Czy muzyka czasem nie przypomina wam muzyki z "Edwarda Nożycorękiego"??? Nie byłam na tym filmie (JESZCZE!), ale muzyka zwróciła moją uwagę....
muzyka
Też zwróciłam na to uwagę, bo rzeczywiście bardzo przypomina muzykę z "Edwarda Nożycorękiego", ale prawdopodobnie napisał ją poprostu ten sam kompozytor. Tim Burton rulez!
słuchałam....
...i jest niemalże identyczna. Kwestia paru dźwięków...ale chórki sa identyczne:)
danny elfman
Proszę państwa bo to Danny Elfman (rany cóż to za urocze nazwisko)
napisał do Duże ryby muzykę podobnie jak do Edwarda. Nie przypominam sobie filmu Bartona do którego by zrobił muzykę ktoś inny, Elfman jest jego kompozytorem, ż etak powiem nadwornym. Być może teraz zaczął połykać własny ogon skoro muzyka taka podobna.
PS Czyżby Big fish był butronowską próbą zdyskontowania sukcesu Gdzie jest Nemo? ;-)
Pozdrawiam
:-)
Rzeczywiście wyszukane nazwisko:) Dziękuję ca te informacje....chciałabym mieć nadwornego kompozytora;) Ale te czasy minęły...eh:) A propos Gdzie jest Nemo to przypominają mi się Oscary i Billy Crystal : "Proszę Państwa mamy dobrą wiadomość znaleziono Nemo, mamy też złą wiadomość - w pasztecie". Taka dygresja....;) Pozdrawiam