PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327677
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Mamy nowy zwiastun!Jak tam wasze pierwsze wrażenie?

piotr1655

Dużo pytań. Duzo niewiadomych.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ta armia co maszeruje na zwiastunie to czyja jest? Mam rozumieć że będzie bitwa o Dol Guldur?

kacperowski20

To chyba armia Nekromanty i Bolga. Prawdopodobnie rusza z Dol Guldur do Ereboru. A potem połączy siły z Gundabadem.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Aha,i dojdzie w trzeciej na bitwę pięciu armii?

kacperowski20

Mozliwe.

ocenił(a) film na 7
piotr1655

Wciąż nic nie wiadomo. Tylko jedno mnie dziwi. Azog jest taki kolory, a pochód Orków niczym z Lotra,oby zdechł i zastąpił go Bolg.
Trailer spoko, prawie same nowe sceny. Druga część musi być lepsza.

ocenił(a) film na 8
piotr1655

Bardzo fajny zwiastun! Najbardziej podobał mi się Smaug (i ten jego głos!) i wielka armia orków! Szkoda jednak, że nie było Saurona, Golluma, Bolga i Białej Rady ;(

ocenił(a) film na 7
Lonelier

Mamy październik, a pamiętacie ile spotów było przed jedynką, chyba ze dwadzieścia.
Kolejne spoty pokażą pewnie Bolga, Azoga, a ostatnie może Smauga w lepszym świetle, chociaż już widać, że to duże bydle.

Lonelier

Armia orków maszeruje chyba w Dol Guldur. Może będzie bitwa:)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Bardzo bym chciał, ale wydaje mi się, że jest to końcowa scena, kiedy orkowie wyruszają na Bitwę Pięciu Armii ;)

Lonelier

W tle widac Dol Guldur. Nie wiadomo.

ocenił(a) film na 9
Lonelier

Dokładnie - wydaje mi sie że to scena wieńcząca przygotowująca nas an 3 cześć i bitwę 5 armii ! Ale oczywiście było by miło zobaczyć stracie pod Dol Guldur Elfy i biała rada vs Nazgule i Necromancer i orki ;)

ocenił(a) film na 9
Joseph88

To by było coś. Marzy mi się ta Biala Rada, ale w zwiastunach nic nie bylo na ten temat wiec pewnie ie bedzie.

ocenił(a) film na 9
Joseph88

No i dziwne, że np. w zestawach LEGO zaprezentowana jest scenka z Dol Guldur gdzie mamy skład 4-osobowy Białej Rady: Saruman, Gandalf, Radagast i Elrond....
Cóż, do tej pory chyba LEGO tak bardzo nie kłamało i w swych zestawach klocków dawało czasem nie mniej spoilerów niż videoblogi i trailery ;)
Zatem może wątek Dol Guldur w tym przypadku nie jest przesadzony i przesądzony, a co za tym idzie dostaniemy faktycznie kilku magów sprawdzających Dol Guldur w składzie które sugeruje LEGO?

To byłoby zbyt piękne by mogło być prawdziwe....Saruman w Dol Guldur - MARZENIE! :D

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Oby oby ..liczę na to fajnie było by ujrzeć jak Istari w 4 kopią tyłki garnizonowi z Dol Guldur a Galadriela "krzykiem" niszczy mury ;) Ah te LEGO ;) zazdroszczę dzisiejszym dzieciakom ..mają LEGO Hobbit ;) za moich czasów byli tylko Piraci , Rycerze i " Robinhoodzi "...no potem jeszcze LEGO w kosmosie ;) Pozdrawiam !

ocenił(a) film na 9
Joseph88

Max trzech Istari ale racja widok piękny :D

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

LEGO nie jest do końca dobrym źródłem. Patrz Iron Man 3 .

Tutaj Spojler!

Zestaw zawierał Iron Mana i Mandaryna w jakiejś pająkowatej czy innej maszynie, a w filmie nie ma między nimi żadnej walki.

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Gdzie Ty taki zestaw widziałeś? Możesz podać link? :D

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Nie ma takiego zestawu lego. Pewnie mówisz o tym zrobionym przez jakiegoś fana:
http://thelordoftherings.us.lego.com/EN-US/Gallery/Details/Default.aspx?projecti d=184b1252-02cf-4eb2-acb0-19e0bc902d3a

ocenił(a) film na 9
Lonelier

Cóż....faktycznie, rypnęło mi się.
Ale co zrobić....na Lego się nie znam więc sugerowałem się fotką :-)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Armia Orków wygląda jak prawdziwa Armia Orków prosto ze starej trylogii.

Kofwit

I dobrze:)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Przecież sam pisałeś, że stara trylogia to tylko 40% magii. Jak widzisz dopiero teraz magia jest gdy Hobbit zaczyna przypominać LOTR.

straightlines

Tu chodzi o armię a nie o magię. Czytaj ze zrozumieniem i nie łap za słowa.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Oczywiście ty tylko umiesz złośliwie odpowiedzieć bo na kulturę Cię nie stać. Czytam dokładnie ze zrozumieniem i skoro armia orków jest jak z LOTRa to oznacza, że ta magia dopiero wraca. I Bogu dzięki, bo sielankowa popelina z jedynki to była słabizna.

straightlines

1 część miała basniowy klimat, bo taki był cel rezysera. Nie widzisz tego przejścia? Z basni do mroku? Załóż okulary.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
straightlines

Kultura przez wielkie K, jak widze.

straightlines

Musisz iść do specjalisty, bo nie umiesz panowac nad emocjami.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Za późno.

straightlines

Bez przerwy się wtrącasz. Napisałem, ze dobrze, ze jest taka armia, a ty od razu wyskakujesz z fochami. Ogarnij się i bez odbioru.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

straightlines i kamilxxx09, jest jakiś temat na Filmwebie gdzie się nie kłócicie ;p?

ocenił(a) film na 8
straightlines

Czytam wszystkie tematy w tym filmie, tak samo jak w Niezwykłej Przygodzie. Przyznaj sam, że często się denerwujesz i też przesadzasz;).

ocenił(a) film na 7
Emppu

Ok masz rację. jednakże....

ocenił(a) film na 8
straightlines

Daj już spokój...

straightlines

Spokój będzie, ale jak przestaniesz wyciągac na wierzch stare tematy i odpisywać na kilkumiesięczne posty.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Za późno trolu skończyłem już z Tobą rozmawiać. Za niedługo będzie tu porządek.

straightlines

Jak przestaniesz marudzić to z pewnością.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Wybacz, ale jestem zdania, że Twoja "recepta" jest co najmniej nieskuteczna.
Najlepiej jak każdy z Was przestanie sobie odpisywać i będzie spokój. Robią się z tych dziwnych kłótni łańcuszki które trzeba wielokrotnie mijać by dojść do właściwej treści....

khazad7_2

Jestem za.

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Chcesz przeczytać opinie na jakiś temat ( w tym przypadku na temat zwiastuna), a tu kłótnia na pół strony. Gdzie tu logika i sens ;p?

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Głos Rozsądku !