PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671049}

Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 152 tys. ocen
6,8 10 1 152436
7,0 72 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

nIE ROZUMIEM

ocenił(a) film na 8

Obiecałem sobie, że więcej tematów już tu nie bedę zakładał. Ale cóz byłyby warte obietnice, gdyby ich nie łamano. Cóż warte by były konwencje, gdyby ich nie druzgotano. Jestem zdumiony faktem, że najlepszy film w sadze "Gwiezdne wojny" od czasów "Imperium kontratakuje" zbiera tak srogie baty od miłośników i fanatyków. W tej chwili osiągnął poziom 7.3, czyli identyczny z "Mrocznym widem" Lucasa - koszmarem który nie powinien mieć oceny wyższej niż 5.0. Nie żebym się za mocno przejmował gawiedzią filmwebową, która ocenia generalnie bzdurnie, ale dostaliście dokładnie to, co chcieliście, do diabła - po krytykach "Przebudzenia mocy" - zero oczywistości, zero prostych rozwiązań, fabuła zbudowana na paradoksach, postacie grające wbrew sobie, ale zarazem zgodnie z paradygmatem. Film - szktaułka, film przemyślany, ale nie - fala głupiego hejtu, konserwatyzmu (dziwnego - po krytyce Przebudzenia), nie pojmuję. Przykro mi

ocenił(a) film na 1
olka0207

Mnie osobiście jeszcze ale hejt myli ci się z krytyką. Zresztą nie tylko
tobie, to taka przypadłość XXI wieku. Nie możemy się negatywnie czy
krytycznie o czymś, o kimś wypowiedz bo zaraz ktoś uzna nas samych za hejterów. ''Ten film to syf'' pomijając że uważam to za prawdę, nie
jest argumentem a wyrażeniem opinii. Nawet taka krótka opinia, coś
wnosi do dyskusji.

Rinzler

Już trochę jesteś nudny z tymi próbami wmawiania wszystkim dookoła, że film jest zły. Dla mnie (i dla wielu innych fanów bądź nie-fanów SW) jest bardzo dobry a więc jak widzisz Twoja opinia jest czysto subiektywna. OK, masz do niej prawo - ale nie mów za wszystkich, bo przekłamujesz rzeczywistość. Film łamie pewne schematy i faktycznie rozumiem rozgoryczenie, że fabuła nie poszła po Twojej myśli a Luke Skywalker się zestarzał i w międzyczasie spieprzył coś dokumentnie - ale to nie zmienia faktu, że przez to sam film jest zły. Gdybym poszedł do kina nastawiony na Terminatora Luke'a i naparzankę a la Infinity War to też bym się pewnie rozczarował. Ale jednak wybrałem się na seans z otwartą głową, nie mając żadnych oczekiwań i nastawiając się na kolejną dobrze opowiedzianą historię - nie zawiodłem się. Zaraz mi odpiszesz, że nie zrozumiałem postaci Luke'a albo coś w tym stylu - odnoszę wrażenie, że właśnie połowa krzyczących "nie mój Luke Skywalker" nie rozumiała tej postaci od OT (i nadal nie rozumie pisząc, że jego śmierć była frajerska itp. - litości).

ocenił(a) film na 1
Aleksander_Mat

Ale nie jestem tak śmieszny w swoich opiniach o tym universum jak ty. Twoja czy też wasza (jakkolwiek
liczyć) opinia też jest czysto subiektywna. Ok macie to niej prawo, ale nie lubię po prostu jak ktoś wyraża
skrajnie głupie opinie o tym universum. Przekłamuje rzeczywistość ? Hahahaha. To ciekawe. Od kiedy to
krytyka filmu jest przekłamywaniem rzeczywistości ? I ten film nie łamie schematów, burzy porządek w świecie Star Wars. Widzisz ja nastawiałem się na lepszy film od "Przebudzenia Mocy'' który był słaby a
dostałem film jeszcze słabszy, wręcz nie do przyjęcia, wręcz herezje. Zamiast pisać ci że nie zrozumiałeś
Luke'a Skywalkera, wole napisać że chyba nie zrozumiałeś Star Wars zwłaszcza po twojej wypowiedzi na
temat ''Powrotu Jedi''. Bo widzisz trudno zrozumieć postać która jest całkowitym zaprzeczeniem tego co
pokazała wcześniej i opiera się na chamskich twistach (czyt. głupich zwrotach akcji). Czy jego śmierć była
frajerska ? Nie. Była głupia a zarazem niepotrzebna tak jak w przypadku śmierci Hana Solo. Oto mam a
nawet mamy pretensje...

ocenił(a) film na 1
jos_fw

https://www.red tube.com/74930

Hej! Werbujemy młodych przystojnych chłopaków do pracy w filmach. Zainteresowanych proszę o kontakt!

ocenił(a) film na 1
jos_fw

''Jestem zdumiony faktem, że najlepszy film w sadze "Gwiezdne wojny" od czasów "Imperium kontratakuje" zbiera tak srogie baty od miłośników i fanatyków.''

A ja jestem zdumiony faktem że ktoś ''Ostatniego Jedi'' uważa za najlepszy film w sadze "Gwiezdne wojny" od czasów "Imperium kontratakuje"