PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5319}

Dzwonnik z Notre Dame

The Hunchback of Notre Dame
1996
7,4 76 tys. ocen
7,4 10 1 76079
7,4 19 krytyków
Dzwonnik z Notre Dame
powrót do forum filmu Dzwonnik z Notre Dame

Piękna opowieść o tolerancji szacunku do życia i akceptacji nie opartej na wyglądzie , pochodzeniu czy kolorze skóry ,
ale i na obłędzie jaki wiara kiedyś ale i dziś wywiera na ludzi i nie daj każdemu człowiekowi odczuć ze każdy jest równy :)

ocenił(a) film na 8
StargardX

To i tak tylko film,piękny film,a prawdziwe życie i tak jest do du*y.

ocenił(a) film na 7
dominik9051

Co nie zmienia faktu ze warto sobie przypominać o takich wartościach jak tolerancja wobec innych :)

ocenił(a) film na 8
StargardX

Ja wyobraziłem siebie że jestem tym dzwonnikiem i doszedłem do wniosku,że nie wyszedłbym wtedy na ten festyn,nie porozmawiał z Esmeraldą,bo po co?

StargardX

Po ostatnich animacjach Disney'a odnoszę wrażenie, że wytwórnia trochę zmiękła. Chodzi mi o to, że dawniej, zwłaszcza w latach 90. tworzyli bardzo odważne animacje, niekoniecznie tylko dla dzieci. Z biegiem czasu, a wychowałem się na bajkach Disney'a, stwierdzam, że niektórych jako dziecko nawet nie rozumiałem. Śmierć rodziców, zabijanie (w Pięknej i Bestii nawet krew się lała), erotyzm, rasizm, wojny, równouprawnienie, dylematy moralne itp. Teraz tworzą słodkie ugładzone bajki stricte przenaczone dla dzieci. Chyba przez modę na bezstresowe wychowanie boją się bojkotu przez nadopiekuńczych rodziców, co przełożyłoby się na mniejsze zarobki. Najlepszy przykład to ta niedawna afera przy okazji prezentacji dorosłej wersji Meridy... brak słów