PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36365}

Duża ryba

Big Fish
2003
7,6 105 tys. ocen
7,6 10 1 104672
7,4 42 krytyków
Duża ryba
powrót do forum filmu Duża ryba

Uwielbiam twórczość Burtona i, w przeciwieństwie do niektórych jego fanów, nie wpycham go do szuflady z napisem "Filmy o duchach i potworkach". Cieszy mnie, że sprawdził się w pewnym sensie "poważniejszym" filmie.

ocenił(a) film na 7
Apostle_Viljar

To piękny film. Moim zdaniem jest to najlepszy obraz Tima Burtona.

ocenił(a) film na 9
cappot

Znaczy, osobiście nie uważam go za najlepszy film Burtona, ale na pewno, że tak powiem, za najbardziej dojrzały.

ocenił(a) film na 9
Apostle_Viljar

Nie powiedziałabym, że fani szufladkują Jego twórczość. Pewnie dlatego, że sama tego nie robię, ale po prostu nie spotkałam się jeszcze z taką opinią.
Film bardzo ładny, przyjemny... Elementy fantastyki jak zwykle ku pochwale.
I na dodatek zmieniłam zdanie na temat gry aktorskiej Heleny - może nie było jej za wiele w "Dużej Rybie", ale wystarczająco, by móc stwierdzić, czy się podobała, czy nie.

ocenił(a) film na 7
Nirrini

Bardzo ładna zgrabna metafora ludzkiego życia.Od narodzin aż do śmierci. Historia człowieka który marzył widzaił sens w życiu. Oczywiście film jest tu metaforą należy rozumieć go w przenośni między wersami. myślę że najsilniejszy punkt w tym filmie była fantastyczna gra aktorów mam tu na myśli przede wszystkim Finney McGregor i Bonham Carter ,świetna przejmująca kreacja trojga wspaniałych aktorów.

ocenił(a) film na 9
lionel

Absolutna racja - ogromna zaleta filmu to przede wszystkim gra aktorska. :)

Apostle_Viljar

miałem napisać to samo - Piękny Film 10/10 :)