Większa liczba ludzików czeka na premiere z niecierpliwością , ale to będzie jeden wielki kit , bez porównania co do władcy pierścieni...
Coś jak Prometeusz w porównaniu do Obcego ... również nie wypali ;)
Tak bo jest nowy i to jest bez sensu bo fajnym filmom jak Lotr j*bane amerykańskie trolle obniżają ocenę a nowym jeszcze nie zdążyli.
Ale to amerykanie troluja dobre filmy tak jak polscy czy francuz nietykalnych zawyżają. Gdzie tu logika a skoro nie ma logiki to pozostaje trolling stąd moje nie opanowanie.
Nie ale dla wielu tak i to bardzo ktoś widzi że film jest wysoko w rankingu da wysoką ocenę by się nie ośmieszyć dlatego dobre filmy są nisko a złe wysoko koniec histori ;P
Daj spokój, każdy ma prawo oceniać tak jak chce, to że LOTR jest niżej w rankingu nie oznacza, że jest zły. TOP100 to same świetne filmy.
Tak wiem a tak poza tym miło mi się dyskutował i dziękuje za tą rozmowę do zobaczenia w przyszłości.
Eee chyba nie mówisz o rankingu fw? To samo tyczy sie imdb, gdzie nie ma kilku klasyków a są jakieś przeciętne filmy.
co oznacza dla ciebie dobry, zły film? każdy odbiór, odczucia, ocena jest subiektywna! co dla wszystkich jest dobre np. ten LOTR , Avatar, Avengers i co tam jeszcze jest w mojej ocenie są baaardzo kiespkie!
To w takim razie po co to piszesz, poza tym twoje porównywanie LOTR do Avengers, czy Avatar to przesada, aż śmieszna.
...bo chce wiedzieć co dla niego dokładnie zły, dobry film. Nie uznaje rankingów, uważa że ludzie w nich okłamują samych siebie dając tyle co wypada a nie tyle ile sami uważają! LOTR, Avatar, Avengers wielu stawia na równi (tam gdzie obecnie mieszkam) nie lubię żadnego z tych filmów i pewnie Hobbita tez nie polubię, chociaż nie skreślam go do końca. A śmiech to zdrowie mój drogi.
Gdzie ja pisałem o sugerowaniu się rankingami, w każdym razie szczególnie w tych z USA, WP jest zaniżane przez fanboyów. Nie mów mi gdzie mieszkasz, bo mnie to nie interesuje, więc wiesz nad gustem nieważnie od lokalizacji się nie dyskutuje, każdy ma go różny. Sugerowanie się kimś innym, to tak samo jak sugerowanie się rankingiem i nie porównuj ciągle Avatara, bo dla mnie to efekciarski film, nic więcej. Łączenie rzeczy mało podobnych do siebie raczej niezbyt jest na miejscu, obecnie piszesz w dyskusji związanej z Hobbitem jest to gatunek fantasy, zresztą podobnie jak WP i jak ci się nie podoba ten gatunek daj sobie spokój z pisaniem.
ja pytam sie jego nie ciebie! sam się wtrąciłeś! on pisał o rankingach, jest na forum hobbita pisze o TDKR itd Moze i gatunek fantasy nie jest moim ulubionym ale zdarzają sie perełki! Będę porównywac cokolwiek będę chciała! a że tobie się to nie podoba to nie mój problem :/
Więc już mówiłem, nad gustem się nie dyskutuje, każdy działa niezależnie i spostrzega różne rzeczy inaczej. Chciałem zaznaczyć, że nie trawię pozerów nie ważne, czy to film, czy też muzyką itp.
no właśnie wiem właśnie :) dlatego ja skierowałam swój post do niego nie do ciebie!
Tak jak kolega wyżej zauważył, nie zestawiaj LOTRa razem z takimi filmami jak Avatar czy Avangers, bo tylko udowadniasz że nie masz pojęcia o czym piszesz :P
Jak już całe forum się kłóci przez jakiegoś palanta co założył bzdurny temat by się z was ponabijać to znaczy że wszyscy jesteście trollami.
IMDB to jeden wielki żart.Ostatnio w przeciągu kilku dni Mroczny Rycerz i Skazani na Shawshan dostali ponad 100 tysięcy głosów.Inne filmy też naglę dostały zadziwiający zastrzyk ilości głosów.
O, jasnowidz! Zawsze mnie zadziwia, jak ludzie potrafią przewidzieć jaki będzie film już przed premierą, kiedy nie mają jeszcze bladego pojęcia jak tak na prawdę będzie ten film wyglądał...
Skąd wiesz, że to będzie taka kicha?
Między Prometeuszem a Obcym (pierwszą częścią) są 33 lata różnicy. Hobbit od LOTR-a odstaje tylko 10. Dzięki temu mamy ten sam klimat, tych samych aktorów i ten sam, cudowny kraj w którym kręcony jest film. Myślę, że na ocenę warto poczekać do premiery (a wtedy zacznie wojna - TDKR vs. Hobbit vs. Avengers...ale będzie jazda xD). Jackson już raz zrobił dobrą trylogię i sądzę, że może to powtórzyć. Dajmy mu po prostu szansę. "Fani" TDKR takiej szansy Nolanowi nie dali i teraz kłócą się na forum o to jakim cudem Bruce się ogolił i dostał do Gotham. Nie popełniajmy tego błędu na 4 miesiące przed premierą.
Dzięki ;) Po prostu nie rozumiem ludzi, którzy określają jakość filmu na podstawie kilku zdjęć i jednego trailera. Rzeczywiście - można na tym budować fachową recenzję...xD
Moim zdaniem ludziska mają za dużo wolnego czasu! Wywołują na filmwebie jakieś " święte wojny". Wczesniej było, że Avengers przebije TDKR (śmiech na sali) a teraz niby Hobbit tego dokona :/ dżizas!
Ja jestem fanem wszystkich trzech produkcji i naprawdę nie zależy mi na jakiejś wojnie na forum (do której i tak za trzy miesiące dojdzie). Hobbitowi życzę sukcesu z prostego powodu - lubię Tolkiena i chcę, aby jakiś film w końcu przerwał najwyższą pozycję Avatara (którego nie trawię).
Avatara nie trawię! Tolkien - ujdzie! Nolan - de best! MAKE LOVE NOT WAR kolego :D
Po tym roku dla każdego będzie inny najlepszy film.Dla jednych Avengers, dla innych TDKR, a dla jeszcze innych Hobbit.
A może tak po prostu będziemy się cieszyć tym, że w ogóle możemy oglądać te filmy. Zamiast ciągle się kłócić który jest lepszy a który gorszy.
Dalej psychofani, zabłyśnijcie jeszcze czymś mądrym, niezły ubaw niektórzy z Was mają.
Najgorsze że jestem zmuszony na to iść do kina bo kumplowi obiecałem. ale on przynajmniej na "Skyfall" ze mną pójdzie.
Oj biedny, no to współczujemy z całego serca. Mam nadzieję że będziesz silny i jakoś dasz rade ! Wierzę w Ciebie : )