PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482376}

Doktor Strange

Doctor Strange
2016
7,3 202 tys. ocen
7,3 10 1 202208
6,6 76 krytyków
Doktor Strange
powrót do forum filmu Doktor Strange

Wróg

ocenił(a) film na 7

Przyznam się, nie czytałem Uniwersum Marvela ale mam małą wiedzę na temat tego świata, i
ciekaw jest kto może być głównym wrogiem Doctorka?

ocenił(a) film na 5
roman1408

Pewnie Dormammu (Władca Ciemnego Wymiaru)

ocenił(a) film na 7
Ghostface_22

a możesz coś więcej mi o nim napisac?

ocenił(a) film na 5
roman1408

Jedna z najpotęzniejszych magicznych istot we wszechświecie,mistrz czarnej magii, potrafi teleportować się między wymiarami oraz podróżować w czasie.Posługuje się telepatią, umie dowolnie zmieniać rozmiar i kształt.

roman1408

i tak jak galactus zywi sie planetami tylko w przeciwienstwie do galactusa on zywi sie energia magiczna doctor strange ma chronic nasz swiat przed nim lecz doctor jest go wstanie pokonac tylko z pomoca Vishanti czyli polbogow zamieszkujacych jego amulet zwany okiem agamotto dormammu to niezwykle potezna istota a jego mozliwosci sa ogromne ten film bedzie wymagal wyjatkowo duzo i dobrych efektow specjalnych juz nie moge sie doczekac

marvelstudios

Zawsze może pojawić się baron mordo, (poprzedni uczeń jego mistrza) nightmare (pan świata snów) albo ew. demon z ghoust ridera. (główny przeciwnik Midnight Sons)

kiogu1

ja bym strasznie chcial zobaczyc nightmare

roman1408

z nowych zawsze zostaje Shuma gorath ;P tylko tam streng sam nie dał rady.

ocenił(a) film na 8
roman1408

Jeśli ktoś jest ciekawy może zobaczyć doctora strange w akcji w serialu Spider-Man z 1994 roku. Pojawił się w paru odcinkach.

kacperoski123

Strange pojawiał się praktycznie w każdym serialu o spider manie, nawet najnowszym (i wg. mnie najgorszym) serialu.
Był nawet film animowany poświęcony tej postaci, ale tego nie polecam - chyba, że chcesz zmarnować 1-2h .

kiogu1

moim zdaniem wrogiem moglby byc dormammu ciekawe jakby go zrobili

ocenił(a) film na 5
roman1408

http://www.youtube.com/watch?v=kvicDPLPLgg