PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=361622}
4,9 78 tys. ocen
4,9 10 1 78405
3,0 17 krytyków
Dlaczego nie!
powrót do forum filmu Dlaczego nie!

1/10

Lubisz nasze rodzime gniotowate telenowele typu 'm jak milosc'? - Jezeli tak to film dla Ciebie! Pseudobaśniowy obraz świata, który przedstawia nam pan Zatorski wypełniony jest w całości kiczem. Banał goni banał! Fabuła po potykająca się o nielogiczności! Z ekranu wieje nudą i żałosnym wręcz humorem. Scena pocałunku pod wodą - cóż za groteskowość.. Lepiej kup dziecku książkę, albo zabawkę, poświęć wolny czas przyjaciołom! Ten film to strata czasu i pieniędzy!

ps: Porównanie Zakościelnego do Pitta jest wręcz oburzające!

ZATORSKI KOŃCZ WSTYDU OSZCZĘDŹ!

ocenił(a) film na 8
Veresa

Czlowieku, jestes zalosny. To malo powiedziane. Jestes po prostu nic nie znaczacy, nie potrafiacym myslec malym czlowieczkiem. To byla bajka i co w tym zlego? Wazne, ze milo sie ja ogladalo, cala sala co chwile smiala sie, aktorzy dobrze grali, w szczegolnosci Ania Cieslak i Maciek Zakoscielny - ale wiadomo, zazdrosc i zawisc. Gdy ogladales Shreka czy Kubusia puchatka, to tez pisales, ze to pseudobasniowy obraz swiata i banal goni banal? Tak wiec sprobuj to pojac swoim malutenkim mozdzkiem, ze wlasnie taki mial byc ten film. 0 szacunku dla takich "ludzi" jak ty.

ocenił(a) film na 10
laq

Zgadzam się z Lagiem. Jesteś po prostu żałosna. O urodę Ani Cieślak zazdrosna (ale mi się zrymowało), a o Macieja Zakościelnego...hm...może dlatego że jest dla Ciebie niedostępny, a teraz takie bzdury wypisujesz.
Filmy p. Ryszarda Zatorskiego są swietne, ale tobie się mózg poskręcał, po naporem Myszki Miki, Kaczora Donalda i Plastusia, to nie jest niczyja wina i zachowaj takie durne uwagi dla siebie.

ocenił(a) film na 10
lajos37

No i do Laga: jeśli chcesz PIOSENKI z filmu "Dlaczego nie!" to mam dużo, jeśli chcesz mogę Ci przysłać, tlko podaj adres e-mail. NIestety nie mama muzyki ilustracyjnej, skomponowanej przez macieja Zielińskiego. jeśli masz to mogłabym prosić o to abyś mi je przesłał? Na dole będzie mój adres e-mail. A właściwie, to mam dwie MELODIE z "Dlaczego Nie!", mogę Ci je przesłać.

martyna_502@onet.eu

ocenił(a) film na 5
lajos37

Zastanawiam się właśnie dlaczego niektórzy ludzie są tak mało wymagający. Ludzie czy wy nie potraficie pojać że ten film jest po prostu bardzo bardzo słaby? Powiem więcej jest załosny. Wiadomo że nie można po komedii romantycznej oczekiwac skomplikowanej fabuły, bo komedie mają to do siebie, że mają być lekkie i przyjemne. Ale ta produkcja jest zbyt lekka, a już w ogóle nie jest przyjemna. Momentami akcja ciągnie się jak flaki z olejem. Musiałem sie nieźle wysilać, żeby nie zasnać. Co do gry aktorów nie zgodze się, że była dobra.Ona była ewentualnie do zaakceptowania. Daje 5/10 tylko dzięki temu, że bardzo lubie Tomasza Kota. Ale ta ocena i tak jest zdecydowanie za wysoka

użytkownik usunięty
M_K_

Veresa -zgadzam się z Tobą w pełni.A żałośni są ludzie,którzy się tym filmem zachwycają.

NAJGORSZY SCENARIUSZ
Alina Puchała ( Za żałosną banalność i bajkowość)

NAJGORSZY REŻYSER
Ryszard Zatorski (Za skok na kasę pokazując po raz 3-ci ten sam film,efekt? Wyraźna tendencja spadkowa)

NAJGORSZY AKTOR
Maciej Zakościelny (Za brak talentu i wciąż ten sam wyraz twarzy)

NAJGORSZY FILM
Dlaczego nie ( Suma powyższych)

ocenił(a) film na 6

Moim zdaniem Luke moze to ty jestes, zalosny, ze wypowiadasz sie tak o innych osobach ktorzy lubia ten film!!! Zobacz sobie na ta dretwa pierwsza czesc Gwiezdnych Wojen....albo II bo jeszcze gorsza jest!!!

LeNa__

Tonący brzytwy się chwyta! Ubliżać "Gwiezdnym wojną" to profanacja a dla oprawcy głupota!
A film "Dlaczego nie!" to HUJNIA Z MAKIEM!

ocenił(a) film na 6
CAPEFEAR

Wiesz ja uwielbiam Gwiezdne Wojny...ale wiesz te pierwsze dwie czesci moim zdaniem sa beznadziejne i ten film jest od nich o wiele lepszy wiec nie osadzaj jak nie wiesz...jakbys zobaczyl do mnie do ulubionych to tam mam Gwiezdne Wojny ale nie te dwie pierwsze czesci. A po drugie wlasnie pokazales jaki jestes...jak przeklinasz na forum to nie wiem co chcesz pokazac...chyba tylko tyle, ze nie potrafisz dyskutowac normalnie. A moze ten film ci sie nie podobal bo tam przeklenstw nie bylo?!?!?!?!

ocenił(a) film na 10

Wiesz co? Może byś przestał pisać tak o tym filmie i że ludzie którym sie on podoba są żałośni? Nie wiem czy wiesz ale nie wszystkim musza podobać się idiotyczne filmy typy Piła.

lajos37

Buhahahahahahahahahaha przeklinam bo podkreślam tym sytuacje, ale racja nie powinienem... nie ma takiego przekleństwa które by wyraziło pełnie tego kiczu, bubla, szmiry itp. itd. i 3 kropki!
Co ma "Piła" do (boje sie wypowiedziec ten tytuł, przecież klątwa działa:P) "Dlaczego nie!", to są 2 rózne filmy! Albo rybki albo akwarium...
N I E I Ś Ć D O K I N A !!!

ocenił(a) film na 8
CAPEFEAR

"CRAZY FOOG ŚWIRKI ŻWIRKI:)" - w profilu tego uzytkownika. Chyba nie trzeba tego komentowac? Dziecko, do piaskownicy, a nie filmy recenzowac. Luke Skywalker - kolejne dziecko, zapewne zabardzo zapatrzyl sie na swojego fikcyjnego idola. Smutne, ze tacy ludzie wystawiaja oceny w tym portalu.

ocenił(a) film na 2
laq

a w twoim profilu 10 dla dlaczego nie nie mogę skąd ty dziecko się urwałaś, każdy komu ten film się nie podobał jest przez ciebie napiętnowany:/ p.s. sama idź do piaskownicy tam twoje miejsce!!!