PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425348
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

http://bi.gazeta.pl/im/8d/1d/c4/z12852621Q,Trzeba-przyznac--ze-swietnie-razem-wy gladaja-.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/8c/1d/c4/z12852620Q,Ksiaze-Karol-przygladajacy-sie-kostiu mom-.jpg

ocenił(a) film na 8
cichy89

Ciężko dyskutować nad oczywistymi rzeczami. Po drugie to Pan tylko troluje Pana Petera Jacksona jakoby nie miał klasy czy braki w wykształceniu.

cichy89

Tylko, że to książę przyszedł na plan do PJa, do jego miejsca pracy, nie odwrotnie. PJ był ubrany tak jak zawsze, "na roboczo" :)

ocenił(a) film na 5
cichy89

Zgadzam się

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Bifur podobnie, tylko on ma krawat i marynarkę razem z dżinsami :)

obleh

Heh:)

ocenił(a) film na 7
obleh

promocja filmu trwa w najlepsze ciekawe czy zarobi tyle co Powrót króla ...

GeorgePatton

Hahahha dobre:) Ktoś tu się nie zna na box officie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

ten Box Office znałem zanim ty się urodziłeś . Wątpię by Hobbit prześcignął Avengers, Titanica a co dopiero Avatara .

GeorgePatton

Hahah ale żeś dowalił. Tylko że pomiędzy Avengersami a Powrotem Króla jest spora różnica.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

niech zgadnę 3D ? Bo bilety droższe . Powrót króla osiągnął tez spory sukces artystyczny co również odbiło się na frekwencji i był znakomitym widowiskiem poza tym powstał w czasach gdy adaptacje komiksów dopiero zaczynały dominować w fabryce snów . Batman czy Avengers są w Stanach dużo bardziej popularne niż Tolkien .

GeorgePatton

Hahha to się jeszcze okaże.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

obstawiam ,że zarobi miliard coś koło wyniku Powrotu Króla

GeorgePatton

Ja obstawiam co najmniej 1,5-1,6 mld.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

możliwe

kamilxxx09

Najlepiej daj 10 mld. -,-

marvolo_1998

Znajdź lepszy tekst na prowokacje.

kamilxxx09

Myśl dalej, że Hobbit pokona Avatara.

marvolo_1998

Ja tego nie powiedziałem.

GeorgePatton

Titanica i Avatara raczej nie prześcignie, ale Avengers na pewno przebije.Hobbit będzie najbardziej kasowym filmem tego roku z pewnością.Na ten film czeka armia ludzi.Na Filmwebie już padł rekord, prawie 40 tys. oczekujących.Z tego co czytałem w internecie, Hobbit jest najbardziej oczekiwanym filmem tego roku.3D na pewno zwiększy wpływy.W USA trzeci wymiar nie jest już tak lubiany jak kiedyś, ale np. w Rosji, Chinach, Japonii uwielbiają 3D.Pamiętajmy, że Hobbit w pewnych krajach jest lekturą, więc na to mogłyby nawet całe klasy chodzić.Tak jak w Polsce filmy z największą liczbą widowni, to filmy na podstawie lektur właśnie.Uważam, że film zarobi od 1,5 do 2 mld.

karol9_16

Też tak sądzę:)

karol9_16

Jeszcze tylko ponad miesiąc i zobaczmy jak otwarcie.

marvolo_1998

Otwarcie nie będzie jakieś oszałamiające, bo to grudzień, a nie sezon letni.Taki Avatar zarobił na otwarcie 77 mln a później wiemy ile zarobił :D.Myślę, że hobbit będzie miał otwarcie coś około 100 mln.

karol9_16

Mimo wszystko jestem ciekaw jak sobie poradzi w USA

marvolo_1998

Myślę, że w samych Stanach zarobi łącznie jakieś 450-500 mln.

karol9_16

W Stanach jakoś super dużo nie zarobi... :D

marvolo_1998

Jeżeli zarobiłby przynajmniej 500 mln, to byłby 5 najbardziej kasowym filmem w USA.

karol9_16

Takiego wyniku raczej bym nie obstawiał. W Stanach raczej wygra Avengers.

marvolo_1998

Przecież jeśli hobbit zarobi przynajmniej 500 mln w USA, to i tak wygra Avengers :D, które ma na koncie 623 mln.

karol9_16

Przy takim Hype większe myślę. "Avatar" miał właściwość każdej produkcji Camerona czyli niskie otwarcie i długodystansowość. Ja bym stawiał minimum 150 mln otwarcia.

karol9_16

TDKR też był ponoć bardziej wyczekiwanym filmem od Avengers. A wynik jest jaki jest. Avengers raczej nie przebije. To, że na fw padł rekord to nie powinniśmy sobie tym zaprzątać głowy.

marvolo_1998

Avengers zarobiło tyle, bo było właśnie w 3D, a TDKR był w 2D.Moim zdaniem Hobbit pobije wynik Avengers, ale przekonamy się o tym w przyszłym roku.Co do filmwebu, to podałem to tylko jako ciekawostkę.

karol9_16

Hobbit też jest w 2D i sporo lubdzi wybierze właśnie tą technologie.

marvolo_1998

Pewnie, że sporo osób wybierze tę technologię, ale wiele osób pójdzie także na 3D.Jak już pisałem w Chinach, Rosji czy Japonii uwielbiają 3D.wiele osób na pewno pójdzie na ten film kilka razy.

ocenił(a) film na 8
GeorgePatton

Obserwując twoje posty i doszedłem do wniosku, że jesteś zbyt negatywnie nastawiony co do tego filmu, spisując go na straty i rychłą porażkę.

ocenił(a) film na 8
LordWieslaw55

posty doszedłem*

ocenił(a) film na 7
LordWieslaw55

nie, ale znam realia . Nie trzeba znać się na kinie by wiedzieć że hobbit na pewno nie zdobędzie nagród za aktorstwo i najprawdopodobniej za reżyserie i film też nie . Nie chodzi o to że będzie słaby tylko konkurencja będzie za mocna w tym roku . Do tego wiem jak popularne są w Stanach adaptacje komiksów i to może skutkować gorszym wynikiem kasowym od batmana czy Avengers .
Jeżeli Hobbit otrzyma nominacje w kategorii film i to juz będzie wielki sukces a pewnie w technicznych tez pociągnie .
Czekam kilkanaście lat na hobbita i mam nadzieje że będzie wspaniałą filmowa przygodą

ocenił(a) film na 8
GeorgePatton

Jeśli film nie zarobi powyżej 1 miliarda to by była porażka, a raczej na to się nie zanosi widząc jak Hobbit jest reklamowany na świecie, nie mówię o Polsce, bo dystrybutor to widać bez rozumu, ale o tym co się dzieje za granicami. Jak będzie miał 1,5 to bardzo dobrze, a liczenie na jakiś rekord, rekordów to jak ciągłe granie w Lotto. Jeśli chodzi natomiast o Oskary, to dla mnie może ich nawet nie być, nie określają one wcale jaki film jest dobry i szczególnie w tych czasach.

ocenił(a) film na 7
LordWieslaw55

naturalnie nie są wyznacznikiem ale określają bardziej niż wpływy z biletów bo nawet takie mroczne widmo (gniot niszczący legendę gwiezdnych wojen ) czy zmierzch dużo zarobiły . Gdybym miał wybierać to wolałbym żeby hobbit mniej zarobił a dostał jakieś Oscary

ocenił(a) film na 8
GeorgePatton

To myślimy trochę inaczej od siebie, Hobbit z pewnością zarobi więcej niż jakaś tam dziadostwo jak zmierzch i nie ma się tu co sprzeczać, ilość fanów jest większa od jakiś tam nastolatek wielbiących to żenujące romansidło. Co do "Mroczne Widmo", ja z kolei bardziej gniotem bym nazwał "Atak Klonów", gdyby tak rozsądnie ocenić całe nowe GW jest ono na bardzo niskim poziomie jeżeli porównamy do starej trylogii.

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

gdy 1 część dobrze wypadnie na druga być może zarobi więcej

obleh

HAHAHA