na comicbookmovie. Niestety nie mam możliwości dodania calego linku :(
http://www.comicbookmovie. com/fansites/nailbiter111/news/?a=70850
6 nowych scen:) Pięknie sie to prezentuje.
http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=70850 czy o to cie chodziło bo te spoty są mistrzowskie.
kapitalne! :-))) Chociaż jakaś taka "cicha" ta ucieczka drużyny z miasta goblinów... cicha muzyka a bardziej słychać głosy postaci co mi sie wydało mniej dynamiczne niż np. ucieczka drużyny pierścienia z Morii... tam muzyka wręcz biła w serce jak w bęben! :-) No ale zobaczymy, zobaczymy :-)))
Sceny w domu Bilba są świetne nawet lepsze od tych książkowych a jak się schodzą to już w ogóle Fili the Best ile on ma tych noży bo nie liczyłem zbyt dokładnie.
To fakt :-))) Oj czuję, że Gandalf w Hobbicie pokaże jeszcze więcej ze swych umiejętności aktorskich. Jego głos jest kapitalny, nie mówiąc już o mimice etc.
Każda z tych scen ma swój klimat! :-)
Słynne "The Bridge of Khazad Dum " http://www.youtube.com/watch?v=NUIZvAe3RBg moje serce zawsze rośnie słuchając fragmentu z chórem ! (dodaje z honorem zadzierając głowę !)
Przepraszam ze poprawiam ale mówi się Wargowie nie wargi. Wargi to ma się przy ustach ale nie uraź się na mnie i masz racje oni wymiatają najlepsze stworzenia Tolkiena Ever(po krasnoludach i Uruk-Hai oczywiście)
Staram się ludziom pokazywać zwroty o których nigdy nie słyszeli. Znam pełno takich zwrotów.
Wiem o tym doskonale tak samo jak na orków mówi się orkowie ale przyzwyczaiłem się do tamtej nazwy szczególnie że w tłumaczeniu książki przez Jerzego Łozińskiego wystąpiła taka nazwa
A co do uruk-hai i krasnoludów to dokładnie kropka w kropkę też moje ulubione postacie z uniwersum Tolkiena
Co oni, z Kilego wiedźmina zrobili, że strzały odbija? I w ogóle te walki takie kompletnie niebrutalne, widać taż jak dla mnie za dużo efektów.
Co nie zmienia faktu, że fragmenty są po prostu świetne. A Golluma poprawili znacząco.
Szczerze mówiąc to słabo to wygląda...Walka z goblinami bardzo sztuczna, jakby zero zagrożenia ze strony goblinów..No i odbijanie strzał mieczem...hm.....
Spokojnie, głęboko wierzę, że PJ nie pozbawi nas porządnego siekania mieczem. W kilku recenzjach znalazłam określenie "very explicit battles" więc myślę, że nie będzie tak źle :)
Jak na razie, jedynym do czego mogę się przyczepić (ale tylko tak troszeczkę) jest to, że ewidentnie widać "komputer" w scenach w jaskiniach. Zwłaszcza w ujęciach z oddali.
No trochę. Najgorsze jak oni tym palikiem raz z jednej raz z drugiej gobliny spychają to aż bije po oczach. Ale w scenie za wargami czy z trollami to już dużo lepiej wygląda.
Tak, tam jest już dużo lepiej. Te gobliny to w ogóle zostały potraktowane trochę jak pachołki. Za łatwo spadają.
Moim zdaniem powinno być trochę mniej ostrozności w tych scenach a więcej takiego mordu i uderzeń jakby to rzeczywiście były prawdziwe gobliny. Ale to też jest spowodowane tym że oglądaliśmy te filmiki z planu i teraz jakiś taki niesmak.
Nie mogę się przekonać do tej sceny z goblinami, która jest zdecydowanie najsłabszą z zaprezentowanych. Najgorszy jest ten moment z goblina na linach - facepalm.
Akurat scena z linami mi się podobała. Najgorzej wypadł chyba moment gry w bilarda za pomocą wielkiego kija :) No i to odbijanie strzał mógł sobie PJ odpuścić. Ale tak narzekamy, narzekamy a nikt jeszcze nie pochwalił sceny z Gollumem, która jest po prostu mistrzowska.
Zgadzam się z tobą w 100% robienie z Kilego super krasnoluda wojownika to przesada.
W książce moment ten, tutaj tak pięknie sfilmowany, a przez niektórych krytykowany, zajmuje raptem kilka linijek i to w narracji autora - krasnoludy wespół z Gandalfem udały się do bramy i wybiegły na wolność do lasu. Koniec imprezy. Akcja skupia się na Bilbo i jego zagadkach z Gollumem. PJ natomiast dał nam, a na pewno mnie, sporo uciechy i zabawy, dokładając swoją interpretację wydarzeń od dekapitacji króla goblinów aż do spotkania z Bilbem w lesie.
Było kilka produkcji w tym roku, na których się przejechałem, jedna która prawie się obroniła. Liczę że Hobbit będzie ukoronowaniem roku i doświadczeniem na miarę Władcy Pierścieni!
Akurat akcja na linach jest efektem braku wyczucia reżysera. Nie do obrony jak dla mnie. No, ale to szczegół. Reszta jest miodzio.
Akurat akcja z linami dość dobrze zrobiona akcja z Kilim i gra w bilarda jak to ktoś ładnie określił.
zgadzam się .PJ lubi takie kwiatki jak surfing legolasa na tarczy w bitwie o helmowy jar . Dla mnie takie popisy superhero psuja trochę magie Tolkienowskiego świata który PJ tak ładnie odtworzył na ekranie.
No właśnie to jest niby scena akcji, a jakoś nie mam takiego wrażenia. Tak jakby coś się działo i jednocześnie jakby nic się nie działo. Jakieś takie nijakie to. Za to uważam, że scena z Gollumem jest genialna, czuć tu klimat LOTRa.
nieogladalem niczego ale jak was czytam to dochodze do wniosku ze wolelibyscie akcje jak w Transformersach gdzie nic prawie nie widac o co chodzi i kto sie z kim bije i kamera lata jak szalona.;]Wiem wiem ze niektorzy by liczyli na szybkie ruchy kamer ale w filmach akcji nie o to chodzi.
Jesli w filmie sa emocje i dobra fabula to akcja nawet gdy prawie nic sie nie dzieje potrafi bardziej przygniesc do fotela niz taka rozpierducha jak z Transformersow puste to i bez ladu i skladu,
Oby ! Bo i też jakim zagrożeniem mogły by być dla PJowskich 12 krasnali uzbrojonych po zęby wraz z potężnym czarodziejem ? Mi się podoba ta konwencja ewidentnie pokazane że siła i zagrożenie Goblinów tkwi w liczebności i tylko liczebności bo jakościowo kompania pana Bilba wymiata ! Choć odbijanie strzał faktycznie pasuje raczej średnio ;) to nie te uniwersum a po za tym Geralt jest tylko jeden :] ( wydaje mi się że to takie dyskretne oczko PJ'ja do fanów fantasy wszak nasza gra i książka z przygodami białego wilka podbiła zachodnie krainy ;) ostatnim czasy a może ukryte "Yes" dla propozycji reżyserii Witchera ;) ? - Żartuje ;P) I tak rzeczywiście Kili będzie nowym "Lamerasem " ;) przynętą na młode "laski " ;) żeby mogły pocieszyć oko co nieco bo za bardzo na filmie z 11 brodatymi brzydalami siekającymi wrogów idących po skarb to się mogą zanudzić a wszak Hobbit ma trafić do wszystkich nie tylko do fanatyków Śródziemia jak my :] ! Pozdrawiam !
Wiedźmin zrobiony przez Jacksona... To by było dopiero niesamowite...
No cóż, ewidentnie Kili robi za magnes na baby (chociaż mnie jako babie stuprocentowej najbardziej wpadł w oko Thorin, no ale cóż - gusta)
Miejmy nadzieję, że magii i porządnego, staroświeckiego wyrzynania nie zabraknie!
I ty mi się podobasz "siostro w wierze " ;) Również marzę o PJowskiej ekranizacji Witchera !
No cóż ma w sobie przywódczy urok ;) gdybym był kobietą to też pewnie najbardziej podobał mi się Thorin /Armitage ;) (Thorin jest ..księciem / ma błękitną krew ) Miałem obawy co do Armitag'a wydawał mi się zbyt ludzki zbyt Argornowaty :P i zbyt wygładzony początkowo myślałem że to on właśnie będzie wabikiem na kobiety ;) ale okazało się że Kili - ale muszę przyznać że i tak Armitage podołał wyzwaniu ma zwalistą krasnludzką chrypę i świetnie mówi i widać w nim ducha przywódcy ! Nie mogę doczekać się Hobbita ! Muszę go mieć na DvD ;) a teraz Wybiórcza się machnęła i z każdą gazetką 1 cześć władcy na DvD
Cóż ja mam od dawna kolekcjonerską wersję WP na DVD to i Hobbitowi pewnie nie odpuszczę. W końcu jest to coś co trzeba mieć. I tak 11.12 przyjdzie do mnie płyta z rozszerzoną edycją soundtracku.
Myślę, że bardzo dobrze dał sobie radę z rolą. Ma prezencję, odpowiedni ton głosu i nieźle wywija mieczem. Jestem zdecydowanie za!
A Kili... No cóż jest do bólu ludzki (zdecydowanie bardziej podoba mi się Fili), ale już zdążyłam się do niego przyzwyczaić.
Cóż od dość dawna chodzą plotki o rozmowach Sapkowskiego z Warnerem, do którego jak wiemy należy New Line Cinema. A że gry dały tej historii dość sporą popularność, to można oczekiwać że kiedyś się nam Wiedźmin w kinach pojawi.
Mam nadzieje bo choć Żebrowski odpowiednio ubrany i uzbrojony był by chyba najlepszym wiedźminem to jednak ( w końcu słowiańskie rysy a Geralt jest do bólu słowiański ) Polską wersją Wiedźmina zrobiono Sapkowi wielką krzywdę a z tego gumowego smoczątka darłem łacha jeszcze prze wiele lat ! ;) (Tak jak i z setnika paździocha ;) ) więc oby było prawdo to co rzeczesz ! Pozdrawiam i spadam odp najprędzej jutro po 15 na wszelkie komentarze .. powodzenia !