PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425275
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Większa liczba ludzików czeka na premiere z niecierpliwością , ale to będzie jeden wielki kit , bez porównania co do władcy pierścieni...

Coś jak Prometeusz w porównaniu do Obcego ... również nie wypali ;)

ocenił(a) film na 10
nea_filmweb

Bo Prometeusz to kicha tak jak najnowszy batman(w porównaniu do innych). A hobbit to coś innego jak WP tak jakbyś porównywał king konga i Golluma(pod względem animacji oraz odegrania roli)

ocenił(a) film na 10
adrian229

a trzeba wziąć pod uwagę to że peter robi hobbita w taki sam sposób jak WP czyli z całą ekipą zamyka się w Nowej Zelandii i tworzy arcydzieło , może fabułą niedorówna WP , ale stylem napewno:D a może i lepiej wkońcu 9 lat mineło od premiery Powrotu Króla

użytkownik usunięty
elendil92

Jakie arcydzieło, proszę pana?

Ojeja, każdemu podoba się co innego.Dla ciebie Arcydzieło to Mroczny Rycerz, dla niego LOTR.

ocenił(a) film na 10
karol9_16

nic dodać nic ująć:D

użytkownik usunięty
elendil92

Bardziej chodzi mi o to, że nie wiadomo czy Peter zrobi coś, co spodoba się fanom równie dobrze co LOTR.

ocenił(a) film na 10

ja wierze że już to zrobił

użytkownik usunięty
adrian229

Prometeusz nie jest kichą aczkolwiek wiele brakuje mu do Obcego, w kwestii Batmana się nie wypowiem bo szkoda wywoływać kolejną wojnę ( jak zwykle zaczynacie ).

ocenił(a) film na 10

Ja nie zaczynam ja stwierdzam fakt.

użytkownik usunięty
adrian229

Widzę, że jednak myliłem się co do ciebie.

ocenił(a) film na 10

Nie moja wina że 3 cześć batmana jest po prostu słaba wielu zagorzałych fanów batmana też tak uważa.

użytkownik usunięty
adrian229

Tak się składa, że TDKR jest najlepszą częścią z trylogii wg wielu użytkowników i znawców Batmana na FW, to, że nie zrozumiałeś filmu lub niedokładnie oglądałeś to już nie moja wina.

ocenił(a) film na 10

Ale zdecydowana większość uważa tą cześć za porażkę (w porównaniu do oczekiwań)

użytkownik usunięty
adrian229

Jesteś w błędzie, poza tym już wiadomo o co czepia się większość m.in o to kiedy Bruce się ogolił, faktycznie błąd, że nie pokazali.

ocenił(a) film na 10

Ja czepiam się głownie Bane który jest najgorszym przestępcą trylogii może nawet wszystkich filmów postać bez celu i miejsca w filmie. I te teksty o strachu które były mówione w piekle każdy kto myśli wie że lina była tak zrobiona by zastopować każdego więźnia.

użytkownik usunięty
adrian229

"Ja czepiam się głownie Bane który jest najgorszym przestępcą trylogii może nawet wszystkich filmów postać bez celu i miejsca w filmie" - oglądałeś film ?
"I te teksty o strachu które były mówione w piekle" - mówisz o tej studni ? co było nie tak z tymi tekstami o strachu ?

ocenił(a) film na 10

Że żeby uciec trzeba odnaleźć strach no proszę was tekst jak z jakiegoś romantyka odnajdź miłość a się wyzwolisz takie tam blal bla tu o line chodziło a nie o strach wiem że to miała być piękna chwila ale zawsze.

użytkownik usunięty
adrian229

Tak to rozumiesz bo niedokładnie oglądałeś BB, wtedy być zrozumiał o co w tej kwestii chodziło.

ocenił(a) film na 10

Tak o dobrze zahaczoną do sufitu line:)

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 10

Asekuracyjna lina hamowała go pod koniec skoku tylko dlatego nikt się nie mógł wydostać a historia z dzieckiem była podkoloryzowana.

użytkownik usunięty
adrian229

Tak, lina uniemożliwiała oddanie skoku, jedyną możliwością była wspinaczka bez niej, nikt się tego nie podjął, a Bruce to zrobił bo nie miał nic do stracenia.

ocenił(a) film na 10

No właśnie to tłukę od dłużej chwili a nie trzeba odnaleźć strach i tak dalej o to mi chodzi.

użytkownik usunięty
adrian229

Odnalezienie strachu było kluczowe w tej scenie, przecież Bruce swój strach zamieniał w siłę, dawał mu przewagę w walce, po śmierci Rachel zupełnie o tym zapomniał, stąd też porażka w pierwszej walce z Bane'm. Dopiero w więzieniu zrozumiał, że nie można żyć bez strachu.

ocenił(a) film na 10

Tak ja to rozumiem i wiem że to była kluczowa scena właśnie dlatego że on odnalazł silę jak go mentor uczył.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Jestem na forum "Hobbita" a Wy mi tu "Batmana" spojlerujecie :). A czy będzie porażka? Jedno jest pewne... nie finansowa.

Nie zaśmiecaj forum postami o Batmanie który muszę przyznać i poprzeć Adriana- był trochę porażką.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Panu już podziękuję ! To nie ja zacząłem tą dyskusję.

Ale się kłócisz i zaśmiecasz to forum.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Jak zwrócisz uwagę, posty Adriana miały na celu sprowokować taką a nie inną dyskusję.

Dobra skończ.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Jeszcze nie zacząłem ale już się nie kompromituj i po prostu zamilcz !

I kto tu zaśmieca forum.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ty, niepotrzebnie prowokując.

Przecież to ty zaśmieciłes ten temat.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Nie, ty robisz to z każdym kolejnym postem.

A wal się.

ocenił(a) film na 5

Batman był mega słaby. Zawiodłem się strasznie w porównaniu do 2 części z jokerem kicha.

użytkownik usunięty
jasiunr1

W porządku, szanuję Twoje zdanie.

użytkownik usunięty
adrian229

Your punishment must be more severe !!!

użytkownik usunięty

+1

ocenił(a) film na 8

Zniszcz go!

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8

nie spamuj!

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

daruj sobie!

Zarówno na Filmwebie, IMDB oraz Rotten Tomatoes TDKR jest niżej oceniany niż TDK.

użytkownik usunięty
karol9_16

No i ?

użytkownik usunięty

to pewnie oznacza, ze nie masz prawa wychwalać TDKR ! bo wtedy sie ośmieszasz!

A gdzie ja tak napisałem???Skoro mu się podoba, to niech wychwala.

użytkownik usunięty
karol9_16

no to o co ci chodzi z tym że TDKR jest niżej oceniany niż TDK ?