Tak się zastanawiam czy warto iść na ten film czy może jednak nie? Powiedzcie proszę czemu tak i czemu nie i czy może lepiej wybrac sie na Opowieści Z Narni albo Hooligans?
oczywiscie, ze warto!!! to piekny film. na szczegolna uwage zasluguje muzyka. mnie osobiscie bardzo sie podobał. malo tego zakochalam sie w tym filmie!!! :) szczerze polecam.
też miałąm dylemat czy iść na Narnie czy na Dume i uprzedzenie wybrałam Dume. I nie żałuje wyboru, film bardzo przyjemny i miło się go ogląda, oczywiście wszystko zależy od tego co wolisz, ale uważam, że nie będzie się załowało wyboru tego filmu.
Zarówno Opowieści jak i Duma są warte obejrzenia. Pierwszy film- oglądałam go z zapartym tchem- jest piękną opowieścią o silnej (choć nie zawsze) więzi między rodzeństwem. Godne pochwały jest aktorstwo czwórki dzieci, choć mi najbardziej naturalny i pełen uroku wydawał się faun- Mr Tumnus. I muszę przyznać, że zaraz po obejrzeniu filmu sięgnełam do książkowego pierwowzoru. Z kolei Dumę i uprzedzenie czytałam już wcześniej i muszę przyznać, że w ekranizacji został zachowany cudowny, lekko ironiczny charakter powieści. Film ogląda się bardzo przyjemnie.
Zatem jeśli nie wiesz co wybrać, musisz zdecydować pomiędzy romantyczną historią o inteligentnej i upartej dziewczynie (Duma) oraz opowieścią o chrześciajńskim poświęceniu i trudnych wyborach (Opowieści).