PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=361622}
4,9 78 tys. ocen
4,9 10 1 78405
3,0 17 krytyków
Dlaczego nie!
powrót do forum filmu Dlaczego nie!

Jestem wprost oczarowana tym filmem! Nareszcie polski film, który jest wart obajrzenia!!! Polecam!

ocenił(a) film na 1
kimi

Żenada...
Co w tym filmie tak wartego obejrzenia znalazłaś..
Jakieś filozoficzno-egzystencjalne przemyslenia Cie naszły.??
Powodzenia
Ja w zyciu wiekszego szamba nie widziałem
Pozdrawiam
Popracuj nad intelektem
I wiecej czytaj..
Moze za 20 lat bedzie mozna pogadac...

ocenił(a) film na 1
Arkanadien

bo na razie z wszystkich Twoich ulubionych filmów tylko Spacer po linie, Przerwana Lekcja muzyki i Pogoda na życie nie są filmami, które mogą nienajlepiej świadczyć o poziomie intelektualnym wybierającego...

ocenił(a) film na 6
Arkanadien

Arkadien powiem ci tyle, ze kazdy mogl powiedziec, ze Podziemny krag jest beznadziejny...pisze akurat o tym filmie, bo jest jednym z moich ulubionych i moze mi nikt nic nie powie, ze obrazam ten film:P Kazdy lubi co innego, a to, ze komus powiesz, ze tylko Spacer po linie i Przerwana leksja muzyki to sa najlepsze filmy jaklie ma w ulubionych jest bardzo krzywdzace! Powinnienes zastanowic sie nad swoim postepowaniem! Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
Arkanadien

szkoda slow na takich ludzi. to mial byc prosty, przyjemny film, a nie jakies glebokie arcydzydzielo, ktorego - patrzac na twoj poziom intelektualny - i tak bys nie zrozumial. bylem na filmie z dziewczyna. cala sala co chwile smiala sie. film nie nudzi, szybka akcja. bardzo przyjemnie sie go oglada, owszem jest to bajka, ale co w tym zlego? polecam, mozna milo spedzic czas i troche sie posmiac. twoja glupota przeraza.

kimi

No cóż - może zacznijmy od tego, że każdy ma swój gust... Ja bardzo lubię komedie romantyczne. Poza tym to też sprawa tego, że ja jestem dziewczyną. Rozumiem Cię - chyba żeden chłopak nie polubił tego filmu.
No i jeszcze dodajmy do tego to, że mam 14 lat, więc mój gust różni się zapewne od Twojego.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
kimi

ten film jest dzieckiem komerchy i czy chcemy czy nie został stworzony na płytkie potrzeby setki tysięcy polaków tak jak produkty z biedronki... nie są dobre ale ludzie i tak je kupują. Bez względu na wszytsko czy komus sie podobał czy nie ten film nie zasługuje na więcej niz 5(!) bo na tle innych filmów które chcą cos pokazać wartosciowego wypada blado... jednym słowem zagraca miejsce w kinie.

ocenił(a) film na 6
Newelowsky

Moim zdanie tak w nawiasie Zakochany Szekspir zagradza miejsce w kinie :P nigdy nie lubialam tego filmu...i wole ten:P

ocenił(a) film na 1
LeNa__

zakochany szekspir nic szczególnego ale nie pachnie tak komerchą jak to... mozesz wolic ale powiedz co w nim jest takie fajnego przecierz wszystko tam jest sztuczne nie pokazuja prawdziwej miłosci tylko jakis romans co trwa tydzien czy ile tam...

ocenił(a) film na 1
LeNa__

zakochany szekspir nic szczególnego ale nie pachnie tak komerchą jak to... mozesz wolic ale powiedz co w nim jest takie fajnego przecierz wszystko tam jest sztuczne nie pokazuja prawdziwej miłosci tylko jakis romans co trwa tydzien czy ile tam...

ocenił(a) film na 6
Newelowsky

A w zakochanym szekspirze nie ma jakiegos tam romansu? ile oni sie znaja, ze mogli powiedziec, ze sa w sobie zakochani?! tak samo i tu! Moim zdaniem Zakochany Szekspir to straszna komercha :) nie uwazam, ze glowna bohaterka zaslugiwala na oscara szczerze mowiac.......Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 1
LeNa__

KiMi mala rada...zanim napiszesz,ze cos Cie oczarowalo zobacz co mysli wiekszosc bo zawsze znajdzie sie taki co Cie zjedzie z gory na dol:)a Ci co tak robia bez uzasadnienia swojej wypowiedzi niech lepiej dodadza nowy temat,ze im sie nie podobalo,a nie "jebia" innych...
Z racji tego,ze masz 14 lat masz pelne prawo byc oczarowana ta bajeczka...bylem na tym filmie z siostra coprawda 8 lat mlodsza i jej rowniez film sie podobal chociaz ma juz 18.
Moja opina na temat tego filmu jest troszke bardziej surowa;),ale ba Cieślakową warto popatrzec:)
Pozdr i nie daj sie:)

kimi

Dzięki za miłe słowa :)
Taa... Wkurzają mnie ludzie, którzy mają odmienne zdanie od mojego, ale zamiast powiedzieć "Moim zdaniem...", to tylko piszą albo mówią "Jesteś głupia, że coś takiego mogło ci sie spodobać..." Ludzie mają prawo do swojego zdania. Ja właśnie je wypowiedziałam :D
Pozdrawiam!

kimi

Spokojnie, z fascynacji takimi filmami kiedyś się wyrasta... Nie traćcie nadziei :P

ocenił(a) film na 10
kimi

Mi równiez film bardzo się podoba:):):)i zgadzam się z tym że każdy ma swój gust

ocenił(a) film na 3
natalia_34

Ja oglądałem "Tylko mnie kochaj" ostatnio. I powiem tak: żaden film nie zmęczył mojego umysłu, tak jak ten. Zakościelny .... lipa, Grochowska .... lipa. Film przewidywalny że aż wróżką można zostać. Jedynie ścieżka dźwiękowa i Julia Wróblewska jakoś nadrabiają. Myślę że z "Dlaczego Nie" bedzie tak samo. Jak zawsze ta sama historia. Piękna miłość sralalala. Pozdrawiam

zdrojek

Mi akurat Tylko mnie kochaj bardzo się podobało, ale Dlaczego nie! to klękajcie narody. Cała sala się śmiała , a mnie to przynudzało, beznadziejna rola Anny Cieślak, jedynie Zakościelny ratował czasem sytuacje i jakoś to było. Muzyka w niektórych momentach tak niepasowała, że szok. Jedyną rolą była dobrze zagrana rola przez Tomasza Kota, zabawna i widać było, że się przyłożył, czego nie można powiedzieć o Ani Cieślak. Widać że ten film był zrobiony tak na szybko, tylko dla kasy i nic więcej. To jest coś takiego jak z Nigdy w życiu i Ja wam pokaże. Nigdy w życiu było super, a ja wam pokaże- beznadziejne. Tak samo jest z Tylko mnie kochaj i Dlaczego nie

NIE POLECAM!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
kimi

Witajcie
Kimi musze

kimi

a mnie się też film bardzo podobał.I mam 17 lat i co ? to jest jedynie sprawa gustu co się komu podoba.więc niewiem po co kogoś wysmiewać i mówić że ma popracować nad intelektem.może sam sobie człowieku(tu do Arkadiana) popracuj ale nad kulturą.Bo chyba Cie nie nauczono że nie wolno się z ludzi smiać ! pozdrawiam.

kimi

Powiem ci, że nie tylko chłopakom ten film sie nie spodoba. Jetsem dziewczyną, mam 16 lat i uważam, że to jeden z najgorszych polskich filmów, które powstały. Owszem, równiez lubie komedie romantyczne, ale "Dlaczego nie" nie dorasta do pięt takim filmom jak,np. "Dziennik Bridget Jones", czy innym. Poraził mnie brak sensownej fabuły, absurdalne wydarzenia, słabiutka obsada i średnio dobrany soundtrack(co z tego, ze leciały tam najnowsze piosenki przebojów radia zet?;)). Filmu gorąco nie polecam, i uważam to za strate kasy i czasu. Pozdrawiam;)

ocenił(a) film na 1
kimi

Otóż ja bardzo lubię komedię romantyczne jest to rodzaj odreagowania i wiadomo że to jest film z happy endem. Wprawdzie nie jestem taki że jak jest jakaś nowa komedia romantyczna wyrywam sobie pióra z du*y żeby ją obejrzeć NIE!. Tylko Mnie Kochaj to bardzo udany film p.Zatorskiego z cielawą wtedy jeszcze nową obsadą. Ciekawy i udany scenariusz pełen wyśmienitych dialogów i gagów to było to. Aktorstwo takżę (oprócz tego beztalencia z krzywą mordą Wróblewskiej). Natomiast 2 komedia rom. Zatorskiego Dlaczego nie ! to niestety dno (ciuteńke lepsze od Ja wam pokażę). Kiepskie aktorstwo na czele z Zakościelnym (którego za grę bardzo lubię i wystawiłem mu 10), który do filmu był wzięty chyba tylko żeby film zarobil dużo kasy i to drugi minus dno komercyjne. Fatalny scenariusz Puchały z mnóstwem błędów i nieporozumień No niestety ten film to nie wypał. Każdy kto lubi Maćka Anie itp odrazu przed premierą da mu 10 NIE JA. Ja film oglądałem i stwierdziłem że film jak narazie jest na pierwszym miejscu pod względemnajgorszych polskich filmów 2007 roku. Ja mam nadzieję że pan Zatorski mając taki talent współpracując z Machulskim nakręci coś ciekawego, artystycznego z obsadą nie taką która odrazu zrobi szum komercyjny i artystycznie przekreśli film . Apropo ja niemam nic do twojego gustu oprucz tego że jest bardzo słaby.Powiedz jeszcze że w czołówce twoich filmów znajduje się Step Up, BloodRayne reżyserów Uwe Boll, aktorek: Wróblewska , Cichopek itd.

P.S.
Ja osobiście w towarzystwie wstydził bym się polecić film Dlaczego nie ! jako najlepszy film polski ostatnich lat. Film w skrótach wypada tak: Żenada, Kupa, Dno, Gniot. Zobacz sobie: Skazanego na bluesa, Żurek, PitBulla, Statystów, Plac Zbawiciela, Kochanków z Marony, Tylko Mnie Kochaj i wtedy polecaj.

Pozdrawiam
Stolaż - zapraszam na stronę

Stolaz

No cóż - z pewnością nie powiedziałabym, że "Dlaczego nie" to najlepszy film, ale tak jak wcześniej napisałam bardzo mi się spodobał i niekoniecznie dlatego, że był scenariusz jakiś cudny - po prostu dla mnie miał w sobie COŚ - nie wiem co, ale po prostu oglądając niektóre filmy czuję, że po jakimś, nawet małym względem są wyjątkowe. A tu może chodziło o to, że sama chciałabym żeby mnie spotkało coś takiego, co główną bohaterkę filmu.
A "Tylko mnie kochaj" też mi się bardzo podobało :P
"Step up" nie jest moim ulubionym filmem - właściwie nie mam jakiegoś ulubionego...

ocenił(a) film na 1
kimi

To fakt ja oglądałem Dlaczego nie ! (mam 15 lat i jestem chłopakiem)i ten film ma COŚ w sobie ale z drugiej strony jak go oglądałem z taką masą błędów to aż rzygać mi się chciało. Przyznasz że Tylko Mnie Kochaj lepsze i to o wiele. Według mnie twórcy wyłożyli na ten film ok. 4 mln zł żeby zgarnąć ponad 20. Nie będę cię przezywać od jakiegoś bezguścia bo każdy ma jakiś gust nie każdy ma właściwy. Lubisz włazić w swiat bajki raczej nie w świat w którym sama chciała byś się znaleść. Patrząc na twoje oceny( 10 ) nieraz się strasznie dziwie jak 10 można dać takim filmom jak Czas surferów, Step Up - Taniec zmysłów czy osobom Maria Niklińska (po występie w Ja Wam Pokażę okrzyczana najgorszą młodą aktorką) no ale to twój gust. Jesteś typową nastolatką w Step Up zagrali wykreowane przez media beztalencia a na plakatach napisali ze bedą wielkie hity. To mnie dobija u ludzi. No ale najbardziej zadziwiłem się jak napisałaś że jest to jeden z najlepszych polskich filmów i jest wart polecenia. Obejrzyj filmy jakie ci zaproponowałem. Mi i moim znajomym (tkaże krytyków bo należe do DKF-U) się podobał, czy ci się spodoba niewiem wkońcu masz swój własny gust.

POZDRAWIAM
michał

ocenił(a) film na 3
kimi

film mi sie podobal, ale tylko dlatego ze byl taki lekki, przyjemny, bajkowy.. mozna sie odstresowac xD i jak ktos lubi to popatrzec na Zakoscielnego. ale ogolnie film nie byl dobry. zadnej akcji.. dialogi ? pff. i ta kozuchowska.. ;/ xD noi zle wyrezyserowany.
to jest oczywiscie moje wlasne zdanie. nikogo nie neguje ;-)

ocenił(a) film na 3
kimi

a tak poza tym to zgadzam sie ze STOLAŻEM w 100%.
a co do STEP UP...omg. kicha. (moim zdaniem)

kimi

KiMi, bardzo fajnie, że znalazłaś w tym filmie coś dla siebie.To, że innym się nie podoba, nie znaczy, że Ty też musisz mieć takie zdanie.Ja byłem na tym obrazie w miłym towarzystwie i mimo, że moje oczekiwania nie do końca się spełniły, to muszę pochwalić piękne zdjęcia, miły klimat i Anię Cieślak.Było też kilka zabawnych scen.Pozdrawiam !