PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425402
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

na comicbookmovie. Niestety nie mam możliwości dodania calego linku :(

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

To trochę inaczej napisane niż u Tolkiena bo na zachód od gór mglistych żyły wilki i zdziczałe psy a na wschód w dzikich krajach Wargowie. I skąd Radagast w lesie trolli trochę to nie logiczne jak dla mnie i nie utwory nie świadczą o tym że coś będzie czy nie. Bo poco gobliny miały by ścigać Torina jadącego do Rivendell. Ktoś ich wynajął nie wydaje mi się.

adrian229

No to sobie zobaczysz w filmie. Nie wszystko musi być takie jak w książce.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Ale powinno tak być.

ocenił(a) film na 7
adrian229

Scena w lesie trolli. Na co wskazuje utwór Warg-scouts i jego kolejność w soundtracku.

Joecrou

No właśnie:P

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Kolejny <facepalm>

ocenił(a) film na 2
Georgiana_1

raczej nie bo jest tam gandalf...podejrzewam że raczej na poczatku wyprawy jak chodza po roznych krainach albo przed gorami mglistymi... bo Gandalf sie pyta czy mówił komuś co s o wyprawi,e a gobliny o niej dopiero się dowiedziały po górach mglistych ...

ocenił(a) film na 10
mate3

Ale skąd Wargowie w tych stronach z tego co pamiętam żyli na wschód od gór mglistych. Nie zachód wschód.

ocenił(a) film na 2
adrian229

przeto mówili że to byli zwiadowcy... pewnie to będzie jakaś grubsza akcja z tym żeby przeszkodzić w tej misji Thorinowi...
chc teraz jak się zastanawiam to tam jest radagast a on mieszkał po drógiej stronie gór... więc moje przewidywania to jedynie dywagacje i zabawa w sherlocka:) ale lubię takie żeczy:P

ocenił(a) film na 9
mate3

takie RZECZY Sherlock'u

ocenił(a) film na 2
Mia_Waren

nom i...

ocenił(a) film na 10
mate3

Ja mówie że to się stało po drugiej stronie gór mglistych(mam na to logiczne argumenty) inni że to się stało w lesie trolli(mają tylko jeden logiczny argument czyli to że Gandalf pyta Torina o to o co go pyta i to że w soundtracku na takim miejscu się pojawia utwór warg scouts a nie innym co w ogóle jest nie logicznym i nie spójnym argumentem) Wybierz którą stronę wolisz i przyłącz się.

ocenił(a) film na 10
adrian229

Hah zgadzam się dokładnie z wszystkimi twoimi komentarzami i podpisuję się pod nimi poza tym z Azogiem. Zginął on dawno ale PJ podał informacje że się pojawi w Hobbicie (lol)

ocenił(a) film na 10
Lurtz599

Odcięli mu łeb a potem go Sauron wskrzesił i ten gonił torina. Bez sens

ocenił(a) film na 10
adrian229

Dokładnie

ocenił(a) film na 10
Lurtz599

Albo Wargowie będą w lesie trolli bo tak mówi soundtrack a co ma piernik do wiatraka ja się pytam.

ocenił(a) film na 10
adrian229

Żadna z ras wargów nie zamieszkiwała na tamtych terenach,nawet te z Iseny. Tamta scena była po ucieczce z miasta goblinów

ocenił(a) film na 10
Lurtz599

Wreszcie ktoś myśli logicznie. I podziela moje zdanie.

ocenił(a) film na 10
adrian229

To jest w kanonie czy też fikcja PJ?
Gdzie jest o tym Azogu?

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Kiedyś gdzieś pisało.

ocenił(a) film na 10
adrian229

Gdzie? W Hobbicie? W Sillmarillonie? W Niedokończonych Opowieściach?

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Ale co że Azog przeżyje czy to że Dain mu ucina łeb.

ocenił(a) film na 10
adrian229

Ogólnie o tym Azogu gdzie pisali? I że zabił kogoś z Thorina rodziny? W której książce?

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

W dodatkach do Władcy pierścieni.

użytkownik usunięty
Lurtz599

No, raczej ciężko, żeby się nie pojawił, skoro w "Hobbicie" będzie ukazana bitwa w Azanulbizar. Potem powinien być Bolg, o ile się nie mylę?

ocenił(a) film na 10

Azog umarł pod Morią. Dain żelazna stopa uciął mu łeb toporem. W BPA dowodzi Bolg jego "syn".

ocenił(a) film na 8
proisme89

jeśli będą sceny z napisami na youtube to dajcie znać :D

proisme89

Świetne sceny, najlepszy jest ten klip z atakiem wargów :)

ocenił(a) film na 7
proisme89

Wszystko fajne, oprócz ostatniego klipu z goblinami. Myślałem że będzie trochę poważniej... Kili odbijający strzały, rozumiem jakby odbił jedną, no ale...

ocenił(a) film na 10
Joecrou

I ta bez rozumne spychanie goblinów są one tępa ale nie będę biec na krasnoludów tylko po to by zostać zepchniętym. I Kili odbijający strzały a potem ta akcja z drabiną nie no leka przeginka.

ocenił(a) film na 7
adrian229

A goblina latają jakby nic nie ważyły... Drabina i liny słabe...

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Ale to jak krasnoludy zrobiły latające gobliny było akurat fajne.

ocenił(a) film na 7
adrian229

No nawet nawet. Ale to jak gobliny latają po kazdym uderzeniu... ; /

ocenił(a) film na 10
Joecrou

A to było dziwne no rozumiem Dwlain z wielkim dwuręcznym młotem czy Gloin ale Gandalf mieczem coś tu nie gra .

ocenił(a) film na 7
adrian229

Spodziewałem się że scena ucieczki będzie bardziej mroczna, zwłaszcza po odsłuchaniu utworu Brass Button, a jak widzimy Jackon poszedł mocno w inną strone niz w LOTRze... Rozumiem że Hobbit jest lekki i w ogóle, jednak liczyłem że zbliży się klimatem do Wladcy. Pozatym Jackson sam mówił że nie chce robić filmu dla dzieci...

Joecrou

No gdyby był dla dzieci to by nie było odcinania głów.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

wam też nie chce się wyświetlić bo pisze że film video jest prywatny?

Bartes123_2

Nie.
PS. Nie pisze tylko jest napisane.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Dobra tam. Znalazłem na trailer addict. Widziałem je już wcześniej w tym zmontowanym 7-minutowym zwiastunie, co na filmwebie go dali jednego dnia.
Będzie epicko!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Joecrou

Zrobienie filmu nie-dla-dzieci/ale-jednak-dla-dzieci odbywa się zawsze na prostej zasadzie:
Można odrąbywać głowy, ręce, wybijać armie wroga, byle bez krwi. Krew jest zła i straszna. No, chyba, że to krew rannego bohatera albo umierającego bohatera/mentora. Albo krew trupa.
Wyjątek to chyba tylko zdekapitowany przez Aragorna ork w komnacie Mazarbul. Potem już takich strug krwi nie uświadczycie.

Aczkolwiek po tych kilku klipach też odniosłem wrażenie, że "Hobbit" będzie znacznie lżejszy od LOTR'a i bardziej "baśniowy" -if you know what i mean :)

ocenił(a) film na 10

Jak i sama książka - lekka i przyjemna, a przy tym wciągająca i klimatyczna!
Z 10 razy już ją czytałem, a dreptam po ziemi 31 wiosen dopiero :)

ocenił(a) film na 8

Trochę mnie to dziwi gdy Thorin wyciąga miecz z zabitego Warga, a tu nie ma na nim krwi i to jest dość mało realistyczne, podobnie z goblinami, które spadaj. Po za tym reszta jest w porządku.

ocenił(a) film na 7
proisme89

Nie oglądam tych wszystkich filmików z planu, bo uważam, że późnej oglądany w kinie film traci dużo na wartości, gdy połowę scen z niego już się zna. Jednak obawiam się, że znowu powstała produkcja, która z książką mało ma wspólnego. Czytałam już trochę o tym filmie i wygląda na to, że tak się stało :( jednak wszystko okaże się w kinie.

proisme89

Teraz to już naprawdę widać, że to będzie bajka dla dzieci niestety.
Powoli zaczynam żałować, że to nie del Toro był reżyserem. On by zrobił z pewnością mroczniejszy klimat.

A ta akcja z goblinami n/c

ocenił(a) film na 9
sarev0k

i znowu odezwali sie ludzie ktorzy niemaja pojecia czym jest Hobbit i czym powinien byc !.Ehhh Jak niechcecie isc do kina na film dla dzieci to nieidzcie proste i logiczne !Juz wiecie czego oczekiwac i co to bedzie za film czy tak ???

ocenił(a) film na 8
proisme89

Opowiadacie,że po tych trailerach, widać,że Hobbit będzie ugrzeczniony ale pokażcie mi gdzie macie te krwawe masakry z LOTRA bo ja jakoś nie pamiętam aby Aragorn wychodził z jeziora krwi, spluwając zawadiacko na trupy orków

ocenił(a) film na 9
proisme89

Nie mogę odtworzyć tych filmików :(

szymon0018

Mnie ciekawi postać tego orka o białej twarzy, Bolga. Na zdjęciach wygląda świetnie, ciekawe jak duża będzie jego rola w filmach!? Może ktoś wie?

ocenił(a) film na 8
proisme89

co z tymi scenami czemu nie można ich odtworzyć ???!!! może są na youtube ................................ :( ??