Mam pytanie - dotyczy ono ostatniej sceny filmu - tej z pocałunkiem Lizzie i pana Darcy' ego. Słuchajcie, w jakim miejscu to się odbywa? Czy to jest w Pemberley? To znaczy już po ślubie? Błagam, powiedzcie mi!
No własnie tesh się zastanawiałam...przypuszczam, ze nie jest to jeszcze po ślubie. akcja toczy się tego samego dnia co drugie oświadczyny Darcy'ego, być moze w domu Lizzy???
Nie wiem, myślę, ze można tylko zgadywać.
No ja właśnie nie wiem... Bo ten dom, co widać, to chyba jest Pemberley! Ja na początku myślałam, ze to Netherfield, ale to Pemberley chyba! Jadę zaraz drugi raz do kina na "Dumę i Uprzedzenie"! Tak bardzo się cieszę! Będę tu jak wrócę, do napisania!
Dla mnie to Pemberley jak nic. Gdyby nie byli po ślubie, nie mamrotałby w kółko "Pani Darcy".
Wiecie, ja jestem romantyczką, ale nawet dla mnie ta scena była za słodka. Mogli się pocałować wtedy przy wschodzie słońca i byłoby konwencjonalnie, ale miło. Ta wycięta scena była jakaś wymuszona. No, teraz to się na lincz naraziłam ;).
Hej, ale o czym wy mówicie? Bo ja co prawda film widziałam u koleżanki, ale pamiętam, że kończyło się na tym, zę ojciec Lizzy siedzi w swoim pokoju i mówi :Jeśli przyjdą jeszcze jacyś młodzi ludzie prosić o Mary albo Kitty, to przyślijcie ich tutaj... i coś jeszcze a potem jest koniec i napisy... cHyba, że w tej wersji widziałam bez tego fragmentu...
Może mi ktoś powiedzieć jak to się skończyło? jaki pocalunek?
no właśnie, ja 2 razy w kinie byłam i ko0ńczyło się na panu Bennecie!!! Mówcie zaraz co jest z tym pocałunkiem!!!
Z tego co wiem, jest to dodatkowa scena w amerykańskiej wersji filmu, w wersji wyświetlanej w Europie jej nie ma.
dokładnie - to jest zakończenie AMERYKAŃSKIE! W jakim mieście grają film z tą sceną. Ja ją widziałam i owszem dzieje się w domu Darcy'ego. I dwa TAK po ślubie :), mnie tylko ciekawi, czy mi się dobrze wydaje (kopia ciut ciemna), czy Darcy nie ma spodni na sobie? :D
Aaaaaaaaa!!!!!!!! Jak możesz tak mówić???!!!!!! On ma na sobie spodnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przyjrzyj się dobrze - takie jasne, za kolano!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!11
To najważniejsza scena! Jak oni mogli ją dać tylko w amerykańskiej wersji! Koszmar! Przeciez europa nie jest gorsza!!!!
Aaaaaaaa! Ja możesz tak mówić?! On ma na sobie spodnie, przyjrzyj się! Takie jasne, za kolano!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!