PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482376}

Doktor Strange

Doctor Strange
2016
7,3 203 tys. ocen
7,3 10 1 202558
6,6 59 krytyków
Doktor Strange
powrót do forum filmu Doktor Strange

Jak już wiemy Dr Strange wprowadza do świata Marvela magię i manipulowanie rzeczywistością.
A dziś oto przeczytałem takiego newsa:

naekranie.pl/aktualnosci/deadpool-i-x-meni-w-jednym-filmie-z-avengers-842327

Czyżby manipulowanie rzeczywistością i światy równoległe stanowiły furtkę do połączenia 2 Uniwersów Marvela ? To była wielka bomba w świecie filmów o superbohaterach!

ocenił(a) film na 3
frantic84

Ale narobiłeś mi smaku tą informacją. Niestety takie połączenie może nadejść dopiero po 3 fazie w Marvelu, albo i później :(

ocenił(a) film na 10
malysz369

Na pewno nie przed końcem 3 fazy.

Tym bardziej, że świat MCU jest już w 90% dopracowany do końca 3 fazy, a poza tym pozostają kwestie biurokratyczne, zgody, wytyczne....etc...
4 faza jest dopiero w fazie wstępnego planowania więc mogą z nią zrobić jeszcze dosłownie wszystko. Musimy poczekać na jakąś odpowiedź bossów z MCU. Jeśli wyrażą zainteresowanie taką fuzją to coś czuje w kościach, że to się może udać :)

użytkownik usunięty
frantic84

Nie siedzę w tym MCU za cholerę, czy mogę obejrzeć Strange'a bez obaw, że będą nawiązania z poprzednich filmów marvela? Przestałem oglądać to uniwersum po IM 3.

ocenił(a) film na 10

Myślę, że spokojnie możesz obejrzeć Strange'a bez znajomości poprzednich filmów.
Natomiast wszystko co jest drugą i kolejną częścią filmów Marvela lepiej oglądać znając poprzednie produkcje.
Łatwiej wtedy wyłapać różne nawiązania i tzw. smaczki ;)