Pamietacie moze, byla chyba kiedys oficjalna pioseka z dzwonnika spiewana chyba przez
gorniak, nie pamietam dokladnie. W ogole malo o tym pamietam, wszystko jakby przez
mgle poniewaz bylem maly. Taki jakby teledysk do tego filmu. Jeszcze pamietam, chyba na
koncu tego teledysku albo odrazu za nim byl fragmet jak Esmeralda pomogla wyjsc
Quazimodo z bramy katedry. To wazne poniewaz byla czescia mojego dziecinstwa.
Szukalem jej w necie ale nie potrafilem znalesc, jakby ta piosenka w ogole nie powstala
hmmm....ja mam ściągnietego dzwonnika z aresa i tam jest wersja z kasety tylko przegrany na płyte.
no i na końcu napisów są dwie piosenki. Pierwsza to Boże nędzarzom i rzeczywiście onba jest śpiewana przez górniak:) a druga to Kiedyś śpiewane przez mietka szcześniaka, wpisz w you tube SOMEDAY HUNCHBACK OF NOTRE DAME i ci wyskoczy :)
Nie przez Górniak, tylko przez KASIĘ KOWALSKĄ!!!! I nie Boże nędzarzom, tylko MODLITWA. A co do teledysku, na pewno chodzi o polską wersję? Bo ten fragment z Esmeraldą i Quasimodo razem wychodzącymi z Katedry, to chyba był w teledysku "Someday", ale nie pamiętam czy w wykonaniu Eternal, czy All 4 One... I nie wydaje mi się, żeby Szcześniak miał teledysk do "Kiedyś", ale może już nie pamiętam, a na YT go nie ma, bo ostatnio szukałam właśnie tej piosenki.