http://video.howzit.msn.com/watch/video/the-hobbit-an-unexpected-journey-full-tr ailer-exclusive-to-msn/183rm2wjy
Tu chodzi nie o efekty tylko o samego Kinga i o to jak trudno jest zagrać daną postać i jak trudną ją wy animować.
Tak jak już pisałem, Andy lepiej zagrał Konga, na pewno była to postać trudniejsza do wykreowania itd., jednak jeśli chodzi o same efekty specjalne to wygrywa Avatar, a mi na samym początku dyskusji z tobą rozchodziło się właśnie o efekty.
King Kong? Heh, zawsze mówiłem, że King Kong miażdży. Jakiś czas temu kłóciłem się z jakimś gościem, że moim zdaniem Kong jest lepiej zrobiony niż Cesar z Genezy Planety Małp. Jak widać nie tylko ja tak uważam ;)
Ten ranking to subiektywne odczucie jednego artysty, a nie wynik analizy antropologicznej czy technicznej.
Chyba nie było nigdy lepiej zriggowanej twarzy człekokształtnej postaci niż Jake w Avatarze, ale to również tylko moje subtelne obserwacje, a nie prawdziwa analiza - do tego trzeba mieć pliki źródłowe i specjalistów z branży, bo co człowiek to inne odczucia względem efektu końcowego w filmie.
Motion capture w King Kong czy Władca Pierśćieni był bez twarzy - to była wizja animatora, który sugerował się tym, co robił aktor na nagraniu.
W Avatarze był mocap twarzy i dokładnie ten sam zastosowano teraz w Hobbicie, czyli po raz pierwszy na Gollumie.
Aha to widzisz nie wiedziałem tego ale musisz przyznać że i Gollum i King Kong są świetnymi postaciami i spokojnie mogły by zostać w pierwszej piątce. A co ty na to że mówi się że to Smaug będzie teraz najlepiej wy animowaną postacią w historii.
W tym pierwszym najbardziej spodobał mi się śpiew krasnoludów ;) Dlatego do tego 1 wracam codziennie ,bo był bardziej "magiczny"
To znaczy ,że skoro trailer miał bardziej banalne sceny to znaczy ,że wg cb film też je bd miał. Jakie są te "banalne" sceny wg cb ?
Drugi jest lepszy pod względem ilości nowych scen (Radagast na sankach z zającami wymiata :D), ale pierwszy miażdży klimatem i muzyką.
Zwiastun masakra jest niesamowita moc :) oby tylko wytrzymać do grudnia to będzie niesamowite widowisko ,Jackson znów pokazał klasę.
Jak chcecie więcej to zapraszam do oglądania tego alternatywnego blogu zanim go znowu usuną:
http://www.youtube.com/watch?v=OEbcU52sC9w
Owszem ale ten jest inny z zupełnie nowymi scenami z planu. W oficjalnym dodano Comic Con a wyrzucono większość zarąbistego materiału z planu. Przewiń na czwartą minutę a sam zobaczysz.
Pierwszy trailer wprowadza w historię.
Drugi musi być szybszy, efektowniejszy, podobnie jak trzeci. Tak jest przy megaprodukcjach.
Właśnie szał jest! Chyba tylko The Master będzie w tym roku. Oscary w kategoriach pewne. Zabierze je Batmanowi i Prometeuszowi. Odpalam kolejny raz.
Jeżeli efekty bd takie jak w trailerze, to skończy się tylko na nominacji, a to była mocna strona w WP.
Powie mi ktoś co, na początku trailera, Gandalf odpowiada Bilbowi gdy ten pyta go co robią Krasnoludy?
Tez to musze powiedziec ze tyle czekania na nowy trailer i hmmm !.1 trailer pod wzgledem klimatu i muzyki byl nie samowity i wgniatal w fotel a ten tu jest hmmm poprostu ok i duzo scen pokazali nic nie mowiace sceny.Jakos brakuje mi klimatui powagi ale widocznie taki mial byc bo film tez bedzie komediowy.Ale to wszystko jak bym juz gdzies widzial w innych filmach.
bardzo mi się podoba! chociaż mniej niz poprzedni, który był jakiś taki, nie wiem, bardziej klimatyczny? Niemniej, szał jest :D
Wiecie co jest zabawne? Cała Nowa Zelandia śpi a my już jaramy się zwiastunem :-)
Uroczo.
Zwiastun dobry, ale nie powala tak jak 1 może jest to związane z tym, że 1 pokazywał zupełnie coś nowego. Jednak uważam, że jest dosyć dobry a film będzie na pewno świetny. Wam też podoba się głos Thorina ?
Muzyka dość pompatyczna ale scena spotkania z Elrondem przy stole z mapą wymiata, ta muzyka i ten głos Thorina
Ktoś wie o co chodzi na tej stronie z różnymi wersjami? Np to jak Elrond czyta runy z Glamdringa?