PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425275
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Tak ja Władca Pierścieni próbowałem się do tego filmu przekonać włączyłem go zacząłem go oglądać, a po 10-15 minutach go wyłączyłem, katastrofa a to że kiedyś dostał on kiedyś z 10 oskarów to było to największe nie porozumienie tamtej gali. A z Hobbitem będzie podobnie utrzymany w podobnej konwersji z dużą ilością nudy itd tak jak w przypadku WP.

jukatos

Konto kamilx98 nie jest moje. To zwykły zbieg okoliczności tym bardziej ze ja nie lubię Avengersów.

diablo666

W batmanie nie ma nic. Słabe efekty i muzyka nudna scenografia i kostiumy, beznadziejna fabuła i mało wykreowani bohaterowie. To wszystko sprawia że nawet Ratatuj albo Gdzie jest Nemo zdobywa szczyty w porównaniu z człowiekiem lateksem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
diablo666

Jest tak słaby jak twój avatar.

kamilxxx09

sikam na ciebie ciepłym moczem, papa

diablo666

Patologia.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Tym wpisem faktycznie udowodniłeś, że jesteś zwykłym trollem, haha :) Co takiego ma Hobbit ? Słaba obsada aktorska, zero klimatu, muzyka z FIFY i owłosieni bohaterowie z zaburzeniami hormonalnymi, co to ma być ? To wszystko sprawia, że nawet Justin Bieber Never Say Never zdobywa szczyty w porównaniu z marną podróbką LOTRa

Teraz to nawet Teletubisie staja na szczycie w porównaniu z amatorskim filmem Nolana. Gumowe stroje, chińskie miasto oświetlone żarówkami firmy OSRAM, maska kobiety kot zakupiona na kramarzach, muzyka jak piosenka Wodeckiego z Pszczółki Mai i ludzie podniecający się na widok czołgu którym będą mogli walczyć z człowiekiem ropuchą w hełmie wikinga.

Przecież widać że kamilxxx09 to zwykły troll i nędzny prowokator. Myśli że jak napisze kilka zdań na temat Hobbita to jest cool. Ehh szkoda na niego czasu ;)

marvolo_1998

Trollem to jesteś ty bo się wcinasz w czyjeś rozmowy.

kamilxxx09

Nie tylko twoje .

marvolo_1998

Gadka szmatka.

diablo666

Człowieku ty chyba nie zdajesz sobie sprawy co ty wypisujesz. LOTR to najlepsza trylogia jaka kiedykolwiek powstała i prawdopodobnie nikt nie stworzy czegoś takiego jak peter. Dlaczego ? Obejrzyj to się przekonasz. Poza tym sam powrót króla dostał więcej oskarów niż wszystkie filmy nolana razem wzięte.Tutaj w główce fanboya pojawia się pytanie za co? No tak może będę wypisywał ale po co? To i tak do ciebie nie dotrze( bo w końcu jeśli ty twierdzisz że film nie zasługuje na oskary (mimo że go nie widziałeś) to ten film jest przereklamowany i słaby - gratuluje)

napisałeś że są przereklamowane więc muszą być i to musi być pomyłka bo w końcu nic nie może być lepsze od nolana - tak wygląda w skrócie twoje myślenie. Przykro mi ale kogokolwiek nie zapytasz każdy ci potwierdzi LOTR to najlepsza z trylogii a nolan nie ma nawet szans zbliżyć się do tego co zrobił jackson . Ja też czekam na TDKR z niedoczekaniem mam co do tego filmu jakieś oczekiwania ale nigdy nie będę oczekiwał żeby ktoś zbliżył się do tego co zrobił Peter Jackson bo to praktycznie graniczy z cudem :)

roach22

tamte oskary które dostał Powrót króla to było największe nie porozumienie w gali, każdy ci to powie

diablo666

Nie właśnie nikt mi tego nie powie. Zobacz na rankingi. Jedyny film fantasy który jest aż tak wysoko i zostanie tam a batman nolana nie będzie miał szans się do niego zbliżyć. dyskusję z tobą jest bardzo ciekawa - jako fanboy nolana nie przyjmujesz do wiadomości tego że coś może być lepsze od TDK dlatego prowokuj dalej ale i tak nikogo nie zniechęcisz do pierwszego kandydata na film roku =)

roach22

od TDK nie tylko że może być lepszy ale i będzie lepszy TDKR

diablo666

Dobra uciekam stąd mój drogi małolacie , koneserze ambitnego kina "ha-ha"

diablo666

Po premierze Avengers spotkałem się z wieloma zdaniami na temat poziomu wypowiedzi na forum owego filmu. Większość pisała że jesteśmy fanatykami fanboyami i dzieciuchami. tutaj jednak widzę że fanboye nolana to najwięksi idioci wszech czasów. Ty jesteś tego przykładem i każdy twój temat to potwierdza.

PS co to poprzedniej wypowiedzi tylko sprostuję Hobbit to kandydat nr 1 do oskara za najlepszy film roku a TDKR jest dopiero 3 zaraz po avengersach :)

roach22

roach22- nic innego mi nie pozostaje jak podpisać się pod tymi słowami.

roach22

Najlepszą trylogię zrobił Nolan, a ostatnia część to mistrzostwo świata, nikt tak nie przedstawił historii w tak wizjonerskim oryginalnym stylu jak on, sami aktorzy którzy występują, śmielę powiedzieć iż te role były im pisane. Kino nie opiera się tylko na fajerwerkach film musi mieć ręce i nogi same efekty specjalne w WP nie wystarczą. Trylogia Batmana Nolana stała się ikoną współczesnego kina, i to nazywa się kino ambitne w przeciwieństwie do Władcy pierścieni.

diablo666

Jak możesz pisać o efektach w LOTR skoro go nie widziałeś ? Poza tym uwierz mi to nie tylko efekty.

Proszę cie nie oglądaj władcy pierścieni bo jeśli dla ciebie batman jest ambitnym filmem i jest ikoną współczesnego kina to fabuła lotr cię przerośnie.

diablo666

Taaa bo ty oglądałeś ostatniego Batmana i wiesz czy jest dobry czy nie.

ocenił(a) film na 9
diablo666

Ten wpis pokazuje, że kompletnie nie masz pojęcia o kinie i o Władcy Pierścieni. Jesteś ślepo zapatrzony w Batmana, a wszystko inne ignorujesz.

diablo666

Władca pierścieni był więc za trudny dla ciebie. Pozostań przy komiksach.

obleh

Ja czekam na hobbita i batmana.
I ta cała rywalizacja między avengers vs hobbit vs TDKR to straszna głupota ;)
Ale widać że to fani Nolana pozjadali rozumy ;D. To że on ma też na imię Kamil to znaczy że multi.hahaha ;)

kamilx98

Avengers to gniot roku chyba.
Batman ma na razie dobre opinie, więc raczej będzie dobrym filmem.

ocenił(a) film na 8
kamilx98

Podziękuj swojemu imiennikowi z numerem 09, który zaczął te sprzeczki. Pozdrawiam serdecznie.

jukatos

Najlepszą trylogię zrobił Nolan, a ostatnia część to mistrzostwo świata, nikt tak nie przedstawił historii w tak wizjonerskim oryginalnym stylu jak on, sami aktorzy którzy występują, śmielę powiedzieć iż te role były im pisane. Kino nie opiera się tylko na fajerwerkach film musi mieć ręce i nogi same efekty specjalne w WP nie wystarczą. Trylogia Batmana Nolana stała się ikoną współczesnego kina, i to nazywa się kino ambitne w przeciwieństwie do Władcy pierścieni.

diablo666

Haha leże ;)
W książce Tolkiena też były efekty specjalne?Książkę czytałem i film jest genialną adoptacją.Historia i śródziemie jest znakomicie przedstawione.I jak widać fabuła Cie przerosła jak nie obejrzałeś wszystkich części.I właśnie o tym mówiłem o takich dzieciach jak ty które piszą o ambitnym kinie a są zapatrzeni tylko w Nolana ;). I ciągle wyjeżdżasz z tą samą gadką o efektach specjalnych.WP to tylko efekty specjalne to dlaczego Peter Jackson dostał oscara za reżyserie i scenariusz :D
Nie masz pojęcia o czym mówisz to zamilcz lub idź na forum o TDKR ;)

diablo666

Mistrzostwo świata takie jak amator Nolan.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Szkoda mi Cię hobbicie, bo żyjesz ze świadomością, że Peter Jackson do pięt nie dorasta Nolanowi.

Szkoda mi cię że nie wychowałeś się na czymś lepszym i inteligentniejszym niż Batman.

ocenił(a) film na 8
diablo666

Masz rację, film jest gniotem, wszystko jest od niego lepsze. Chociażby Mongolskie i Polskie telenowele, bo to najinteligentniejsza forma przekazu dla widzów o wysokim IQ, a Zmierzch nie WP powinno dostać tyle Oskarów z tym, że dodatkowo za "słitaśny" przekaz wśród nastoletniej młodzieży.

ocenił(a) film na 9
diablo666

Trylogia Jacksona i Nolana to dwa różne typy opowieści. Nolan przedstawia w sposób genialny specyfikę miasta Gotham - esencję lat tworzenia komiksów o postaci człowieka - nietoperza. Sądzę że nawet Tim Burton nie pokazał tego tak dobrze w pierwszych Batmanach z lat 89 - 92. Nolan może bez problemu samemu sporządzić genialny scenariusz, który w znacznym stopniu może odbiegać od komiksowej prawdy. Nikt nie ma mu tego za złe - ważne że film jest świetny.
Jackson ma utrudnione zadanie, gdyż musi opierać się na arcydziele Tolkiena, a nie sposób prześcignąć tak uznanej książki za pomocą adaptacji filmowej. To zrozumiałe że nie wciśnie efektów specjalnych tam, gdzie musi być miejsce na odrobinę rozmów, specyfikacji Śródziemia, czy nawet swoistą, hobbicką nudę. Nie każdemu może się to podobać, to zależy od tego co widz chce wynieść z filmu. Jeżeli chce mocnych efektów i walce zła z dobrem w postaci rozbitego emocjonalnie Bruce'a Wayna - pójdzie na Batmana. Miłośnik przygody, wyobraźni, nowych horyzontów i różnorodności - pójdzie na Hobbita.
Władca Pierścieni to film, który obok trylogii Matrixa wprowadził do kinematografii efekty specjalne o jakich się w XX wieku nie śniło. Sądzę że zasługuje na więcej niż 15 minut oglądania, gdyż najlepsze efekty przeważnie mają miejsce w dalszej części.

Marvolo666

Hobbit bedzie utrzymany w podobnej konwersji co władca pierścieni i to go dyskwalifikuje aby odniósł sukces. Sorry ale hobbit nie osiągnie tego co trylogia mrocznego rycerza jesteś ślepo zapatrzony w jacksona.

ocenił(a) film na 9
diablo666

Poprawka - jestem ślepo zapatrzony w Tolkiena, a to nie powód do wstydu moim zdaniem. Co rozumiesz przez sukces ? Sukces kasowy ? Tutaj trudno odmówić WP sukcesu, zważywszy na to ile zarobiły wszystkie części na całym świecie. Nolan zrobił fajny film, pytanie tylko czy przetrwa próbę czasu. Czy wzorem Władcy Pierścieni ludzie będą się zrzeszać we wszelakich fanklubach, stowarzyszeniach, miłośników filmu czy raczej zapomną o nim z czasem. Film kasowy nie musi być kultowy i to jest podstawowa różnica między Nolanem a Jacksonem. Obaj robią filmy kasowe, ale kultową trylogię stworzył tylko jeden z nich. To nie Batman Nolana jest kultowy - to sam Batman jest kultowy odkąd zaczęto wydawać komiksy i robić animowaną bajkę. Nolan to nakręcił, zarobił, pokazał inaczej niż Burton - tyle.

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Nie masz racji, Jackson nie stworzył WP, on to tylko w perfekcyjny sposób, lepszy nawet niż Tolkien, przełożył na ekran. WP już wcześniej był kultowy, podobnie jak Batman. Ale to nie zmienia faktu, że gdyby Jackson źle zekranizował WP, nie byłaby to już kultowa trylogia. Tak samo z Batmanem, tu różnica jest taka, że do czasu Batman:Początek, nie było chociażby nawet dobrego filmu o Batmanie. Fakt, że mało możliwości technicznych, ale to żadne wytłumaczenie, stara trylogia Star Wars jest najlepszą w historii. Więc jednak można. Dopiero Nolan stworzył arcydzieło i o ile 3. część jest tak dobra jak się zapowiada, to również będzie kultowa trylogia. Jednak to trylogia Władcy jest genialna i nawet jeżeli TDKR będzie świetny, to WP i tak będzie lepsze. Jakcson nie trzymał się wzorca, że film powyżej 2 godzin zły, zrobił powyżej 3 godzin, i to świetnie, bo dzięki temu jest dużo i nic nie dzieje się szybko, nic nie jest pomijane, a wszystko jest perfekcyjne.

Hobbit również będzie świetny, biorąc pod uwagę obie części, ale to nie ta ranga, trylogia Batmana jest tu nieznacznie lepsza. Wszystko zależy od jakości TDKR.

ocenił(a) film na 9
Ryloth

Nie powiedziałem że Jackson stworzył WP. Próbuję jedynie przetłumaczyć mojemu szanownemu rozmówcy, że Nolan nie zrobił filmu lepszego od trylogii Władcy Pierścieni. Pamiętajmy że Jackson jako jeden z nielicznych reżyserów kręcił wszystkie części jednocześnie (braciom Wachowskim gorzej to wyszło). Zajęło mu to trzy lata i już sam ten fakt zasługuje na uznanie. Również uważam, że dobra książka zasługuje na długi film - tak jak w wypadku WP. Nolan w Batmanie daje fajny, mroczny klimat. Zrobił kawał dobrej roboty tworząc Mrocznego Rycerza ale nie uważam tego filmu za arcydzieło, które zasługiwałoby od Akademii na 11 Oscarów. W przeciwieństwie do WP, który wymagał mnóstwa pracy, wyobraźni i cierpliwości.

Marvolo666

filmy Jaksona z 3D mają problem z dorównaniem filmów Nolana które są bez 3D więc o co chodzi.

ocenił(a) film na 9
diablo666

Nie przypominam sobie aby Jackson wpuścił do kin jak dotąd jakikolwiek film w 3D...chyba że coś pominąłem. Które filmy Jacksona masz dokładnie na myśli ? Bo Hobbit jeszcze premiery nie miał...chyba że za długo spałem...:)

ocenił(a) film na 9
diablo666

Jajca jak berety, kiedy ostatnia część batmana była jeszcze w powijakach na Hobbita czekało już więcej osób. Nawet teraz, przy jego premierze zainteresowanie Hobbitem jest ze 2 razy większe a wychodzi on dopiero za pół roku. Gdyby Jackson zechciał wypuścić go choćby jutro, po kryjomu, bez żadnej reklamy to i tak zmasakrowałby nolana niemiłosiernie.

ocenił(a) film na 9
Seba13169

Ehh... to nie hobbit jest najbardziej oczekiwaną premierą roku, to TDKR i to on zdobędzie oscara za najlepszy film(o ile jest tak świetny jak zapowiadali), potem będą Avengersi i dopiero potem Hobbit. Dlaczego? Bo Hobbit bez drugiej części nie będzie aż tak ciekawy. Gdyby brać pod uwagę obie części, nie wiadomo, czy Batman czy Hobbit byłby lepszy. Ale takto, pierwsza część Hobbita nawet Avengersów nie pobije. Hobbit będzie świetnym filmem, to nie ma wątpliwości, ale będzie dopiero 3, chociaż oscara za kostiumy czy jak to się tam nazywa może zgarnąć.

jestem fanem wszystkich 3 filmów, po prostu myślę rozsądnie i nie jestem bezmyślnym fanboyem.

Seba13169

filmy Jaksona z 3D mają problem z dorównaniem filmów Nolana które są bez 3D więc o co chodzi.

ocenił(a) film na 8
diablo666

Po co na nagonka, na PJ, może lepiej poszukaj coś u Lucasa, Camerona, albo Spielberga. Ja szanuję Nolana, bo zrobił najlepszego Batmana, nawet on w niedawnym wywiadzie docenił WP i uważał go za pewną inspirację. O ile mi jednak wiadomo odnośnie 3D to WP nie wyszło w 3D jak większość filmów, a Hobbita ma być czystym 3D, nie przekonwertowanym jak w większości jego filmów okrzykujących się właśnie tym mianem. Właściwie to nie wyjdzie tylko w 3D, każdy ma wybór może pójść na 2D. Ja nie odpowiada ci film, to polecam przeczytać książkę.

LordWieslaw55

Mnie filmy Jacksona nudzą innym się podobają a innym nie, film przegadany i tyle. Każdej części WP dałem 1/10 bo na więcej nie zasługuje to moja opinia.

ocenił(a) film na 8
diablo666

"1/10" hahahaha , przepraszam lecz nie mogłem się powstrzymać od śmiechu. Tak żartem powiedz mi dlaczego Polskie filmy, Justin Bieber za Never Say Never, Zmierzch niedostali jeszcze Oskarów, okrzyknięci światowym HITEM????

diablo666

kilka godzin temu mówiłeś że WP to same efekty specjalne ;d

ocenił(a) film na 9
diablo666

Tylko ciebie WP nudzi, tylko ciebie. Osoby, które nie lubią filmowej trylogii, no cóż, z twoich słów widzę, że się do nich zaliczasz. Nawet nie wiem, czy wśród wszystkich, którzy obejrzeli tą trylogię znajdzie się choć promil tych co nie lubią jej. Może w nano częściach się ktoś znajdzie:)

TDKR prawdopodobnie będzie najlepszym filmem roku. Hobbit bez drugiej części nie ma dużych szans na pokonanie i Avengersów i Batmana. Chyba, że Batman nie wyszedł, ale wątpię. Mówienie, że Hobbit będzie klapą tylko ciebie ośmiesza.

Ryloth

Najlepszą trylogią jest Mroczny Rycerz tej trylogii nikt nie jest wstanie prześcignąć, wizualnie i muzycznie to poezja.

ocenił(a) film na 9
diablo666

Jedną z najlepszych w historii, nie najlepszą. I Star Wars i WP są lepsze.