Po obejrzeniu zwiastunu tego filmu, mniej więcej 2 miesiące temu w ciemno oświadczyłam, że będzie to mój ulubiony film. I tak się stało, a po przeczytaniu także książki, mogę stwierdzić, że nie mogę żyć bez "Dumy i Uprzedzenia".
Wiem, film jest super... Ale obejrzyj też ten z '95, bo co niektóre świry zaczną zażucać ci różne dziwne rzeczy... Jednak od razu mówię, że ten jest 100 razy lepszy :)
Oby tak dalej!
P.S. Ksiązke też jest spoko, nie?
Bo wkurza mnie, że wszyscy, ktokolwiek z kim rozmawiam twierdzi, że nie mam racji... Chciałabym poznać chociaż jedną osobę która się ze mną zgadza!!!!
Matko, czy Ty jakieś kompleksy masz, że musisz szukać kogoś, kto się z Tobą zgadza, a jeżeli się nie zgadza, to histeryzujesz? Opanuj się trochę, to tylko forum internetowe...
rotfl ;SSss kazdy ma swoj gust, a z takim podejsciem, ze ktos jest zacofany bo cos mu sie nie spodobalo to....nie bede tego komentowac ehehe ;|
Widać to po twojej xywie na forum(że kochasz ten film.historię...) i wcale się tobie nie dziwie.
Już kiedy przeczytałam książkę (mając bodajże 13-14 lat) odnalazłam w niej coś szczególnego. Opowieść wydawała mi się inna od typowych 'love stories'. Potem nadszedł czas na serial. Po obejrzeniu pierwszego odcinka, nie mogłam usiedzieć w miejscu aż do następnej soboty, by włączyć BBC PRIME. Serial zachwycił mnie i chętnie wracałam do jego oglądania przy okazji kolejnych odsłon na małym ekranie. Kiedy jakiś czas temu znalazłam w którymś z portali informację, że kręcą film, byłam wniebowzięta. Obawiałam się jednak, że reżyser nie sprosta tak trudnemu zadaniu - pobiciu serialu z 1995 roku. Do kina jednak szłam bardzo pozytywnie nastawiona i muszę powiedzieć, że film mnie nie zawiódł. Cała sceneria wydawała mi się bardziej realistyczna niż ta z serialu. Myślałam również, że nikomu nie uda się zagrać tak dobrze pana Darcy jak C. Firthowi. Myliłam się. Według mnie Keira Knightley i Matthew MacFadyen byli stworzeni do swoich ról. Oczywiście, należy podkreślić także wspaniałą grę takich gwiazd jak Judi Dench czy Donalda Sutherlanda.
Wyszłam z kina podekscytowana i mogę przyznać, że 'Duma i uprzedzenie' z pewnością zalicza się do moich ulubionych filmów.
Ja tesh jestem zaczarowana tym filmem...A przytyku do "świrów"(czyli tych, którzy potrafią docenić wersję z 1995 roku), nie skomentuję...
nie rozumiem teh histeryczki...jeśli tyle osób mówi ci, że nie masz racji, to może jej nie masz:P Ale oczywiście, to niemożliwe:D
Wyluzuj troche. Potrzebujesz dowartosciowania????:PPPP
Pozdrawiam wszytskich, a w szczególności naszą kochaną dianę:PPPPP
Tak bardzo się cieszę, że jest tyle osób, które też doceniają "Dumę i Uprzedzenie"! W moim najbliższym otoczeniu nikt nie doceniłtej pięknej historii, nikomu nie chce się czytać! CO za... Nie wiem jak to wyrazić! Czuję, że nie pasuję do tych czasów, do tego świata. I tak sądzę, że moja dusza nie jest tutaj, gdfzie moje ciało, ale tam... W tym innym świecie... Nie mogę sobie z tym poradzić. I nie chcę. O mój Boże! Są nominacje do Oscarów! "Duma i Uprzedzenie" ma 4 nominacje! Jestem taka szczęśliwa i podekscytowana! Ale... Czy zdobędzie Oscary? Błagam, Boże, spraw, aby tak się stało!
Wiesz co, Boga w to nie mieszaj xP A co do reszty to zgadzam się.Też czasem myślę,że nie pasuję do świata. Z różnych powodów. Może za dużo myślę?:|
Nie mogę nie mieszać do tego Boga, bo nie wiem, co mam ze sobą zrobić, rozumiesz? Nic innego, oprócz "Dumy i Uprzedzenia" nie sprawia mi radości! A tak do innych fanów - znalazłam pocałunek Lizzie i pana Darcy' ego! Ale super!
Oczywiście, że udostępnie, jak mogłabym być taka podła i tego nie zrobić?! Oto adres strony, na której znajduje się ta scena: http://www.keiraweb.com/pppromo.html. [www.keiraweb.com/ppprom ...] Na pewno znajdziesz! A jak już obejrzysz, to napisz tutaj swoje wrażenia!
W adresie jest błąd. Usun końcowa kropke z adresu http i wszystko bedzie git :)
Och, rzeczywiście, nie zauwazyłam:)
Co do pocałunku...ta scena była swietna! W tym filmie strasznie brakowało pocałunku...Szkoda, ze nie można było zobaczyć jej w kinach:/
Ale i tak thx Elizabeth Bennet, ze nam udostępniłaś ten filmik:))))
Nie ma za co. Chociaż pewnie jest. Ale cieszę się, że mogę pomóc innym fanom "Dumy i Uprzedzenia". ...