PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36365}

Duża ryba

Big Fish
2003
7,6 105 tys. ocen
7,6 10 1 104674
7,4 42 krytyków
Duża ryba
powrót do forum filmu Duża ryba

Tak sie właśnie tworzy dzieła sztuki ! Ten film sprawia , że zaczynamy pojmować, iż wszystko co nas spotyka w naszym życiu może byc piękne w zależności od tego jak to postrzegamy ! Nawet gdyby wszyscy "najwybitniejsi" polscy reżyserzy zebrali sie w kupę i debatowali 50 lat , nie stworzyliby obrazu tak pięknego i mądrego jak ten prosty film o potędze marzeń , których nigdy nie powinniśmy zatracić w codziennym borykaniu się z rzeczywistością. Tym się właśnie różni polska szkoła filmowa od zachodniej , że tam powstają takie perełki. Dziwi mnie ,że ten film przeszedł w sumie bez większego echa , bo dla mnie to jeden z najważniejszych i najwybitniejszych filmów wszechczasów. Zadziwił mnie, tak jak małe dziecko, które otrzymuje niespodziewanie wspaniały prezent i utwierdził mnie jeszcze bardziej w przekonaniu , że nigdy , przenigdy nie wolno się wyzbywać naszych marzeń ..aż do samego końca ,a co więcej trzeba marzeniami obdarowywać wszystkich wokół. Wtedy nasz świat byłby pełen czarów - a nie ironicznych pesymistów. Mam nadzieję, że nie jestem jakiś 'inny' i nie tylko ja mam takie odczucia po tym filmie . Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał, a jego umysł nie jest ograniczony tylko do tego co widzialne i mające wartość w pieniądzu , a pragnie przeżyć niewiarygodną przygodę to KONIECZNIE To Zobaczcie!!! :)