na comicbookmovie. Niestety nie mam możliwości dodania calego linku :(
To trochę inaczej napisane niż u Tolkiena bo na zachód od gór mglistych żyły wilki i zdziczałe psy a na wschód w dzikich krajach Wargowie. I skąd Radagast w lesie trolli trochę to nie logiczne jak dla mnie i nie utwory nie świadczą o tym że coś będzie czy nie. Bo poco gobliny miały by ścigać Torina jadącego do Rivendell. Ktoś ich wynajął nie wydaje mi się.
Scena w lesie trolli. Na co wskazuje utwór Warg-scouts i jego kolejność w soundtracku.
raczej nie bo jest tam gandalf...podejrzewam że raczej na poczatku wyprawy jak chodza po roznych krainach albo przed gorami mglistymi... bo Gandalf sie pyta czy mówił komuś co s o wyprawi,e a gobliny o niej dopiero się dowiedziały po górach mglistych ...
Ale skąd Wargowie w tych stronach z tego co pamiętam żyli na wschód od gór mglistych. Nie zachód wschód.
przeto mówili że to byli zwiadowcy... pewnie to będzie jakaś grubsza akcja z tym żeby przeszkodzić w tej misji Thorinowi...
chc teraz jak się zastanawiam to tam jest radagast a on mieszkał po drógiej stronie gór... więc moje przewidywania to jedynie dywagacje i zabawa w sherlocka:) ale lubię takie żeczy:P
Ja mówie że to się stało po drugiej stronie gór mglistych(mam na to logiczne argumenty) inni że to się stało w lesie trolli(mają tylko jeden logiczny argument czyli to że Gandalf pyta Torina o to o co go pyta i to że w soundtracku na takim miejscu się pojawia utwór warg scouts a nie innym co w ogóle jest nie logicznym i nie spójnym argumentem) Wybierz którą stronę wolisz i przyłącz się.
Hah zgadzam się dokładnie z wszystkimi twoimi komentarzami i podpisuję się pod nimi poza tym z Azogiem. Zginął on dawno ale PJ podał informacje że się pojawi w Hobbicie (lol)
Albo Wargowie będą w lesie trolli bo tak mówi soundtrack a co ma piernik do wiatraka ja się pytam.
Żadna z ras wargów nie zamieszkiwała na tamtych terenach,nawet te z Iseny. Tamta scena była po ucieczce z miasta goblinów
Ogólnie o tym Azogu gdzie pisali? I że zabił kogoś z Thorina rodziny? W której książce?
No, raczej ciężko, żeby się nie pojawił, skoro w "Hobbicie" będzie ukazana bitwa w Azanulbizar. Potem powinien być Bolg, o ile się nie mylę?
Azog umarł pod Morią. Dain żelazna stopa uciął mu łeb toporem. W BPA dowodzi Bolg jego "syn".
Wszystko fajne, oprócz ostatniego klipu z goblinami. Myślałem że będzie trochę poważniej... Kili odbijający strzały, rozumiem jakby odbił jedną, no ale...
I ta bez rozumne spychanie goblinów są one tępa ale nie będę biec na krasnoludów tylko po to by zostać zepchniętym. I Kili odbijający strzały a potem ta akcja z drabiną nie no leka przeginka.
A to było dziwne no rozumiem Dwlain z wielkim dwuręcznym młotem czy Gloin ale Gandalf mieczem coś tu nie gra .
Spodziewałem się że scena ucieczki będzie bardziej mroczna, zwłaszcza po odsłuchaniu utworu Brass Button, a jak widzimy Jackon poszedł mocno w inną strone niz w LOTRze... Rozumiem że Hobbit jest lekki i w ogóle, jednak liczyłem że zbliży się klimatem do Wladcy. Pozatym Jackson sam mówił że nie chce robić filmu dla dzieci...
Dobra tam. Znalazłem na trailer addict. Widziałem je już wcześniej w tym zmontowanym 7-minutowym zwiastunie, co na filmwebie go dali jednego dnia.
Będzie epicko!!!
Zrobienie filmu nie-dla-dzieci/ale-jednak-dla-dzieci odbywa się zawsze na prostej zasadzie:
Można odrąbywać głowy, ręce, wybijać armie wroga, byle bez krwi. Krew jest zła i straszna. No, chyba, że to krew rannego bohatera albo umierającego bohatera/mentora. Albo krew trupa.
Wyjątek to chyba tylko zdekapitowany przez Aragorna ork w komnacie Mazarbul. Potem już takich strug krwi nie uświadczycie.
Aczkolwiek po tych kilku klipach też odniosłem wrażenie, że "Hobbit" będzie znacznie lżejszy od LOTR'a i bardziej "baśniowy" -if you know what i mean :)
Jak i sama książka - lekka i przyjemna, a przy tym wciągająca i klimatyczna!
Z 10 razy już ją czytałem, a dreptam po ziemi 31 wiosen dopiero :)
Trochę mnie to dziwi gdy Thorin wyciąga miecz z zabitego Warga, a tu nie ma na nim krwi i to jest dość mało realistyczne, podobnie z goblinami, które spadaj. Po za tym reszta jest w porządku.
Nie oglądam tych wszystkich filmików z planu, bo uważam, że późnej oglądany w kinie film traci dużo na wartości, gdy połowę scen z niego już się zna. Jednak obawiam się, że znowu powstała produkcja, która z książką mało ma wspólnego. Czytałam już trochę o tym filmie i wygląda na to, że tak się stało :( jednak wszystko okaże się w kinie.
Teraz to już naprawdę widać, że to będzie bajka dla dzieci niestety.
Powoli zaczynam żałować, że to nie del Toro był reżyserem. On by zrobił z pewnością mroczniejszy klimat.
A ta akcja z goblinami n/c
i znowu odezwali sie ludzie ktorzy niemaja pojecia czym jest Hobbit i czym powinien byc !.Ehhh Jak niechcecie isc do kina na film dla dzieci to nieidzcie proste i logiczne !Juz wiecie czego oczekiwac i co to bedzie za film czy tak ???
Opowiadacie,że po tych trailerach, widać,że Hobbit będzie ugrzeczniony ale pokażcie mi gdzie macie te krwawe masakry z LOTRA bo ja jakoś nie pamiętam aby Aragorn wychodził z jeziora krwi, spluwając zawadiacko na trupy orków
Mnie ciekawi postać tego orka o białej twarzy, Bolga. Na zdjęciach wygląda świetnie, ciekawe jak duża będzie jego rola w filmach!? Może ktoś wie?