PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36365}

Duża ryba

Big Fish
2003
7,6 105 tys. ocen
7,6 10 1 104674
7,4 42 krytyków
Duża ryba
powrót do forum filmu Duża ryba

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Film bardzo zabawny i wzruszający zarazem. Wspaniali bohaterowie, ciekawy scenariusz, piękna muzyka i ten fantastyczny baśniowy klimat. Opowieśc niezwykle krzepiąca, podnosząca na duchu, z której bije jakaś tajemnicza siła. Tim Burton poraz kolejny udowodnił, że jest reżyserem niezwykle uzdolnionym, a jego filmy mają w sobie duszę.

Pozycja obowiązkowa

11/10 !

ocenił(a) film na 9
Dimensh

Niestety, nie oglądałam innych filmów Tima Burtona, ale ten zrobił na mnie ogromne wrażenia. Ma niezwykły baśniowy kilmat. Film w sam raz na jesienny lub zimowy wieczór, by poprawić sobie humor i samopoczucie.
20/10

ocenił(a) film na 9
Dimensh

Przepiekny film, pouczajacy, magiczny, poprostu wspaniale dzielo Tima Burtona, pod koniec sie nawet wzruszylem :) Daje 10/10 :-)

ocenił(a) film na 10
fenek73

Ah! Rybka jest cudna... jak z resztą wszystkie inne filmy Burtona, które widziałam;) Hmmm....a nie uważacie,ze Helena Bonham Carter jest wspaniała? Bo może tylko ja uwielbiam ją tak maniakalnie=D

ocenił(a) film na 8
podhalan_2

tak, jest wspaniała, absolutnie *.*
natomiast film..ojej...dawno tak szybko nie minely mi dwie godziny, dawno żaden film mnie tak nie oczarował i nie wzruszył. chciałam napisać coś elokwentnego, ale jestem narazie zbyt oczarowana, żeby składać sensowne ładne zdania, wieć zrobie tylko takie ooooch *.* ^^'

ocenił(a) film na 10
ja_tu_tylko_sprzatam

Nie należę do osób, które szafują na lewo i prawo dziesiątkami w ocenach filmów, ale tu zdecydowanie 10/10. Film Burtona zawiera moim skromnym zdaniem wszystko, co powinno film zdobić: humor, cudna muzyka, smutek, refleksja, piekne dialogi itd. Obok takich filmów chyba nie da się przejśc obojętnie, gdyz takie obrazy pozwalają odnaleźć w sobie cząstkę nas samych. Niewatpliwie, to takie dzieło, do którego jeszcze nie raz powrócę i na pewno odnajdę coś nowego. I chyba nie powiem nic odkrywczego, jeśli stwierdzę, że tak naprawdę marzenia, wyimaginowany świat w którym się odnajdujemy i cele do których dążymy są tym co napędza całą lokomotywę o nazwie - życie! Pozdrawiam