniej jest w tym kraju ludzi, kórzy cenią dobre kino, dlaczego? ponieważ dobrego rodzimego kina mamy jak na lekarstwo. Jestesmy przyzwyczajani do tandety...
PS.Pan Maciek Zakoscielny dobrym aktorem niestety nie jest, moze i ma warunki fizyczne, ja sie nie znam,to juz paniom oceniać, ale porownywac go do Pitta to mozna chyba tylko pod względem urody, gdyż warsztatem aktorskim to on Pittowi jeszcze do pięt nie dorasta. A życzę mu z całego serca, żeby kiedys popełnił taką rolę jak Pitt w 12 małp, lub Fight Club.
Zresztą jak można wybrac na amanta Polskiego kina człowieka, który ma 160 cm w kapeluszu... czy to jest wzrost odpowiedni dla mężczyzny?
Pozdrawiam. Miłego pławienia się...
Tak dla Twojej wiadomości jestem jak najbardziej normalna.! Zreszta nie Tobie to oceniać.Przepraszam.. pomyłka w roku.. z przyzwyczajenia...Widzisz na drugi raz nie chodź na takiego rodzaje filmów. Prosty wniosek, skoro Ci sie nie podoba. Ty masz swoje zdanie na temat filmu i ja mam swoje. :)):))
Film jest super. Chyba kupie go na DVD jak będzie, bo "Tylko mnie kochaj" już mam. A co do niektórych sceariusz był świetny. Chyba wy sie przeceniacie. Macie siebie za "znawców kina" a tak naprawdę to jesteście..... A z resztą szkoda gadać, a w tym filmie nikogo nie brakuje, jest wspaniały.
scenariusz był świetny :> nie uwarzam się za znawce kina, ale Ty na pewno nim nie jesteś :)
Byłam, widziałam... Interesuje się filmem... Nie powiem że był świetny, boski ,cudowny..Powiem ze był dobry... Nie potrzebne mi były "wypasione" dialogi ( proste,zwyczajne) |Wiem ze niktórzy nawet takich by nie wymyslili| Dobra gra aktorska, ciekawy debiut Ani... (w komedii romantycznej)... Powiem że warto isc wydac te pieniądze...
Dla osób które mogą napisać że jestem nienormalna: KAŻDY MA SWOJE ZDANIE WIĘC PROSZĘ NIE WYPISYWAĆ NIE MIŁYCH KMENTARZY TYPU : "NIENORMALNA" itd...