PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425348
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Witajcie,

Chciałbym poruszyć temat treści trailerów (mam na myśli wszystkie wersje a jest ich 5 z odmiennymi zakończeniami).
Jakie są Wasze spostrzeżenia co do jego zawartości... wydarzeń, postaci, zjawisk etc.?

Chciałbym aby ten temat był wolny od Trollingu (pomarzyć zawsze można), malkontenctwa etc. Proszę by osoby które chcą się pokłócić o popisać o GUSTACH dały sobie spokój z wypowiedziami tutaj. Nie psujcie atmosfery, proszę.

A więc chciałbym zacząć od moich spostrzeżeń. Są 2 rzeczy które zwróciły moją uwagę... pierwsza to COŚ CO ROZBIJA DACH W DOMU RADAGASTA gdy też wróży z Jeża (swoją drogą, świetna scenka, humorystyczna i oryginalna)... Czy jest to COŚ co rozbija dach? Czyżby np. zbudzone DRZEWO w "sercu" którego zagościł Mrok o którym wspomina Radagast? Jakieś zwierze? Jak myślicie?

Druga rzecz... to postać która SPADA na Krasnoludów... duża, gruba postać. Czyżby to Król Goglinów? Bo na Trolla mi to nie wygląda.. chociaż kto wie, bo Gobliny wyglądają nieco inaczej jak we Władcy, ale rzecz jasna jak każdy wie były różne odmiany i szczepy Orków etc.

Co o Tych 2 kwestiach sądzicie?
Zapraszam do rzeczowej i konstruktywnej dyskusji.

ocenił(a) film na 8
adrian229

hmm więc to jest ten jego kuzyn
Powinna się skończyć przed wejściem do Mrocznej Puszczy, najlepiej jakby końcowa scena była zniknięciem w mrokach lasu Biba

khazad7_2

Ja właśnie szukałem gdzieś długości filmów, ponieważ znalazłem niedawno news, że 3(!) część będzie trwała 2:20. Nie wie nikt przypadkiem, czy zostały podane informacje na temat dwóch pierwszych części?

ocenił(a) film na 9
Karton20

Też czekam na te informacje.... :/

khazad7_2

Mi bardzo wygladem Radagast przypomina ojca Jacka Sparrowa z "Piratow z Karaibow"... ot takie moje skojarzenie :)

Za "http" prosze usunac spacje - to dla porownania :)

www.google.pl/imgres?imgurl=http ://files.students.ch/uploads/a/2011/05/ 18/keith-richards-piraci-z-karaibow.png&imgrefurl=http:/ /www.students.pl/kultura/details/52158/Piraci-z-Karaibow-4-R ichards-z-Rolling-Stonesow-wskakuje-na-takielunek&h=332& amp;w=590&sz=248&tbnid=UXmQNH2bNYiIXM:&tbnh=64&a mp;tbnw=114&zoom=1&usg=__6bUiftUfcOnyEpI80ITGDdI2fN4 =&docid=aWl6TnHNLbdOXM&hl=pl&sa=X&ei=VmJcUP2 8MIT1sga2-oGICA&sqi=2&ved=0CDoQ9QEwBQ&dur=871

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Taka mała ciekawostka. W momencie w którym Gandalf biegnie w tych podziemiach słychać krzyk nazgula ; )

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Dokładnie.Ciekawe jak bardzo będzie rozwinięty wątek z nazgulami. Gandalf w niezłym tempie zebrał sie z pomieszczenia ( a może otwartej przestrzeni za sobą chociaż oświetlenie wskazuje na przestrzeń ). Najwyraźniej jedna z silniejszych postaci Śródziemia miała powody żeby przyspieszyć kroku hehe : ) GOSSEBUMPS !!!!
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 7
Wrat7

No no, niewiele brakowało, a by wpadł w przepaść ; )

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Ja jakoś się doszukać głosu/krzyku nazgula w trailerze nie mogę... nie wiem, chyba głuchy jestem :-)
Co by nie było, szybki krok Gandalfa i wyraźne wystraszenie nasuwa wiele myśli. Oj jedna z niespodzianek którą dostarczył Trailer :-) Jeden z wątków który stoi pod znakiem zapytania i z pewnością będzie ciekawą treścią :-)
Nie mogę się doczekać...

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Ja początkowo tez nie słyszałem, ale po pobraniu wersji 1080p zacząłem ;P I teraz podczas oglądania obojętnie jakiej wersji słyszę nazgula ; ) Wsłuchaj się dobrze. krzyk słychać w momencie w którym Gandalf biegnie. W ogolę czuję że te sceny mogą być bardzo klimatyczne ; )

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Mam wersję 1080p i wsłuchuję się....wsłuchuję i nic :P

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Ja coś usłyszałem. Nie jestem pewien, czy to głos Nazgula, ale fajnie by było jakby się któryś pojawił. I jakby miał już się "bić" z Gandalfem to lepiej, że Mithrandir przegrał, bo będąc o wiele potężniejszym przegrał z Witchkingiem w "Powrocie króla". Ogólnie to mi się ten zwiastun zbytnio nie podoba i jakbym miał na jego podstawie ocenić film byłoby to może 6/10, ale jest parę klimatycznych scen, jak np. "zagadki w ciemnościach". I oczywiście mega-widowiskowe ujęcia (kryształowy stół i to ujęcie przed nim). I nie podobają mi się efekty specjalne, niestety. To: http://heirsofdurin.files.wordpress.com/2012/09/t124.jpg wygląda jak "Gwiezdne Wojny" z przed 10 lat, czyli bardzo sztucznie i kuje po oczach. A pamiętasz, Khazadzie, jak się spierałem, że Gollum wygląda gorzej? Zwróciłem się do Wikipedii i wiem co jest nie tak: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dolina_niesamowito%C5%9Bci Gollum jest po prostu tak dobrze zrobiony, że odczuwam duży dyskomfort psychiczny.

ocenił(a) film na 8
Banner

Niestety, ale zgadzam się z tobą w 100 %.

Banner

Bannerze masz troche racji... ale poczekajmy do grudnia. Pozdro

ocenił(a) film na 8
Banner

efekty wyglądają kiczowato? to jak one muszą wyglądać żeby cię zachwycić? przebić Avatara?

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Wsłuchaj się uważnie ; p

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Wszystkich was się rewelacyjnie czyta i udziela się atmosfera gorączkowego oczekiwania na arcydzieło ! Ciekaw jestem o tę sekwencje z jeżem ...;P Czy Radagast wyciągał z niego zapisane w umyśle / pamięci obrazy z mrocznej puszczy ? Naprawdę wyglądało to fascynująco - również jak reszta czekam na białą radę - wyniosłego Hugo Weavinga ;) , dumną szlachetną i świetlistą Cate Blanchet , elokwentnego Christopera Lee i jak zwykle nie zawodnego Iana Mckenela oraz całą nową obsadę krasnoludów - było by wyśmienicie gdyby filmy opowiadały historie i rozkładały się wedle trylogii Lotra z epickim openingiem w dolinie ...poprzez wędrówkę do Goblińskich tuneli i przylotu orłów - od trylogii oczekuje iż dane mi będzie zobaczyć Esgaroth , Dale , Potężny i olśniewający Erebor a także oblężenie Dol Guldur działania Necromanty w Mrocznej puszczy wątek z rzeką zapomnienia wspomnień i problemy z Bomburem ;) OBY do Grudnia !

ocenił(a) film na 7
Norven

Ciekawe czy pojawi się jeszcze trzeci trailer ; )

ocenił(a) film na 9
Joecrou

tutaj jakas histeria spoleczna panuje !!!.Prosze sie uspokoic albo wszystkich was wyprosze !!! ;]

ocenił(a) film na 9
Norven

Myślę, że wiele z tego co napisałeś zobaczymy.... jeśli nawet nie wszystko :-)
Trzymam za tę produkcję kciuki... i nerwowo spoglądam na kalendarz :D