PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482376}

Doktor Strange

Doctor Strange
2016
7,3 203 tys. ocen
7,3 10 1 202558
6,6 59 krytyków
Doktor Strange
powrót do forum filmu Doktor Strange

Soul Gem?!

ocenił(a) film na 8

jak myślicie czy w tym filmie pojawi się Soul Gem?
ja osobiście uważam, że tak, ale nie uważam, że będzie to prezent (jeśli streszczenie fabuły się potwierdzi), tylko uważam, że będzie musiał go zdobyć, a prezentem będzie latająca peleryna albo oko agamota (nie pamiętam niestety dokładnej nazwy artefaktów).

P.S. Illuminati is coming ;)

ocenił(a) film na 8
nieznajomy43

Oko Agamotto, a i też myślę że ten tajemniczy artefakt będzie Soul Gemem, to ma sens.
Na razie mamy chyna cztery kamienie:
Scepter - Mind Gem
Orb - Power Gem
Tesseract - Space Gem
Aether - Reality Stone
Więc brakuje Soul Gema i Time Gema, Soul na bank będzie w Dr. Strange, a Time Gem nie wiem - albo ma go Thanos albo gdzieś się pojawi

ocenił(a) film na 8
Frieza

albo ja cie nie zrozumiałam albo ty mnie, bo mi chodzi, że tym artefaktem / prezentem nie będzie Soul Gem.
tak, tyle znamy, ale niestety nie wiemy czy tak są przypisane.
Time Gem prawdopodobnie będzie u inhumans, pewnie będzie zasilał całe miasto.

a i tak według mnie będzie wyglądał skład Illuminati (jeśli marvel wcześniej nie odzyska praw): Iron Man, Dr. Strange, Black Bolt, Black Panter, Star Lord, Namor(jeśli marvel doda tę postać) a jak nie to Nick Fury. :)

ocenił(a) film na 8
nieznajomy43

Aaa, prezent, nie doczytałem. Nie będzie zapewne prezentem, tylko faktycznie Strange będzie o niego walczył z nie wiem - Mordo lub samym Dormammu.
Illuminati ze Star Lordem? Eee, chyba nie, przecie Quill nie jest ani zbytnio potężny ani inteligentny, Namor może pod pewnymi warunkami wejść do MCU, choć część praw na zasadzie starych umów należy do Universal. Ale jakoś się dogadają, bo Universalowi nie zależy na stworzeniu filmu o Namorze. Także moim składem Illuminati, o ile w ogóle się kiedykolwiek pojawią, będzie: Iron Man, Namor, Black Panther, Black Bolt, Doctor Strange i Dyrektor Coulson jako że jest on teraz szefem S.H.I.E.L.D, ale nie widzę miejsca dla Illuminati, bo nie zapowiada się nic związanego z Planet Hulk, chyba że będzie to dotyczyło Infinity Gems.

ocenił(a) film na 8
Frieza

mogą pokazać, na razie znamy plany do właśnie Infinity War po tym mogą coś wymyślić. nawet to jest jakiś pomysł na film sub-marine "świat podnosi się po katastrofie, przez co zanieczyszczenie wód jest coraz większe, czego Namur król Atlantydy nie zdzierży", a Star Lord czemu nie, trzymał już Orb jest przywódca GotG mógł by wprowadzić Avengersów w kosmos. Chociaż Illuminati są najbardziej znani z Planet Hulk tak na prawdę powstali dużo wcześniej podczas wojny z Kree więc mogli by dopasować historię do Infinity War.

nieznajomy43

Osobiście mam wrażenie, że Adam Warlock będzie posiadał Soul Gem. Pojawiła się plotka, że ma on zostać uznany za ojca Star-Lorda i wniesiony do GoG 2. Jest to o tyle wiargodne, że kokon Warlocka widzimy w siedzibie Collectora pod koniec Thora: the Dark World, a w komiksach, to właśnie Warlock posiadał Soul Gem.

Czyli Strange może zdobyć Time Gem i wówczas wszystkie Kamienie są już nam znane.

Pamiętajmy również, że "Inhumans" wchodzą do kin 6 miesięcy PO "Infinity War part I"

ocenił(a) film na 8
Kryswini

wtedy jeszcze jeden zostanie http://static.comicvine.com/uploads/original/11/113509/4192119-infinity+stones.j pg :)

ocenił(a) film na 7
nieznajomy43

Też uważam że Warlock będzie miał soul gem.

nieznajomy43

Nie zostanie. Po prostu "zminiełem" w waszych wypowiedziach Gem. Uważam że Strange spotka się z Time Gem, a Soul Gem będzie miał Warlock

Frieza

Tak sa cztery kamienie brakuje dwoch moze faktycznie strange bedzie mial soul gem a time gam bedzie zasilal cale miasto rasy inhumans chociaz to mniej prawdopodobne jak 1 czesc infinity war wchodzi do kin w 2018 roku mogliby wprowadzic adama warlocka bo w zadnym filmie dotad go nie bylo moim zdaniem time gam pojawi sie w gotg 2 piszcie swoje propozycje

ocenił(a) film na 8
marvelfan_filmweb

u inhumans już się nie pojawi bo film wychodzi po infinity war, niektórzy sugerują, że Vision będzie miał soul gem.

nieznajomy43

Chcesz dolaczyc do moich znajomych nieznajomy43 jak tak to poprosze o zaproszenie vision raczej nie bedzie mial soul gam bardziej prawdopodobne jest to ze bedzie go mial adam warlock byc moze ojciec star lorda. Idziesz na avengersow do kina?

ocenił(a) film na 8
marvelfan_filmweb

tak, idę na film.

nieznajomy43

ciekawe co bedzie po napisach w avengers age of ultron bo pierwsza scena ma byc ponoc wstepem do civil war masz propozycje do drugiej sceny po napisach bo spider man odpada

marvelfan_filmweb

kto bedzie wrogiem doctora stranga czy dormammu czy moze ktos inny

nieznajomy43

mamd obra wiadomosc nieznajomy43 soul gam nie pojawi sie w doktorze strangu
tylko w scenie po napisach w avengers 2 ciekawe kto bedzie mial time gam?