PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125487}

Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175782
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

melodramat?

ocenił(a) film na 8

hmm...moze się nie znam ale moim zdaniem ten film nie jest melodramatem.zakonczenie jest happy endem,a z tego co wiem melodramaty konczą się nieszczęśliwie...nie mozna jakos zmienic z melodramt na cos innego?

użytkownik usunięty
because_not

A Pamietnik? Ogladalas moze? Tez jest zaliczany do melodramatu a skonczyl sie dobrze. :) .

Pamiętnik się skończył dobrze?:D hihi... Może faktycznie, nigdy tak na to nie spojrzałam;)

ocenił(a) film na 8
because_not

Radzę zajrzeć chociażby na wikipedię i dowiedzieć się, cóż to jest melodramat.

ocenił(a) film na 1
because_not

Masz rację, ten film jest komedią. Bohaterka jest wyszczekaną idiotką, a jej wielbiciel wystraszonym kretynem. Ale najbardziej mi się podobają świnie biegające po dworze w Longbourn. Uważam się za dowcipną, ale nigdy bym na to nie wpadła, żeby aż tak ośmieszyć powieść Austen.

ocenił(a) film na 9
roxana33

''Pamiętnik'' skończył się dobrze? Przecież na końcu bohaterowie umarli -wiem, że to ze starości, no, ale dobre zakończenie to nie było. Ja też uważam, że film był mało ''melodramatyczny''. Problemy miłosne były małostkowe. Mimo to film mi się bardzo podobał.

ocenił(a) film na 7
roxana33

Roxana33 czy Ty masz obsesje na punkcie DiU 2005? W każdym temacie musisz się udzielić. Skoro tak nie trawisz tej wersji filmu to po ciągle siedzisz na jego forum? Czy to nie strata czasu?