PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482376}

Doktor Strange

Doctor Strange
2016
7,3 203 tys. ocen
7,3 10 1 202558
6,6 59 krytyków
Doktor Strange
powrót do forum filmu Doktor Strange

Witam!

Chciałbym prosić osoby, które widziały już film o powiedzenie mi, czy są w nim sceny mogące źle wpływać na osoby z lękiem wysokości/przestrzeni. Szczególnie pomogłyby mi wypowiedzi osób cierpiących na te lęki.

Ja sam nie mam tego problemu, ale moja dziewczyna niestety tak, i nie jesteśmy pewni, czy możemy 'bezpiecznie' wybrać się na ten film do kina, ponieważ zdarza się, iż realistycznie przedstawione sceny spadania z dużej wysokości, ujęcia bezkresnej przestrzeni itp. wywołują u niej złe samopoczucie, czasem tak silne, że musi zwyczajnie wyjść z seansu.

ocenił(a) film na 8
Draxi

Bardziej jeżeli masz epilepsję bo jest scena gdzie wydaje Ci się że jesteś na LSD

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Problemów z epilepsją żadne z nas nie ma z tego co wiem... dlatego pytam o lęki.

ocenił(a) film na 9
Draxi

Jeśli Twoja dziewczyna ma takie lęki to raczej bym odradzała...nawet zdecydowanie. Co prawda sama nie mam takiego problemu, ale scen ze spadaniem z dużej wysokości i w ogóle różnych zawirowań przestrzeni nie brakuje, więc dla jej własnego bezpieczeństwa odradzam, szczególnie w kinie na wielkim ekranie. Chociaż na pewno trochę szkoda, bo film jest genialny ;)

ocenił(a) film na 8
Anabell_

Hmm no to chyba faktycznie sobie odpuścimy, przynajmniej jeśli chodzi o oglądanie Doktora w kinie. Tak jak mówisz, na mniejszym ekranie to tak nie oddziałuje. W każdym razie przekażę jej co napisałaś i namyślimy się. Dzięki! :)

ocenił(a) film na 9
Draxi

Skoro jest tak realistycznie że wyzwala u ludzi epileptyczne doznania to zaprawdę niezła rekomendacja dla tego filmu jest zaiste xD Teraz jeszcze bardziej się na tą produkcję nagrzałem xD

ocenił(a) film na 8
mordarg

Ataku epilepsji (padaczka światłoczuła) można dostać równie dobrze od oglądania reklam w telewizji lub migającego stroboskopu, nie ma to żadnego związku z realistycznością czy fajnością filmu. Chodzi po prostu o zbyt dużą częstotliwość migającego światła.