Przyznam się, nie czytałem Uniwersum Marvela ale mam małą wiedzę na temat tego świata, i
ciekaw jest kto może być głównym wrogiem Doctorka?
Jedna z najpotęzniejszych magicznych istot we wszechświecie,mistrz czarnej magii, potrafi teleportować się między wymiarami oraz podróżować w czasie.Posługuje się telepatią, umie dowolnie zmieniać rozmiar i kształt.
i tak jak galactus zywi sie planetami tylko w przeciwienstwie do galactusa on zywi sie energia magiczna doctor strange ma chronic nasz swiat przed nim lecz doctor jest go wstanie pokonac tylko z pomoca Vishanti czyli polbogow zamieszkujacych jego amulet zwany okiem agamotto dormammu to niezwykle potezna istota a jego mozliwosci sa ogromne ten film bedzie wymagal wyjatkowo duzo i dobrych efektow specjalnych juz nie moge sie doczekac
Zawsze może pojawić się baron mordo, (poprzedni uczeń jego mistrza) nightmare (pan świata snów) albo ew. demon z ghoust ridera. (główny przeciwnik Midnight Sons)
Jeśli ktoś jest ciekawy może zobaczyć doctora strange w akcji w serialu Spider-Man z 1994 roku. Pojawił się w paru odcinkach.
Strange pojawiał się praktycznie w każdym serialu o spider manie, nawet najnowszym (i wg. mnie najgorszym) serialu.
Był nawet film animowany poświęcony tej postaci, ale tego nie polecam - chyba, że chcesz zmarnować 1-2h .