PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425316
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Możecie mi podać jakieś serie fantasy oprócz OzN WP I HP lubię fantasy i chętnie bym
coś tego typu jeszcze obejrzał i poczytał(wklejajcie linki ).Z góry dziękuje.

ocenił(a) film na 10
jukatos

Masz problem i tego nic nie zmieni do niezobaczenia. Idź popłacz od poduszki .

ocenił(a) film na 10
adrian229

*do poduszki.

ocenił(a) film na 8
adrian229

Pan oprócz katolicyzmu, cierpi na rasizm i napady agresji. Kto tu pisze o problemach.

ocenił(a) film na 8
jukatos

Koleś, jesteś po prostu niesamowity... monotematyczny przez co trochę infantylny ale nadal nie widziałem tak doskonałego przykładu trolla. Winszuje.

ocenił(a) film na 9
raval87

Jest ich nieco więcej :-))) Ale faktycznie... ten Pan to "klasa" sama w sobie ;)

ocenił(a) film na 8
raval87

Kolejny zwolennik nauk żyda?

ocenił(a) film na 8
jukatos

Misiu puszysty, żyjemy w wolnym kraju i mogę być gejem wierzącym w Latającego Potwora Spaghetti i ch*uj ci do tego. Bawi mnie po prostu jak się produkujesz nie mogąc znaleźć innego tematu niż najgłupszy i najbardziej oklepany z możliwych. Nawet jakbym wierzył w nauki Tego Żyda to myślisz, że obraził bym się stwierdzeniem, że obrzezany Nazarejczyk to żyd? Tępa pułapka na internetowych krzykaczy. No ale produkuj się, produkuj. Poczytam, pośmieję się, od tego mam internet. I chwała niech będzie PLPS że z jego klopsów wykluły się takie trolle:D

ocenił(a) film na 8
raval87

Owszem może Pan być, tylko czarna mafia przy utracie wpływów jakie ma teraz, by Pana zniszczyła.
Bardzo mnie cieszy opinia, jakoby wiara w rzeczy wyimaginowane była najgłupsza i oklepana.
To w co Pan wierzy?
PLPS- Profesjonalna Liga Piłki Siatkowej ?
Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 8
jukatos

PLPS - przenajświętszy latający potwór spaghetti

No proszę, trollik chce się bawić? Pan jeszcze z pracy nie wrócił i nie ma kto nakarmić? O jej. No cóż ja ci trochę żarełka podsypie może nie zagłodzisz się. Ale czekaj cierpliwie, pańcio niedługo przyjdzie i nakarmi.
Trollik nie zrozumiał, że mi chodzi o samą dyskusję na temat wiary a nie o wiarę w ogóle. Maleństwo nie rozumie, że każdy ma prawo do własnych przekonań. Ale cóż się spodziewać po małym biednym trolliku, którego pan zostawia na długie godziny wychodząc do pracy. <głask><głask> już dobrze, dobry trollik, dobry.

ocenił(a) film na 8
raval87

To raczej wygląda jakbym ja Pana karmił, ale dobra.
Nie odpowiedział mi Pan w co wierzy. Skoro nie przyznał się Pan do ateizmu to jakąś wiarę wyznaje. Czy Pan czegoś się wstydzi?

ocenił(a) film na 8
jukatos

No już, starczy tego! Niedobry trollik, fe! Mówiłem, czekaj na pana! Nie mogę nawet w spokoju obejrzeć sobie FG...

ocenił(a) film na 8
raval87

To pewnie ciekawe to FG skoro Pan siedzi na Filmwebie.

ocenił(a) film na 8
jukatos

ehhh... biedny trollik... pancio jeszcze nie wrócił? Ale nie mam za złe. Taki mały biedny trollik nie może przecież wiedzieć, że istnieje takie coś jak dźwiękowe powiadamianie o otrzymaniu maila. A FG było naprawdę ciekawe. Meg w tym odcinku pojechała na bal z Brianem. Ale już mi skarbie nie przeszkadzasz więc odpowiem nawet na wcześniejsze pytania, pomimo, że już drugi raz. (pierwszy nawet przed twoim pytaniem):
jak dla ciebie trolliku to wierzę w Przenajświętszego Latającego Potwora Spaghetti i lękaj się powiadam albowiem on nie przebacza i sczeznąć możesz w morzu sosu pomidorowego przypalany gorącym jak lawa roztopionym parmezanem !!!

ocenił(a) film na 8
raval87

W takim razie proponuję udać się do specjalisty od leczenia zaburzeń psychicznych.

ocenił(a) film na 8
jukatos

Patrz ty się jaki wyszczekany ten trollik. A taki niepozorny był. Aj ti ti, dobry trollik <głask><głask>

ocenił(a) film na 8
raval87

Jak najszybciej niech Pan zgłosi się do specjalisty.

ocenił(a) film na 9
jukatos

Oj olać to kto w co wierzy... to nieistotne, naprawdę :-) Po prostu olać te tematy :-) zachęcam do przelewania zaangażowania na forum w ciekawe treści dotyczące filmu :-) Serio.... będzie o wiele ciekawiej.

ocenił(a) film na 9
Zygfryd88

Całkowicie się zgadzam :-) Pieśni Lodu i Ognia, to w mojej ocenie, zaraz po Twórczości Tolkiena, kolejna pozycja na której warto skupić uwagę. Na początku nie byłem przekonany, widziałem serial i od serialu własnie zacząłem przygodę z książką :-) Inaczej pewnie bym się o tej książce tak szybko nie dowiedział ;-)

D1999

Polecam "Malazańska Księga Poległych" to 10 - tomowy cykl fantasy bardzo zacna lektura , a poza tym całą serie Świat Dysku autorstwa Terrego Pratchetta.

ocenił(a) film na 10
D1999

Sugeruję zajrzeć także do sagi "Koło Czasu" Roberta Jordana. Cykl składa się z bodajże 12 książek, a każda ma po ok. 700-800 stron, więc jest co czytać :D

ocenił(a) film na 9
D1999

A ja polecam również Ziemiomorze oraz Kroniki Pradawnego Mroku;)

ocenił(a) film na 8
morrowdim4

A ja polecam serial Miecz Prawdy ;)

ocenił(a) film na 9
morrowdim4

O tak, seria Kroniki Pradawnego Mroku jest świetna! To jedna z moich ulubionych :) Szkoda tylko, że w Polsce nie jest zbyt popularna...

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Tak wiem;) musiałam dłuuuuugo szukać zanim je znalazłam, a na komputerze nienawidzę czytać, od razu bolą mnie oczy...

ocenił(a) film na 9
morrowdim4

Ja mam wszystkie tomy swoje w domu, bo też nie zniosłabym czytania na komputerze... A tak z ciekawości, jesteś może na oficjalnej stronie tych książek, The Clan (www.jointheclan.com)? :)

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Niestety nie... A warto??? ;)

ocenił(a) film na 9
morrowdim4

Uważam, że tak, bardzo lubię tę stronę. Chociaż w ciągu ostatnich kilku miesięcy forum trochę ucichło, jednak nie jest aż tak źle. No i jeśli nie kulejesz z angielskiego, bo tam w tylko w tym języku piszemy ;)

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Heh;) No mój angielski nie jest aż tak zły, a zakładając tam konto mogę się nieźle podszkolić, więc chyba założę;)

ocenił(a) film na 9
morrowdim4

Istotnie, bo mój angielski wyraźnie się przez to poprawił :) Jakbyś założyła konto, to daj znać jaki masz nick (tu albo przez prywatną wiadomość ;)).

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Ok;) Postaram się jak najszybciej bo później będzie za dużo nauki i mniej wolnego czasu XD niestety...

ocenił(a) film na 9
morrowdim4

Ok fajnie :)

D1999

Do poczytania: Achaja, Siewca wiatru, Trylogia Demoniczna (Malowany człowiek itd.), Cykl Symfonia Czasu (Rapsodia itd.), Kroniki Amberu (Zelezny), Świat czarownic, Diuna, Zbójecki gościniec... Oj jest tego. Półki z fantastyką w księgarniach się uginają, ale warto najpierw zajrzeć na Biblionetkę i poczytać recenzje, bo można trafić na sieczkę. A do obejrzenia - polecam za równo film jak i fantastyczny serial Diuna. Fajny był Uczeń Czarnoksiężnika (ale to takie dla nastoli ;-) i Asystent Wampira. A jeżeli chodzi Ci o heroic fantasy to lekturą obowiązkową jest Zaklęta w Sokoła no i oczywiście Nieśmiertelny. Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda Ci się dotrzeć do mojego wpisu. ;-)

ocenił(a) film na 8
D1999

Nie wiem czy ktoś już wymienił ale mnie wciągnął cykl powieści - "Świat Czarownic" Andre Nortona jest to kilkanaście książek, bardzo fajnie napisanych. Polecam.