PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=361622}
4,9 78 tys. ocen
4,9 10 1 78405
3,0 17 krytyków
Dlaczego nie!
powrót do forum filmu Dlaczego nie!

Hej.sam jestem zwolennikiem filmow romantycznych ,ale ten film to przegiecie !dojrze ze totalna bajka,to po co powtarzac i wydawac kase na kolejny film z cyklu ,,tylko mnie kochaj''ten film to to samo ciut gorsze .No i w kolko ten sam aktor ,ludzie czy nie ma innych aktorów.Przystojny ,mlody, biznesmen ktory porywa mlodą dziewuszyne w sidła milosci , jejku to tylko moze byc polska fabuła .

ocenił(a) film na 8
sobek6

Do szkoly, naucz sie pisac. Chociaz dla niektorych jezyk polski jest zbyt trudny...

ocenił(a) film na 10
laq

Znowu zgadzam się z Lagiem. Ojojoj... chyba ortografia Cię dobiła. Współczuję, ale w razie czego myślę że masz słownik, chyba że Cię nie stać. A tak a propo pewnie wypisujesz takie bzdury bo nie masz kasy na bilet do kina, i za to że Ci środków brakuje, wszystkie filmy są złe. Brak słów...

ocenił(a) film na 4
lajos37

Hmmm, nie znam założyciela tematu, żeby nie było, że go bronię, ale co to za komentarze? "Wypisujesz takie bzdury bo nie masz kasy na bilet do kina". Tu też się można czepić ortografii - to raz, dwa - co to w ogóle ma do rzeczy? Polemizować też trzeba umieć i znajdować sensowne komentarze, a nie jakieś dziwne, nielogiczne czepianie się finansów.

Co do filmu, myślę, że jest słaby. Bardzo, gorszy niż "Tylko mnie kochaj". Mówienie, że skoro się nie podoba, to trzeba było nie oglądać, jest kompletnie bez sensu. Nie wiem, jak Wy, ale wg mnie, żeby coś ocenić, trzeba najpierw zobaczyć. Proste.
Dlaczego słaby? Bo aktorstwo kiepskie, Zakościelny sztywny i drewniany - to bardzo dobre określenie jego gry. Jak już ktoś napisał, to że skończył szkołę aktorską jeszcze nie świadczy, że jest wybitny. Jest przystojny, młody, myślę, że to lwia część jego popularności.
Niedopracowane szczegóły w filmie, które przeszkadzają. Scenariusz banalny, typowy dla komedii romantycznej, ale to nie jest akurat problem. Nie ma co oczekiwać cudów od tego rodzaju filmów, wiadomo, jak się kończą. Ale bez przesady, jest wiele komedii romantycznych, które są dobre, bo dobrze zagrane, jakieś takie bardziej realistyczne, bo ogląda się, jakby to było rzeczywiście czyjeś życie. A patrząc na te polskie cały czas mam świadomość, że to aktorzy, że to film, że się skończy i że oglądając to, zmarnowałam półtorej godziny.

ocenił(a) film na 2
laq

co ty jakimś językoznawcą jesteś ??? co za człowiek wszędzie komentuje tak samo bez uzasadnienia... do szkoły naucz się pisać : dlaczego nie fajny film" Ty naprawdę jesteś ograniczona!!!

ocenił(a) film na 10
sobek6

Całkowicie zgadzam się z "przedmówczynią". Najpierw popracuj nad poprawną polszczyzną i ortografią (nie chodzi mi tu o literówki, które zdarzają się każdemu !). Nie zgadzam się z Tobą zupełnie ! Ja rozumiem, że każdy ma prawo do własnej opinii ! Szanuję to (a przynajmnie się staram).
Piszesz, że fabuły polskich komedii romantycznych są monotematyczne, jednak nikt nie każe Ci oglądać takich filmów na siłę ! Uważam, że film jest piękny (bo DLACZEGO NIE?) Bo Zakościelny znów zagrał (a ty wolałbyś może Lindę ?), bo jest o dziewczynie z prowincji (znów) i bogatym przystojniaku? No.. ? I co z tego, że są "nierealne" sceny pod wodą i że Zakościelny znów gra amanta ? Pan Zatorski (którego b. szanuję) chwali sobie współpracę z tą samą obsadą, która grała w "Tylko mnie kochaj" . A dlaczego by nie ?
Jeśli masz dość tej samej obsady i fabuły idź na inną komedię romantyczną, albo na film akcji.. :/
Wogóle to CHCIAŁAM ZAKOMUNIKOWAĆ, że krytycy filmowi są NIE POTRZEBNI ZUPEŁNIE ! Dlaczego ktoś ma oceniać Twój film, muzykę ? Najlepszym krytykiem jest sam dla siebie artysta ! Po co te wszystkie głupie MALiny i inne nagrody za najgorszy film itp ?
Po chol*** się ludzie mieszają ?
Ja nie uznaję czegoś takiego jak KRYTYKA FILMOWA !
I nie oznacza to wcale, że nie przyjmuję żadnej krytyki ! Mam samokrytykę i cenię krytykę wśród ludzi na co dzień !
Jednak ta filmowa, czy też muzyczna ? Po co ?

Zal.pl
Jak to mówią ! :/ Wogóle w tym serwisie nie powinno być działu "recenzje", który jest swoistym przykładem straty czasu !

Pozdrawiam P.Zatorskiego, a także całą obsadę tego ŚWIETNEGO filmu (którego przesłanie nie każdy rozumie:/).

ocenił(a) film na 10
palisodka

Zgadzam sie z toba i też ich pozdrawiam. A ta w ogóle czy ten niemądry człowiek (cenzurę tu wlepiłam) wie co to jest monotematyczność? Pewnie nie, bo pisać też poprawnie nie potrafi.

sobek6

Co prawda nie oglądałam filmu, ale sądze że nic wielkiego nie straciłam:)
Czy przypadkiem nie jest tak, ze bronicie tego filmu tylko dlatego, że gra tam Zakościelny? Sądze, że w takich filmach powinni grać aktorzy mniej przystojni, bo czy tylko ładny ma prawo do miłości? Na pewno tak nie jest i nie to jest zamiarem reżyserów, ale włąsnie tak to wygląda

ocenił(a) film na 10
zirella

NIe bronimy tego filmu tylko dlatego że jast tam Zakościelny. Co prawda, bardzo go lubię, ale po prostu Ryszard Zatorski jest świetnym reżyserem. Pisze fajne historie, ciekawe. NIc dodać, nic ująć. Świetny film, byłam na premierze w piątek 19.01.07 oczywiście i mi się baaaaaaaaaaaaardzo podobał.

ocenił(a) film na 10
zirella

Nie wygłąszaj opinii jeśli jeszcze tego nie zobaczyłaś i nie zakładaj odrazu że będzie zły bo jest świetny

lajos37

widziałem dzis w kinie! Hujnia z Makiem jakiej jeszcze nie było!!!!
Zakościelny to drewno! Jedyny plus to sympatyczna główna bohaterka.

ocenił(a) film na 10
CAPEFEAR

Sam jesteś Hujnia z Makiem. I na dodatek tak jak Lepper: zwykły prostak i wieśniak a wpycha sie tam gdzie go nie powinno widać ani słychać. Zapodaj do swojego pługa czy tam kombajna nie znam sie na tym.

ocenił(a) film na 10
sobek6

No pewnie najłatwiej tak powiedzieć !
Aktorka główna mi też się bardzo podobała (w sensie odegranej roli). Anna Cieślak ma wielki talent, nie zaprzeczam ! :) Poza tym jesteś FACETEM, więc zdaje sobie sprawę, że nie będziesz chwalić Maćka (choć ja osobiście podziwiam facetów, którzy nie boją się chwalić dobrych ról męskich w komediach romantycznych).
Jednak po co mówisz, że Zakościelny jest jak drewno (skoro jednak zdał tą całą akademię teatralną to musi mieć w sobie "coś").

Pozdrawiam :))

palisodka

To że zdał tą całą akademię teatralną nie znaczy że jest dobrym aktorem, a "coś" napewno w sobie ma, tylko skrzętnie to ukrywa. W filmie dostał kartke tekstu a wydawało sie jakby przed każdym ujęciem dopiero sie go uczył!

ocenił(a) film na 8
CAPEFEAR

"CRAZY FOOG ŚWIRKI ŻWIRKI:)" - w profilu tego uzytkownika. Chyba nie trzeba tego komentowac? Dziecko, do piaskownicy, a nie recenzowac filmy.

sobek6

Witam wszystkich :) No cóż ja na tym filmie byłam dwa razy i z chęcią poszłabym po raz kolejny, bo film jest naprawdę świetny. fajna historia (chociaż nierealna, ale cóż każdemu się przyda chociaż na te 1,5 godz. oderwać od szarej rzeczywistości), dobrze dobrana obsada : P. Ania Cieślak bardzo profesjonalna i naprawdę dobra, Maciek Zakościelny chociaż po raz drugi gra w komedii romantycznej, to ja osobiście, myślę że się do tego jak najbardziej nadaje i wcale nie jest "drewnem" jak Go niektórzy nazywają, a gra bardzo fajnie i dobrze mi się Go ogląda :) Co do reszty, czyli P. Kożuchowskiej, P. Kota itd. wcale nie byli gorsi. Film jest przyjemny. Po prostu fajna bajka, a P. Zatorski ma dobre pomysły i dobrze je realizuje.
Polecam tę produkcję, ponieważ moim zdaniem jest bardzo dobry chociaż nie
chcę nikogo obrażać jeśli myśli inaczej :) Każdy ma swój gust, a jeśli nie lubisz komedii romantycznych, to po prostu nie chodź na nie
i nie wypowiadaj się na forum takiego super portalu o filmach jak filmweb.pl
Pozdrawiam. :)