PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425316
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

jest zwiastun 

użytkownik usunięty

http://video.howzit.msn.com/watch/video/the-hobbit-an-unexpected-journey-full-tr ailer-exclusive-to-msn/183rm2wjy

użytkownik usunięty

Alternatywne zakończenia trailera?

Jest chyba pięć zakończeń.

ocenił(a) film na 10

Podkład muzyczny od 0:57 do 1:20 totalna REWELACJA , nie ma słów na opisanie czegoś takiego . Jak oni to robią ?

Bardzo słaby zwiastun (szczególnie na tle wspaniałego teasera, którego umieściłbym w trójce najlepszych zwiastunów tego roku). Streszcza niemal pełne dwie sceny filmu, raz próbuje być wesoły, a raz mroczny (ciekawe czy film będzie familijny jak książka, czy patetyczny jak LOTR) no i szokiem są dla mnie efekty specjalne. "Hoobit" jest dużo droższy od poprzedniej trylogii Jackosna, powstaje 10 lat później przy bardziej zaawansowanej technologi a Golum wygląda tak samo (albo i gorzej) niż w "Dwóch wieżach"! :-\

Zobaczymy co z tego wyniknie...

ocenił(a) film na 8
Juby_

Znowu psioczenie,że LOTR był patetyczny, a jaki niby miał być? to tak jakby dziwić się czemu 2WŚ była taka podniosła
Gollum wygląda inaczej bo jest młodszy, przecież Hobbit jest dużo przed LOTREM

katedra

To jest fan Mrocznego Rycerza, a to wiele wyjaśnia :D

ocenił(a) film na 8
karol9_16

na forum batcave widziałem podobny nick,może to właśnie on

katedra

To zapewne on.

ocenił(a) film na 8
karol9_16

ale go już tam nie lubią bo wypiął się na TDKR bo myślał,że na końcu bomba jednak wybuchnie a nowym Batmanem zostanie Bane

katedra

Aha :D

karol9_16

Tyle ,że on nie ocenia pierwszego lepszego filmu o batmanie 10/10 to wiele wyjaśnia :D

marvolo_1998

A kto ocenia Hobbita na 10/10??
Wystarczy, że ocenia właśnie ten film o Batmanie :D

karol9_16

Ale on nie ocenił ostatniego filmu o batmanie 10/10. Ja nie wiem kto ocenia Hobbita na 10, o to pytaj sie lepiej fanów tego obrazu.

marvolo_1998

Co z tego, że ostatniego nie ocenił, skoro pozostałe tak :D

karol9_16

No i co ,że jest fanem Batmana? To nie znaczy ,że na pewno mu sie nie spodoba Hobbit.

karol9_16

Po 2 nie wiesz na ile on ocenił pozostałe Batmany. ;)

marvolo_1998

Przecież widać na ile.Co do hobbita, to nie wiem, czy mu się spodoba, czy nie.

karol9_16

To jesteś w błędzie skoro twierdzisz iż ocenił wszystkie pozostałe Batmany na 10. Ja ci nie bd pisał na ile on je ocenił, bo to nie moja sprawa.

marvolo_1998

Przecież jest podane w jego filmach, że Batman Początek ocenił na 10, strzelam w ciemno, że Mrocznego Rycerza też tak ocenił, 10 lub 9.

karol9_16

9 to nie 10. ;)

marvolo_1998

Ale bardzo wysoko :D

karol9_16

Widocznie film na tyle zasługuje .

marvolo_1998

Według niego...

karol9_16

Nie tylko jego. Samo TDK i BB bije na głowe trylogie WP

marvolo_1998

Według fanów Batmana, Batmany biją na głowę LOTR'a, według fanów LOTR'a, LOTR'y biją na głowę Batmana.

ocenił(a) film na 9
marvolo_1998

Sama jedna część Władcy bije o klasę całą trójkę Batmanów razem wziętych.

Seba13169

Idź sie schowaj, bo nie wiesz co piszesz. Batman przynajmniej nie zapyla przez całe trzy cz z pierścionkiem.

ocenił(a) film na 10
marvolo_1998

Jednak wiedziałem co piszę, że jesteś prymitywem i ignorantem. WP nie musi cie się podobać ale jednak pisanie, że "zapyla przez całe trzy cz z pierścionkiem" to trochę przesada. Też mógłbym pisać, że jakiś czub się przebiera za nietoperza i ugania się za opryszkami, ale szanuję inne gusta. Ludzie piszący jak ty, że WP jest o niesieniu przez 3 części pierścionka widać mają za mało zwojów mózgowych żeby pojąć o czym jest ten film (o lojalności, poświęceniu, przyjaźni). No ale skąd masz to wiedzieć, skoro twoim idolem jest facio biegający w czarnych gaciach i z rogami na głowie (specjalnie w tym miejscu użyłem twojego toku rozumowania). Poza tym nie używaj tych durnych skrótów typu: "bd", "cz" ,"lol" - nie jesteś w u siebie w gimnazjum, tylko na forum filmowym

ocenił(a) film na 9
Spooky82

Nie dyskutuj z idiotą, sprowadzi Cię do własnego poziomu i na swym polu zwyczajnie pokona....
Poza tym, prosisz o kulturę słowa i dojrzałość kogoś, kto chociażby pod kątem wieku dojrzałości nie osiągnął. Szkoda na to czasu :-)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

khazad7_2 i maiev888 macie rację, ale ponosi mnie jak ktoś takie bzdury pisze :)
A co do trailera, to w 99% spełnił moje oczekiwania. Zabrakło mi trochę fragmentu większej bitwy, sceny batalistycznej - tak ażeby nadać "wielkości" zwiastunowi. Jednak zdaję sobie sprawę, że jest to zapowiedź pierwszej części, w której zapewne nie będzie bitew, ale mimo wszystko zżera mnie ciekawość jak się będą one prezentowały. Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku. Coraz bardziej się nawet przekonuję do nieco mniej "książkowego" wyglądu krasnoludów. PJ wie co robi :)

ocenił(a) film na 9
Spooky82

Mnie strasznie te trailery (5 wersji) nakręciły na film :-) Jeszcze przed projekcją przeczytam/obejrzę komiks Hobbit by poczuć klimacik a potem tylko trzeba będzie czatować na stronie Imax by zarezerwować bilety na 28 grudnia :D
Czuję, że to graniczyć będzie z cudem.
Swoją drogą... ciekawe od kiedy będzie możliwa rezerwacja miejsc.

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Muszę zarezerwować bilety, jak najbliżej dnia premiery, bo najbardziej będzie mnie bolało, że inni już będą chodzić do kina, oglądać film, a ja jeszcze nie :)

ocenił(a) film na 9
Spooky82

No mi w zasadzie by było wszystko jedno czy 28 czy w kolejnych dniach... byleby zarezerwować sobie dobre miejsca i ja już zaplanowałem ze znajomymi, że idziemy jednego dnia na 2 seanse tego samego dnia :-) Albo ewentualnie 2 seanse dzień po dniu :-)))

khazad7_2

Z idiotą ? Niedawno jeszcze pisałeś ze mną normalnie.

ocenił(a) film na 6
Spooky82

Po nicku mozna wnioskowac, ze ma 14 lat. Po prostu nie rozumie LOTRA. Pozdrawiam!

maiev888

Nie rozumiem LOTR'a ? Każda cz oceniłem prawie na 9. W WP nie ma nic trudnego.

ocenił(a) film na 8
marvolo_1998

Ale macie k.urwa problem, jak dzieci normalnie. Do piaskownicy wypad, a nie kłótnie debilne prowadzicie.

katedra

"Patetyczny" w mojej wypowiedzi nie oznaczało nic negatywnego, lub obraźliwego (w LOTRze patos jest w odpowiednich miejscach i uwielbiam go). Chodziło mi tylko o opisanie jednym słowem tonu filmu.

I nie piszę o wyglądzie Golluma, tylko o jego wykonaniu CGI. W tym roku mieliśmy już dwie perełki w efektach specjalnych (Prometeusz i Spider-Man - oba tańsze od "Hobbita"). Ciekawe czy i w tym roku Akademia filmowa nas zaskoczy i nagrodzi tego kto na nią nie zasłużył.

Juby_

Już to pisałeś na stopklatce. Mało oryginalny jesteś...

kamilxxx09

No i co ,że pisał. Nie twoja sprawa.

kamilxxx09

Nie nie twoja. Nie mieszaj się.

Super!!!

Georgiana_1

http://youtu.be/PDEzXazqKiE - Napisy PL :)

użytkownik usunięty
Matt_888

Ktoś wie skąd moge pobrać zwiastun? Albo jakiś dobry program do pobierania z yt? Chciałbym pobrać alternatywny wideoblog?

Do YT świetny jest DownloadHelper (dodatek do przeglądarki).

użytkownik usunięty
Matt_888

dzieki:)

ocenił(a) film na 10

Ściągnij wtyczkę na firefoxa aby ściągać z youtube w formie jakiej chcesz (avi, mp4)

ocenił(a) film na 8

Za słowem youtube wpisujesz coś takiego "-get". Wygląda to tak: youtube-get.com. Włącza się Java i tam wybierasz sobie w jakiej jakości. Bez zbędnych dodatków itp. 100 razy szybciej :)

Matt_888

Dzięki, są super!